Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

ΑΚΑ “Κρυφή Ταυτότητα” (Netflix)

Η ηθική ενός πράκτορα ειδικών αποστολών δοκιμάζεται όταν διεισδύει σε ένα συνδικάτο εγκλήματος και έρχεται απροσδόκητα κοντά με τον μικρό γιο του αφεντικού. Στη Γαλλική ταινία περιπέτειας που έκανε πρεμιέρα στο Ελληνικό Netflix στις 28 Απριλίου και αναρριχήθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων θεατών, πρωταγωνιστούν ο Alban Lenoir (Taken, Erased, Lost Bullet και Hero Corp) και ο τέως ποδοσφαιριστής νυν ηθοποιός Éric Cantona.

 

 

Απαγωγή Χωρίς Αντίκρισμα (Julia) στο Cinobo

Η πάντα συγκλονιστική Tilda Swinton ως Julia, έκανε πρεμιέρα στο Cinobo την Παρασκευή, 28 Απριλίου. Η Julia του τίτλου είναι μια 40χρονη αλκοολική, ιδιαιτέρως χειριστική και αναξιόπιστη. Ανάμεσα στα ποτά, τα ξενύχτια και τα one night stands, τα βγάζει πέρα μεταπηδώντας από τη μια δουλειά στην άλλη. Ο μόνος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για αυτήν είναι το παλιό της αγόρι αλλά αυτή τον αγνοεί. Ξαφνικά όμως έχει μια επιφοίτηση κι ένα όραμα του σκοτεινού μέλλοντος που την περιμένει. Στην απόγνωσή της, στρέφεται στο έγκλημα, αλλά τίποτα δεν πάει βάσει σχεδίου και τώρα βρίσκεται κυνηγημένη. Εμπνευσμένος από την Glora του John Cassavetes, ο Érick Zonca σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ηθικά γκρίζας, περίπλοκης ηρωίδας, την οποία ερμηνεύει συνταρακτικά η Tilda Swinton. Υποψήφια για Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας.

 

Η αληθινή ιστορία “The Traitor” στη Nova (ΕΟΝ ΤV)

H αληθινή ιστορία του “The Traitor” (2019) έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 30/4 (22:00) στο Novacinema1. Τη δεκαετία του ’80, με τον πόλεμο μεταξύ των οικογενειών της Κόζα Νόστρα να είναι πιο σκληρός από ποτέ, ένα από τα παλαιότερα μέλη παίρνει μία συγκλονιστική απόφαση. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Pierfrancesco Favino, Fausto Russo Alesi, Fabrizio Ferracane και η σκηνοθεσία είναι του Marco Bellocchio. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ. Το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημερών.

 

 

O Spider-man επιτέλους στο Disney+

Πέντε ταινίες Spider-Man, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους τριλογίας με τον Tobey Maguire, είναι πλέον διαθέσιμες στο Disney+, συμπληρώνοντας μία έλλειψη χρόνων από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Πλέον μπορείς να ξανααπολαύσεις τα Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3 και The Amazing Spider-Man, ενώ οι ταινίες Spider-Man: Homecoming και το Venom, που ανήκει στο Spider-Verse της Sony, θα γίνουν διαθέσιμες στις 12 Μαΐου. Ωστόσο, από τη λίστα λείπουν το The Amazing Spider-Man 2 με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield και οι δύο συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Tom Holland, το Spider-Man: Far From Home και το Spider-Man: No Way Home. Το Venom: Let There Be Carnage επίσης δεν είναι διαθέσιμο, όμως χάρη σε μια σημαντική συμφωνία που έκλεισε η Sony με τη Disney σχεδόν πριν από ένα χρόνο, θεωρείται σίγουρο ότι αυτές οι ταινίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Disney+ στο μέλλον. Επιπλέον η Disney δήλωσε ότι μέσα στη χρονιά θα προστεθούν στον κατάλογο και άλλες ταινίες της Sony Pictures. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και κάποιες από τις λιγότερο γνωστές ταινίες Marvel της Sony, όπως οι δύο ταινίες Ghost Rider ή ακόμα και η διαβόητη εισπρακτική αποτυχία Morbius.

 

 

Κινηματογραφικός Μάιος στα Novacinema και το Novalife (EON TV)

Τα κανάλια Novacinema και το Novalifε γίνονται ο απόλυτος κινηματογραφικός προορισμός για τον μήνα Μάιο με μεγάλες πρεμιέρες, σπέσιαλ αφιερώματα και νέες ζώνες που θα σε καθηλώσουν.

Κάθε Κυριακή του Μαΐου θα προβάλλεται και μια μεγάλη ταινία στη Sunday Premiere στο Novacinema1 στις 22:00. Οι Sunday Premieres ξεκινούν την Κυριακή 7/5 με την ταινία μυστηρίου “Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες” (Where The Crawdads Sing) με τους Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, Taylor John Smith, David Strathairn. Σειρά έχει η περιπέτεια “Proxima​” την Κυριακή 14/5 με τους Matt Dillon, Eva Green, Sandra Huller και Nancy Tate. Την Κυριακή 21/5 θα δούμε τη δραματική ταινία “The Forgiven” (Κυριακή 21/5) με τους Jessica Chastain, Ralph Fiennes και Matt Smith. Τέλος, την Κυριακή 28/5 έρχεται η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων “Minions: The Rise of Gru” (Κυριακή 28/5) με τις φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη, Λίλας Μουτσοπούλου, Νίκου Νίκα και Αργύρη Παυλίδη.

Παράλληλα, από το Μάιο θα μπορείς κάθε Πέμπτη, στις 22:00 στο Novacinema1, να παρακολουθείς σημαντικές ταινίες των τελευταίων χρόνων στη νέα αγαπημένη ζώνη “Prime Thursdays”. Θα απολαύσεις τις ταινίες “Call me by your Name​” (4/5), “Baby Driver” (11/5), ​”The Social Network” (18/5) και ​”Inglourious Basterds” (25/5). Οι ταινίες όμως του Μαΐου δεν τελειώνουν εδώ. Στο Novacinema2 έρχεται από τις 15-26/5 ένα σπέσιαλ αφιέρωμα για το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, από Δευτέρα έως Παρασκευή με δύο ταινίες back to back στις 22:00 και στις 24:00. Συνολικά θα προβληθούν 20 ταινίες, που έχουν αποσπάσει 27 υποψηφιότητες και έχουν κατακτήσει 21 βραβεία. Οι σινεφίλ θα απολαύσουν και τον Μάιο τις αγαπημένες τους ανανεωμένες ζώνες, “World Cinema” (κάθε Τετάρτη στις 22:00), “Bloody Cinema” (κάθε Παρασκευή στις 23:00), “Family Cinema” (κάθε Σάββατο στις 22:10) και “Classic Cinema” (κάθε Κυριακή στις 17:00).

 

 

Φεστιβαλικός ο Μάιος για το Cinobo

O Μάιος φέρνει στο Cinobo μια μεγάλη και πρωτότυπη λίστα ταινιών εμπνευσμένη από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Ας δούμε τι θα έρθει στην οθόνη μας την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

 

Γυμναστήριο του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Η πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του The Boy, ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας. Στις 2 Μαΐου στο Cinobo.

 

 

Μια Κυριακή στην Εξοχή (A Sunday in the Country) του Bertrand Tavernier

Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες το 1984 και τρία Σεζάρ για μία από τις καλύτερες ταινίες του Ταβερνιέ, η οποία ψιθυρίζει πολύτιμες και σοφές αλήθειες για τις οικογενειακές σχέσεις. Στις 3 Μαΐου στο Cinobo.

 

 

Χιγκίτα του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Ένα τρυφερό μανιφέστο αγριότητας, μια βαθιά πολιτική και αισθητικά επιθετική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ίσως η πιο ιδιοσυγκρασιακή ταινία των ελληνικών 10s. Στις 4 Μαΐου στο Cinobo.

 

 

Κβο Βάντις, Άιντα; (Quo Vadis, Aida?) της Jasmila Žbanić

Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας γίνεται ασφυκτικό πολιτικό θρίλερ γεμάτο διλήμματα, αγωνία και αδιέξοδα, ένα αριστούργημα υποψήφιο για Όσκαρ. Στις 5 Μαΐου στο Cinobo.

 

 

Οι νέες πρεμιέρες του ERTFLIX

Πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι προσθήκες στη βιβλιοθήκη του ERTFLIX για τον μήνα Μάιο. Ας δούμε αναλυτικά τις πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε για τις ταινίες.

 

Κόκκινη Έκλειψη (Rojo) του ​​Benjamin Naishtat

Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένας παράξενος άντρας φτάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί, μέσα σε ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο, αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο, έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς. Αργότερα τη νύχτα, ο ξένος, που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί, επιτίθεται στον Κλαούντιο και στην γυναίκα του Σουζάνα. Ο δικηγόρος τότε θα πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, γεμάτο μυστικά και σιωπή.

 

 

Απαγορευμένες Συναντήσεις (The Reports on Sarah and Saleem) του Muayad Alayan

Η Sarah είναι Ισραηλινή και έχει μία καφετέρια στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Ο Saleem είναι Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Sarah. Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, η Sarah και ο Saleem διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι τη φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους. Όταν μία ριψοκίνδυνη μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει και οι δύο τους παρακολουθούν ανήμποροι, ενώ οι απελπισμένες προσπάθειές τους να σώσουν ό,τι έχει μείνει από τις ζωές τους, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί ένα μπαράζ απρόβλεπτων εξελίξεων και δραματικών ανατροπών στο καθηλωτικό κοινωνικό θρίλερ του Muayad Alayan, που βραβεύτηκε με το βραβείο Σεναρίου και Κοινού HBF στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

 

 

Μια Νύχτα Αμαρτίας (A Kind of Loving) του John Schlesinger

Ένα ειδύλλιο διαδραματίζεται στο Lancashire της Αγγλίας, μια βιομηχανική περιοχή, όπου ο Vik (Alan Bates) και η Ingrid (June Ritchie) εργάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Εκείνος είναι ο σχεδιαστής που θέλει μόνο μια σαρκική σχέση μαζί της, ενώ εκείνη είναι η δακτυλογράφος, που θέλει αληθινή αγάπη από τον Vik. Η Ingrid μένει έγκυος απρόσμενα και αυτό το γεγονός δοκιμάζει τη δύναμη της σχέση τους, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να φανταστούν.

 

 

Η Ασυμβίβαστη (Plenty) του Fred Schepisi

Αφού έχει συμμετάσχει στην Αντίσταση, μια Αγγλίδα επιστρέφει στη χώρα της και παντρεύεται έναν διπλωμάτη του Φόρεϊν Όφις. Στο κοσμοπολίτικο και απαθές μεταπολεμικό Λονδίνο, μια νέα ζωή ανοίγεται για τη νέα γυναίκα, της οποίας η ψυχική υγεία δεν είναι ακριβώς καλή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Meryl Streep.

 

 

.dog της Γιάννας Αμερικάνου

Ο Δημήτρης, στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, αλλά μέσα του ακόμα παιδί, έχει χτίσει ένα μύθο γύρω από τον απόντα πατέρα του, που βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή. Όταν ο τελευταίος αποφυλακίζεται, το όνειρο του Δημήτρη για οικογενειακή ευτυχία καταρρέει, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή μορφή βίας. Πρωταγωνιστούν οι Αντρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κίτσος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αντωνία Χαραλάμπους και Άννα Γιαγκιόζη.

 

 

Η Κατάσταση των Πραγμάτων (State of Play) του Kevin Macdonald

Όταν η ερωμένη του βρίσκεται νεκρή, ο βουλευτής Stephen Collins (Ben Affleck) προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα του.

Καθώς οι δημοσιογράφοι Cal (Russell Crowe) και Della (Rachel McAdams) ερευνούν περαιτέρω, αποκαλύπτουν έναν περίπλοκο ιστό ψεμάτων που εκτείνεται μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας. Η ταινία σε σκηνοθεσία τoυ βραβευμένου με Όσκαρ, Kevin Macdonald (One Day in September), είναι βασισμένη στη μίνι σειρά του BBC που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

 

 

Το Αριστούργημά μου (Mi Obra Maestra) του Gastón Duprat

Ο Arturo είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μια πόλη που τον συναρπάζει. Ο Renzo είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Οι απόψεις και οι ιδέες τους είναι τόσο αντίθετες, που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ τους μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι. Και αυτή η κωμωδία είναι γι’ αυτή τη φιλία και τις συνέπειες της.

 

 

Ραντεβού στο Belle Epoque (Belle Epoque) του Nicolas Bedos

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Victor ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Antoine του προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Antoine χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Victor αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

 

 

Απόλαυσε την απόλυτη κινηματογραφική εικόνα σε ανάλυση 4K με Dolby Vision και ήχο Dolby Atmos, κάνοντας δική σου μία Panasonic 4K Smart TV της σειράς JX600 με όφελος έως 42%. H προσφορά ισχύει μέχρι ισχύει έως 06/05/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη