ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Νέες κυκλοφορίες με πρωτότυπο περιεχόμενο αλλά και αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας τη φαντασία σου είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

 THE CUPHEAD SHOW (NETFLIX)

The Cuphead Show είναι μία κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Dave Wasson για το Netflix, βασισμένη στο βιντεοπαιχνίδι Cuphead του 2017 από το Studio MDHR. Ο Chad και ο Jared Moldenhauer, οι δημιουργοί του Cuphead, είναι εκτελεστικοί παραγωγοί, μαζί με τους Wasson και CJ Kettler από το King Features Syndicate και τον Cosmo Segurson ως εκτελεστικός παραγωγός. Διαδραματίζεται στον κόσμο, του στυλ της δεκαετίας του 1930, των νησιών  Inkwell και ακολουθεί τις περιπέτειες των δυο αδελφών που τυγχάνει να είναι φλυτζάνια. Και οι τρεις σεζόν προβάλλονται στο Netflix.

O παρορμητικός, ενοχλητικός απατεώνας Cuphead και ο προσεκτικός αλλά εύκολα παρασυρόμενος Mugman, ένα ζευγάρι ανθρωπόμορφων αδερφών ζουν με τον ηλικιωμένο παππού και επιστάτη τους, Elder Kettle, σε ένα εξοχικό σπίτι σε σχήμα τσαγιέρας. Οι ιστορίες των αδελφών συχνά επικεντρώνονται γύρω από την προσπάθεια να ξεφύγουν από διάφορα προβλήματα, συναντώντας και αλληλοεπιδρώντας περιστασιακά με χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο video game. Ενώ η σειρά αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, μια επαναλαμβανόμενη πλοκή έχει να κάνει με τον Devil που κυνηγά τον Cuphead για να αρπάξει την ψυχή του, καθώς πιστεύει ότι δικαιωματικά είναι δική του αφότου ο Cuphead έχασε σε ένα παιχνίδι ψυχαγωγίας που ονομάζεται “Soul Ball”, όμως βρίσκει πάντοτε μπροστά του τα εμπόδια που του θέτουν ο Cuphead και ο Mugman.

 

 

SNOOPY PRESENTS: LUCY’S SCHOOL (APPLE TV)

Μία ταινία που ταιριάζει με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μετά τις διακοπές, με υπέροχους, συναρπαστικούς χαρακτήρες που καθηλώνουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Η ταινία είναι βασισμένη στο κλασικό κόμικς “Peanuts” του Charles M. Schulz, σε σκηνοθεσία Raymond S. Persi με σενάριο των Craig και Bryan Schulz και Cornel, Cornelius Uliano, οι οποίοι είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τους: Paige Braddock, Josh Scherba, Stephanie Betts, Amir Nasrabadi και Anne Loi.

Η συμμορία των Peanuts είναι ανήσυχη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πόσο μάλλον σε ένα νέο σχολείο το φθινόπωρο. Εμπνευσμένη από αυτό το γεγονός, η Lucy αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ξεκινώντας το δικό της σχολείο. Ωστόσο, γρήγορα μαθαίνει ότι η διδασκαλία δεν είναι τόσο εύκολη όσο πίστευε.

 

 

MONSTERS AT WORK (DISNEY+)

To “Monsters at Work” είναι μια αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων που αναπτύχθηκε από τον Bobs Gannaway, σε σκηνοθεσία Kaitlyn Ritter και Shane Zalvin και αποτελεί μέρος του franchise της Pixar, Monsters Inc. Μια δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 5 Απριλίου στο Disney Channel με τον Kevin Deters των Prep&Landing να αντικαθιστά τον Gannaway ως showrunner. Η σειρά έλαβε γενικά θετικές κριτικές.

Ο Tylor Tuskmon μόλις αποφοίτησε από τους πρώτους στην τάξη του, στο Monsters University. Από τότε που ήταν παιδί και τρομοκρατούσε όλη την 4η τάξη στο Μπαμπουλο-δημοτικό του Sokingstone, ο Tylor ονειρευόταν να γίνει Μπαμπούλας όπως το είδωλό του o James P.Sullivan. Και τώρα αυτό το όνειρο πρόκειται να γίνει πραγματικότητα… ή όχι; Την ημέρα που φτάνει στο Monsters, ενσωματώνετε στην ομάδα για να ξεκινήσει τη δουλειά των ονείρων του ως Μπαμπούλας. Όμως εκεί μαθαίνει ότι δεν θέλουν Μπαμπούλα… τώρα, αλλά Κωμικό! Όμως δεν χάθηκαν όλα. Ο Tylor διορίζεται προσωρινά στην Εγκατάσταση της Ομάδα της Μπαμπoυλικής Υπηρεσίας, όπου πρέπει να εργαστεί δίπλα σε μια ομάδα μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού φίλου από το Πανεπιστήμιο. Αυτή η αλλαγή καταρρίπτει το όνειρο του Tyler… αλλά θέτει το βλέμμα του σε έναν νέο στόχο: να βρει πώς να είναι αστείος και να γίνει κωμικός.

 

 

LUCK (APPLE TV)

Το Luck είναι μια ισπανοαμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία Peggy Holmes και συν-σκηνοθεσία του Javier Abad, από σενάριο που έγραψε ο Kiel Murray. H ταινία είναι βασισμένη σε ένα πρωτότυπο concept που δημιουργήθηκε από τους Rebeca Carrasco, Juan De Dios και Julián Romero. Σε παραγωγή της Skydance Animation, η ταινία έχει τις φωνές των Eva Noblezada, Simon Pegg, Jane Fonda, Whoopi Goldberg, Flula Borg, Lil Rel Howery, Colin O’Donoghue και John Ratzenberger.

Ένα νεαρό ορφανό κορίτσι με λαμπερά μάτια ονόματι Sam Greenfield, έχει βιώσει κακή τύχη σε όλη της τη ζωή. Η 18χρονη Sam, έχει μεγαλώσει στο σύστημα φροντίδας και μεταφέρεται από τον ένα ανάδοχο σε έναν άλλο. Πέρασε τα τελευταία της χρόνια στο Coleman House, όμως τώρα μετακομίζει στο νέο της σπίτι. Μπαίνοντας στον πραγματικό κόσμο, ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό της στη χώρα της τύχης, όπου πρέπει να ενωθεί με τα μαγικά πλάσματα που ζουν εκεί για να αλλάξει το πεπρωμένο της.

 

 

ARIEL (DISNEY+)

Το “Disney Jr.’s Ariel” είναι μια μουσική σειρά κινουμένων σχεδίων παραγωγής της Wild Canary Animation για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εμπνευσμένη από την αγαπημένη ιστορία της “Μικρής Γοργόνας” του Hans Christian Andersen, την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1989 από τα Walt Disney Animation Studios και το remake του 2023. Ο πρώτος κύκλος της σειράς προβάλλεται στο Disney+.

Η 8χρονη γοργόνα πριγκίπισσα Ariel μαζί με τους φίλους της ξεκινούν για γεμάτες διασκέδαση, γεμάτες δράση υποβρύχιες περιπέτειες σε όλο το παραμυθένιο βασίλειό της Ατλαντίδας (εμπνευσμένο από την Καραϊβική και όχι μόνο) μαγεύοντας τους πάντες με τη φωνή της. Η σειρά περιλαμβάνει αγαπημένους χαρακτήρες των fans, όπως ο Βασιλιάς Τρίτων, η Ούρσουλα, ο Sebastian και ο Flounder, καθώς και συναρπαστικές νέες προσθήκες όπως οι δύο καλύτερες φίλες της Ariel, η Lucia και η Ferni, και πολλά άλλα αξιολάτρευτα θαλάσσια πλάσματα.

 

 

KAELOO (COSMOTE TV)

To Kaelooείναι μια γαλλική/αυστραλιανή/ιταλική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τους Remi Chapotot, Jean- Francois Henry και Tristan Michel σε παραγωγή της Cube Creative. Η πρώτη, δεύτερη και τέταρτη season αποτελείται από 52 επεισόδια, το καθένα διάρκειας επτά λεπτών, ενώ η τρίτη από 45 επεισόδια, που προβάλλονται στο Cosmote TV.

Το σενάριο επικεντρώνεται στις περιπέτειες μιας ομάδας ανθρωπόμορφων φίλων ζώων, του βάτραχου Kaeloo, του σκίουρου Stumpy, της πάπιας Quack-Quack και του γάτου Mr. Cat. Τα πράγματα πάνε πάντα στραβά λόγω της ανικανότητας του Stumpy σχεδόν σε όλα, του εθισμού του Quack-Quack στο γιαούρτι, της αγένειας της Pretty, της συναισθηματικής αστάθειας του Eugly, της επιθυμίας του Olaf να καταλάβει τον κόσμο, της συνεχούς εξαπάτησης και κακοποίησης των άλλων από τον Mr. Cat, και την ικανότητα του Kaeloo να μεταμορφώνεται σε ένα μεγαλόσωμο τέρας της οικογένειας των «φρύνων» που ονομάζεται Bad Kaeloo όταν θυμώνει. Η ψυχαγωγία αποκτά καινούριο νόημα και οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν συνεχώς, προκαλώντας όμορφες περιπέτειες.

 

 

PRETTY GUARDIAN SAILOR MOON COSMOS THE MOVIE (NETFLIX)

Το πολυαναμενόμενο φινάλε του anime του Sailor Moon έφτασε στο Netflix σε σκηνοθεσία Tomoya Takahashi και σενάριο Kazuyuki Fudeyasu. Η ιαπωνική ταινία δράσης και φαντασίας είναι βασισμένη στο manga Stars Arc of the Sailor Moon του Naoko Takeuchi. Το Cosmos είναι η συνέχεια του Sailor Moon Eternal και λειτουργεί ως η πέμπτη και τελευταία σεζόν της σειράς Sailor Moon Crystal.

H Sailor Moon πρέπει να πολεμήσει για άλλη μια φορά, όταν ένας νέος εχθρός που ονομάζεται Shadow Galactica, μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τα πάντα και να κυβερνά το σύμπαν, αρχίζει να εξολοθρεύει τους φίλους της έναν προς έναν. Το καθήκον της απαιτεί να επιμείνει όταν η μοναξιά απειλεί να την κυριέψει. Θα μπορέσει να προστατεύσει αυτούς που αγαπά; Τι την περιμένει πέρα από τη μάχη; Η Sailor Moon παλεύει παρά την πίεση της αποστολής καθώς ξεκινά το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας των δυνατών Sailor Guardians.

 

 

MERMAID MAGIC (NETFLIX)

To Mermaid Magic είναι μια παραγωγή κινουμένων σχεδίων περιπέτειας και φαντασίας του δημιουργού Iginio Straffi.

Το Mermaid Magic μας ταξιδεύει στα βάθη της Metropia για να παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες της γενναίας πριγκίπισσας Merlinda και των αχώριστων φίλων της Sasha και Nerissa. Οι τρεις πολεμίστριες γοργόνες ξεκινούν ένα επικό ταξίδι για να πολεμήσουν τον κακό πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος αποστραγγίζει τη μαγεία του ωκεανού. Η σειρά είναι ένας λαμπρός συνδυασμός μαγείας, δράσης, χιούμορ και συναισθημάτων, που φωτίζει τα φώτα της δημοσιότητας σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διατήρηση των ωκεανών.

 

 

GIGANTOSAURUS (DISNEY+)

Το “Gigantosaurus” είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων GCI από την Cyber Group Studios των δημιουργών Frank Salome, Nicolas Sedel, Fernando Worcel, σε σκηνοθεσία Olivier Lelardoux. Βασισμένη στο best seller του Johny Duddle μας μεταφέρει σε αυτή την προϊστορική περιπέτεια! Και οι τρεις σεζόν προβάλλονται στο Disney +.

Τέσσερις νεαροί δεινόσαυροι που περιηγούνται στον Κρητιδικό κόσμο, η σπουδαία Mazu, η παιχνιδιάρα Tiny, ο θαρραλέος Rocky και ο δειλός Bill, ανακαλύπτουν ένα χαμένο αυγό δεινοσαύρου και προσπαθούν να το επαναφέρουν στο κοπάδι του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να βρουν σε ποιο κοπάδι ανήκει! Ο Rocky χάνει την υπομονή του – θέλει απλώς να παίξει – γιατί να πρέπει να φροντίσει ένα ανόητο αυγό! Αλλά, όταν βλέπει τον σκληρό Γιγαντόσαυρο να είναι ευγενικός με το χαμένο αυγό, συνειδητοποιεί ότι είναι εντάξει να δείξεις τελικά την πιο καλή σου πλευρά και ότι όλοι έχουν να μάθουν κάτι από αυτόν.

 

 

 BACK TO THE OUTBACK (NETFLIX)

To Back to the Outback είναι μια κωμωδία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία των Clare Knight και Harry Cripps, σε σενάριο που έγραψε ο Cripps, ο οποίος σκηνοθετεί μαζί με τον Gregory Lessans. Δανείζουν τις φωνές τους οι Rachel House, Keith Urban, Celeste Barber, Wayne Knight, Lachlan Ross Power και Jacki Weaver. Στην ταινία αποδεικνύεται ότι ακριβώς επειδή κάτι είναι διαφορετικό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο.

Μια ετερόκλητη ομάδα αποτελούμενη από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα της Αυστραλίας, που έχουν κουραστεί να είναι κλειδωμένα στα κλουβιά τους, όπου οι άνθρωποι τα κοιτούν σαν να είναι τέρατα, σχεδιάζουν μια τολμηρή απόδραση από τον ζωολογικό κήπο τους στην ενδοχώρα της Αυστραλίας. Ηγέτης του γκρουπ είναι η Maddie, ένα δηλητηριώδες φίδι με καρδιά από χρυσάφι, που ενώνεται με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση Thorny Devil Lizard Zoe, την ερωτοχτυπημένη τριχωτή αράχνη Frank και τον ευαίσθητο σκορπιό Nigel. Αλλά όταν ο εχθρός τους, ο Pretty Boy, ένα χαριτωμένο αλλά αντιπαθητικό κοάλα, αντιλαμβάνεται τη διαφυγή τους, η Maddie και η συμμορία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τον πάρουν μαζί τους. Έτσι ξεκινά ένα ξεκαρδιστικό οδικό ταξίδι σε όλη την Αυστραλία, καθώς καταδιώκονται από τον φύλακα του ζωολογικού κήπου Chaz.

 

 

SEAL TEAM (NETFLIX)

Το “Seal Team” είναι μια νοτιοαφρικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων δράσης σε σκηνοθεσία Greig Cameron και Kane Croudace, παραγωγής Triggerfish Animation Studios και Cinema Management Group. Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας Cape Fur Seals που συγκεντρώνονται για να πολεμήσουν μια συμμορία αδίστακτων καρχαριών.

Αφού ο καλύτερός του φίλος σκοτώνεται σε επίθεση καρχαρία, ο Κουίν, μια αξιαγάπητη αλλά επίμονη φώκια συγκεντρώνει μια “Seal Team” για να αντεπιτεθεί εναντίον μιας συμμορίας καρχαριών που κόβουν βόλτες στη γειτονιά τους. Αλλά αυτή η ομάδα δεν είναι καθόλου εκπαιδευμένη για μια τέτοια αποστολή. Αναζητούν τη βοήθεια ενός πολύ πιο επιδέξιου μαχητή, του Κλάγκαρτ, αλλά ακόμη και τα κόλπα και οι ανατροπές του δεν μπορούν να φέρουν αυτούς τους τύπους σε φόρμα. Ωστόσο, με λίγη ευρηματικότητα, ευφυΐα και πολλή θέληση, η Seal Team θα μπορέσει να επαναφέρει την ειρήνη στην υποθαλάσσια κοινότητα.

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις  από την άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV που σου ταιριάζει.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη