ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με Super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας την φαντασία σου είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

BAKI HANMA VS KENGAN ASHURA (NETFLIX)

Η πολυαναμενόμενη Anime ταινία της χρονιάς για τους φανατικούς των πολεμικών τεχνών είναι το Baki Hanma VS Kengan Ashura. Η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά manga πολεμικών τεχνών “Baki”, που δημοσιεύτηκε στο “Weekly Shonen Champion” του Akita Shoten και γράφτηκε από τον Keisuke Itagaki, έχει πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα. Αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων μαχητών, με επίκεντρο την επική σύγκρουση ζωής και θανάτου μεταξύ του πρωταγωνιστή Baki Hanma και του πατέρα του Yujiro Hanma, του «δυνατότερου πλάσματος στον κόσμο». Το manga μάχης «KENGAN ASHURA» είναι γραμμένο από τον Yabako Sandrovich με εικονογράφηση του Daromeon και δημοσιεύεται στον ιστότοπο κόμικς Ura Sunday και στην εφαρμογή κόμικ MangaONE.

Εμβληματικοί κακοί και από τις δύο σειρές συγκρούονται σε ακραίες και απρόβλεπτες αναμετρήσεις τόσο συναρπαστικές που είναι βέβαιο ότι θα σας ανεβάσουν το αίμα! Γίνε μάρτυρας ενός θρύλου! Η ταινία του Netflix “Baki Hanma VS Kengan Ashura” ξεκινάει να μεταδίδεται παγκοσμίως την Πέμπτη 6 Ιουνίου, μόνο στο Netflix.

Ο ταπεινός υπάλληλος γραφείου Kazuo Yamashita συναντά τον μυστηριώδη μαχητή πολεμικών τεχνών Ohma Tokita και μπαίνει στον κόσμο των αγώνων “Kengan”, στους οποίους οι εταιρείες επιλύουν επιχειρηματικές διαφορές στοιχηματίζοντας μεγάλα ποσά σε έμπειρους μαχητές. Αυτή η απίθανη συμμαχία μεταξύ των μαχόμενων οργανώσεων του υπόκοσμου φέρνει κοντά δύο τιτάνες των manga πολεμικών τεχνών καθώς η ονειρεμένη συνεργασία μεταξύ “Baki” και “Kengan Ashura” γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

 

 

KNUCKLES (COSMOTE TV)

Η νέα μίνι σειρά “Knuckles” είναι η πρώτη σειρά live action στον κόσμο του Sonic the Hedgehog και ουσιαστικά πρόκειται για ένα spin -off. Δημιουργήθηκε από τους John Whittington και Toby Ascher για την Paramount Pictures βασισμένη στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Sonic The Hedgehog της SEGA. Έλαβε γενικά θετικές κριτικές με επαίνους για τις σεκάνς δράσης και τις ερμηνείες των Idris Elba και Pally. Μετά την πρεμιέρα του Knuckles ολόκληρο το Sonic universe γνώρισε απίστευτη άνοδο.

Ο θερμόαιμος εξωγήινος Knuckles The Echidna μετά τη μάχη που έδωσε με τους φίλους για να σώσει τη γη, εγκαταστάθηκε στον πλανήτη μας. Δεδομένων των υπερφυσικών δυνάμεων του, δέχεται την προστασία του βοηθού σερίφη, Wade Whipple και να του διδάξει τα ‘μυστικά’ του πολεμιστή Echidna για να τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για ένα τουρνουά μπόουλινγκ στο Reno της πολιτείας Νεβάδα όπου θα αγωνίζεται και ο πατέρας του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Wade επανενώνεται με τη μητέρα και την αδερφή του, ενώ ο Knuckles καταδιώκεται από έναν πρώην πράκτορα του Doctor Robotnik, ο οποίος τώρα προσπαθεί να πάρει τη δύναμη της Έχιδνας για τον εαυτό του.

 

 

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (COSMOTE TV)

Η “Παρέα των Θαυμάτων” ή “The Fairy Troublemaker” είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία της Caroline Origer. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τη νεραΐδα των δοντιών που εγκλωβίζεται στον κόσμο των ανθρώπων.

Η Maxie είναι συντετριμμένη που εγκαταλείπει το σπίτι της στην ύπαιθρο και μετακομίζει στην πόλη στο σπίτι του Amir, του νέου συντρόφου της μητέρας της, Hana. Η Maxie αποκτά το δικό της δωμάτιο, αλλά τα νέα θετά της αδέρφια της, ο Sami και ο Derek πρέπει να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο και αυτό δεν ευχαριστεί κανέναν από τους δύο.

Στο μεταξύ, στον κόσμο των νεραϊδών, η Βιολέτα αποτυγχάνει στις εξετάσεις της νεράιδας των δοντιών που ήταν το μεγάλο της όνειρο και έτσι της απαγορεύεται η είσοδος στον κόσμο των ανθρώπων. Αυτό το γεγονός όμως δεν την εμποδίζει να παραβλέψει τους κανονισμούς και στα κρυφά, να βρεθεί στο δωμάτιο του Sami να πάρει το δόντι του και να γυρίσει πίσω μαζί με την πυγολαμπίδα σύντροφο της, Gwen. Τα πράγματα όμως δεν πάνε κατ’ ευχήν και έτσι δύο νεραΐδες, η Yolando και η Professor προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον κόσμο των ανθρώπων με τον πατροπαράδοτο τρόπο, μέσα από την πύλη που βρίσκεται σε ένα ηλικιωμένο δέντρο για να σώσουν τη Βιολέτα. Η Maxie με τη Βιολέτα γίνονται φίλες και προσπαθεί και εκείνη από τη μεριά της να βοηθήσει τη μικρή νεραϊδούλα πριν μεταμορφωθεί σε φυτό, με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία.

 

 

MISSION: YOZAKURA FAMILY (DISNEY+)

Το Mission: Yozakura Family, είναι μια ιαπωνική σειρά anime γεμάτη δράση και κωμικές καταστάσεις, γραμμένη από τον Hitsuji Gondaira. Απιτελείται από 27 επεισόδια σε σκηνοθεσία Mirai Minato.

Οι πρωταγωνιστές, κάθε άλλο παρά συνηθισμένοι είναι. Ο Taiyo Asano, μαθητής γυμνασίου, απομονώθηκε από τον κόσμο όταν ένα τραγικό δυστύχημα του στέρησε την οικογένειά του. Γνωστός στους συμμαθητές του ως ο «Απόλυτος Εσωστρεφείς», στρέφεται στο μόνο άτομο το οποίο μπορεί να μιλήσει και αυτή είναι η παιδική του φίλη, Mutsumi Yozakura. Όμως η Mutsumi έχει ένα απίστευτο μυστικό! Είναι διάδοχος μιας πανάρχαιας οικογένειας κατασκόπων, που βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο αμέτρητων εχθρών! Και η τρέλα δεν τελειώνει εδώ. Ο αδερφός της, Kyoichiro, είναι ένας επιδέξιος κατάσκοπος με μια ασυνήθιστη εμμονή για τη Mutsumi! Τώρα, ο Taiyo έχει μπει στη λίστα του Kyoichiro, με στόχο την «απομόνωση»! Για να σώσει τη Mutsumi αλλά και τον ίδιο, ο Taiyo αποφασίζει να την παντρευτεί και να γίνει μέλος της οικογένειας Yozakura αναλαμβάνοντας μια πρωτοφανή αποστολή!

 

THE GREAT NORTH (DISNEY+)

Αμερικάνικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τους Wendy,  Lizzie Molyneux και Minty Lewis. Οι αδελφές Molyneux και ο Lewis είναι εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τη Loren Bouchard.

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες της οικογένειας Tobin στη φανταστική πόλη Lone Moose της Αλάσκα, με έναν ανύπαντρο μπαμπά. Ο πατριάρχης Beef κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει ενωμένα τα τέσσερα παράξενα παιδιά του αν και στην προσπάθειά του αυτή γίνεται μερικές φορές αυταρχικός και αδυσώπητος.

Ειδικότερα στρέφεται προς τη μοναχοκόρη του, Judy της οποίας τα καλλιτεχνικά όνειρα την οδηγούν μακριά από την οικογενειακή ψαρόβαρκα και στον λαμπερό κόσμο του τοπικού εμπορικού κέντρου. Η Judy αναζητά καθοδήγηση από το νέο της αφεντικό, Alison και τη φανταστική της φίλη Alanis Morissette, που της παρουσιάζεται μέσα από το Βόρειο Σέλας.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της Judy, ο οποίος είναι ένας ευαίσθητος και αισιόδοξος 50χρονος, ο Wolf θέλει να κάνει περήφανο τον πατέρα του, αν και η προθυμία του πολλές φορές τον βγάζει συχνά έξω από τα νερά του μαζί και με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα του Honeybee Shaw που αγαπάει την περιπέτεια.

Την οικογένεια συμπληρώνουν ο ομοφυλόφιλος δίδυμος αδελφός, Ham που είναι αποδεκτός από την οικογένεια για τις προτιμήσεις του και τραγουδιστής των ‘Messengers of chaos’ και ο 10χρονος αδελφός Moon που δεν φοβάται την τρομακτική άγρια ζωή της Αλάσκας. Όσο αφορά τη μητέρα τους, δεν βρίσκεται μαζί τους.

 

 

ΟΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ (COSMOTE TV)

Το Inseparables, είναι μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, παραγωγής nWave Pictures, σε σενάριο Bob Marlen και Cal Brunker και σκηνοθεσία Jeremie Degruson.

Όταν σβήνουν τα φώτα σε ένα παλιό θέατρο στο Central Park, οι μαριονέτες ζωντανεύουν. Αναμεσά τους και ο Ντον μια ευφάνταστη μαριονέτα εμπνευσμένη από τον Δον Κιχώτη, που υποδύεται τον ίδιο γελωτοποιό εδώ και χρόνια. Ονειρεύεται να παίξει για μια φορά τον ρόλο ενός πραγματικού ήρωα και να ανακαλύψει τον κόσμο. Παίρνει κουράγιο και φεύγει χτυπώντας με δύναμη την πόρτα.

Στην πορεία συναντά τον DJ Doggy Dog, ένα παρατημένο λούτρινο σκύλο που θα ήθελε να γίνει σταρ της ραπ. Είναι η αρχή μιας εξαιρετικής απίθανης φιλίας. Θα βιώσουν μια επική περιπέτεια στη Νέα Υόρκη για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και οι πιο μικροί χαρακτήρες μπορούν να παίξουν μεγάλους ρόλους.

 

 

ULTRAMAN: Η ΑΝΟΔΟΣ (NETFLIX)

Το “Ultraman: Η Άνοδος ή αλλιώς “Ultraman: Rising” είναι μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων 3DCG που αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο Netflix στις 14 Ιουνίου 2024. Βασίζεται στο franchise Ultraman της Tsuburaya Productions αποτελεί την 44η ταινία της σειράς. Σε αυτή ο Shannon Tindle κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε συνεργασία με τον Marc Haimes.

Ο σούπερ σταρ του μπέιζμπολ Ken Sato επιστρέφει στην πατρίδα του την Ιαπωνία για να πάρει τον μανδύα του Ultraman και να μεταμορφωθεί σε έναν γιγάντιο υπερήρωα που υπερασπίζεται τη Γη, αλλά γρήγορα βρίσκει περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει, όταν αναγκάζεται να μεγαλώσει τους απόγονους του μεγαλύτερου εχθρού του, ένα νεογέννητο τέρας Kaiju που εκπνέει φωτιά. Παλεύοντας να εξισορροπήσει τους ρόλους του συμπαίκτη και του νέου πατέρα, ο Ken πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό του εγώ, τον αποξενωμένο πατέρα του και τη συγκλονιστική αμυντική δύναμη Kaiju για να ορθώσει το ανάστημά του και να ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι ο Ultraman.

 

 

MY ONI GIRL (NETFLIX)

Μια νεανική ιστορία φαντασίας και η τέταρτη ταινία του Studio Colorido που αφορά τη σχέση ενός θνητού αγοριού και ενός κοριτσιού Oni. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Tomotaka Shibayama και το σενάριο η Yuko Kakihara.

Λαχταρώντας να τα πηγαίνει καλά με τους άλλους και να μην είναι αντιπαθής, ο μαθητής της πρώτης Λυκείου Hiiragi ζει στον νομό Yamagata, όπου του είναι δύσκολο να λέει όχι κάθε φορά που κάποιος ζητά κάτι από εκείνον. Παρόλο που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει πράγματα για τους άλλους, πάντα κάτι κακό συμβαίνει με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα φίλο. Μια καλοκαιρινή μέρα, ενώ προσπαθεί να φέρει ανεπιτυχώς εις πέρας ένα ακόμα αίτημα, γνωρίζει ένα κορίτσι Oni, τη Tsumugi, που ήρθε στον κόσμο των θνητών για να βρει τη μητέρα της. Η Tsumugi κάνει ότι την ευχαριστεί και είναι ακριβώς το αντίθετο του Hiiragi.

 

 

MULLIGAN (NETFLIX)

Από τους δημιουργούς των “30 Rock” και “Η Αχτύπητη Kimmy Schmidt”, το Mulligan είναι μια νέα sci-fi κωμική animated σειρά των Robert Carlock και Sam Means. Το δεύτερο μέρος κυκλοφορεί ήδη στο Netflix.

Η πίστη δοκιμάζεται όταν η σκληρή πραγματικότητα της ζωής σε έναν άδειο, κατεστραμμένο από εξωγήινους πλανήτη αρχίζει να συμπαρασύρει στον κατήφορο τον Πρόεδρο Mulligan και την ομάδα των επιζώντων του. Για να φτιάξουν ξανά την κοινωνία και ότι έχει απομείνει από αυτήν πρέπει να βγουν αλώβητοι από τους αδυσώπητους ανιχνευτές, ένα κρουαζιερόπλοιο με ένα θανατηφόρο μυστικό αλλά και να αντέξει ο ένας τον άλλο.

 

 

BLUEY (DISNEY+)

Το Bluey είναι μια αυστραλιανή τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας παραγωγής του Ludo Studio. Δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Joe Brumm και μεταδίδεται στο Disney + με 50 επεισόδια στην τρίτη σεζόν, λίγο μικρότερη από τις προηγούμενες, οι οποίες είχαν διάρκεια 52 και 51 επεισοδίων.

Τα κύρια θέματα περιλαμβάνουν την επιρροή μιας υποστηρικτικής οικογένειας, την αυστραλιανή κουλτούρα και τη σημασία του παιχνιδιού σε όλη την παιδική ηλικία με την πρωτεύουσα του Brisbane να εμπνέει το σκηνικό της σειράς.

Αυτή η αστεία και ειλικρινής ματιά στη σύγχρονη οικογενειακή ζωή εστιάζει στο κατά πόσο το ευφάνταστο παιχνίδι συμβάλλει στη διαμόρφωση υγιών παιδιών.

Το Αυστραλιανό ανεξάντλητο, εξάχρονο κουτάβι, η Bluey, έχει μια απεριόριστη φαντασία και λατρεύει να παίζει και να μετατρέπει την καθημερινή ζωή σε παιχνιδιάρικες περιπέτειες. Αυτή και η μικρή αδελφή της η Bingo ρίχνονται στην εξερεύνηση του κόσμου τους, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι για να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να δοκιμάσουν τους ενήλικους ρόλους τους. Τους αρέσει πολύ να πειράζουν τους γονείς τους, ιδιαίτερα τον μπαμπά, στη διασκέδαση και τα παιχνίδια τους.

Η μαμά Gili επέστρεφει στη δουλειά και ο μπαμπάς Badid ισορροπεί τον χρόνο του ανάμεσα στη φροντίδα των παιδιών και την εργασία από το σπίτι. Αλλά αν και μπορεί να πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο, τα κορίτσια κάνουν κουμάντο όταν πρόκειται για παιχνίδι – και σχεδόν όλα τα άλλα!

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις στην άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη