ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Zikou Stella

Νέες κυκλοφορίες με πρωτότυπο περιεχόμενο αλλά και αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας την φαντασία σου, είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

TOMB RAIDER: THE LEGEND OF LARA CROFT (NETFLIX)

Η σειρά κινουμένων σχεδίων “Tomb Raider: The Legend of Lara Croft” ξεκινά μετά τα γεγονότα της εξαιρετικά επιτυχημένης τριλογίας Survivor των βιντεοπαιχνιδιών Tomb Raider (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider) και θα εξιστορήσει το επόμενο κεφάλαιο της κοσμογυρισμένης ηρωίδας καθώς αναλαμβάνει- για μια ακόμα φορά- τον ρόλο της εμβληματικής τυμβωρύχου. Περισσότερα από 25 χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Lara Croft συνεχίζει να εξερευνά αρχαία μυστήρια και να αποκαλύπτει χαμένες αλήθειες σε εντυπωσιακούς και επικίνδυνους προορισμούς. Η σειρά δημιουργήθηκε από τα στούντιο κινούμενων σχεδίων Powerhouse. Η Tasha Huo είχε τον ρόλο της showrunner και είναι εκτελεστική παραγωγός μαζί με τους Dmitri M. Johnson, Timothy I. Stevenson, Howard Bliss και Jacob Robinson.

Μετά τα γεγονότα της σειράς Survivor, η Lara Croft έχει εγκαταλείψει τους φίλους της για να ζήσει όλο και πιο επικίνδυνες περιπέτειες μόνη της. Αλλά αναγκάζεται να επιστρέψει μετά την κλοπή ενός επικίνδυνου και ισχυρού κινέζικου τεχνουργήματος από το Croft Manor, από έναν κλέφτη με τον οποίο έχει μια παράξενη προσωπική σχέση. Η καταδίωξή του θα την οδηγήσει σε μια περιπέτεια σε όλο τον κόσμο και στα βάθη των ξεχασμένων τάφων, όπου θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τον πραγματικό της εαυτό και να αποφασίσει τι είδους ηρωίδα θέλει να γίνει.

 

 

LLOYD OF THE FLIES (ERTFLIX)

Μια παιδική σειρά 30 επεισοδίων του γνωστού Aardaman είναι το Lloyd of the Flies. Μια παραγωγή stop-motion, από τον δημιουργό των Wallace and Gromit, Shaun The sheep και Morph. Το Lloyd of the Flies είναι η πρώτη in-house σειρά κινουμένων σχεδίων CG του στούντιο του δημιουργού και σκηνοθέτη Matthew Walker.

Η σειρά επικεντρώνεται στις περιπέτειες του Lloyd B Fly, μιας οικιακής μύγας και του μεσαίου παιδιού του 451. Ο Lloyd ζει με τους γονείς του, τη μικρή του αδερφή PB και τα 224 αδέρφια τους σε έναν κάδο κομποστοποίησης που αποκαλούν σπίτι. Στη σειρά, ο Lloyd και η PB συνήθως συνοδεύονται από τον καλύτερο φίλο του Lloyd, τον Abacus Woodlouse, και την εκκεντρική tag-along, Cornea Butterfly. Μαζί εξερευνούν τον παράξενο κόσμο πέρα ​​από τον κάδο κομποστοποίησης, όπου δεν λείπουν μαθήματα για να αποκτά εμπειρίες ο Lloyd.

 

 

 

MUPPETS SHOW: FRAGGLE ROCK BACK TO THE ROCK (APPLE TV)

Η δεύτερη σεζόν της αμερικάνικης παιδικής κωμικής βραβευμένης με Emmy σειράς, “Fraggle Rock: Back to the Rock”, αποτελεί το reboot του αγαπημένου κλασικού “Fraggle Rock” του Jim Henson, όπου οι Fraggles επιστρέφουν για πιο επικές, διασκεδαστικές περιπέτειες!

Στο σπίτι που ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Doc και τον σκύλο της Sprocket, υπάρχει μια τρύπα που οδηγεί στο Fraggle Rock. Οι Fraggles, Gobo, Mokey, Wembley, Boober και Red ζουν τη ζωή τους μέσα στο Fraggle Rock ενώ βιώνουν διαφορετικές περιπέτειες στην πορεία καθώς και αλληλοεπιδρούν με Doozers και αποφεύγουν τους Gorgs ενώ συγκομίζουν ραπανάκια.

 

 

FROG AND TOAD (APPLE TV)

Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Arnold Lobel, το “Frog and Toad” συγκεντρώνει όλες τις συναρπαστικές, ζεστές και αστείες ιστορίες του. Ο Rob Hoegee λειτουργεί ως showrunner για τη σειρά και ο Titmouse κάνει την παραγωγή του animation.

Δύο καλοί φίλοι, ένας βάτραχος κι ένας φρύνος… O βάτραχος είναι βάτραχος. Ο φρύνος είναι φρύνος. Έχουν πολλά κοινά… αλλά είναι επίσης πολύ διαφορετικοί. Ο αισιόδοξος και ζωηρός Frog και ο ανήσυχος αλλά συγκρατημένος Toad είναι αχώριστοι φίλοι και ξέρουν ότι το αληθινό μυστικό της φιλίας δεν είναι μόνο να απολαμβάνεις τα κοινά πράγματα, αλλά να αγκαλιάζεις αυτά που σε κάνουν να διαφέρεις. Δεδομένου ότι οι διαφορές μας είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς, οι Frog and Toad απολαμβάνουν αυτό που τους κάνει μοναδικούς!  Από το να γράφουν γράμματα μέχρι να κολυμπούν, να λένε ιστορίες μέχρι να βρίσκουν χαμένα κουμπιά, ο Βάτραχος και ο Φρύνος είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον – όπως θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι φίλοι.

 

 

SNOOPY PRESENTS: WELCOME HOME, FRANKLIN (APPLE TV)

Η νέα ιστορία στο franchise Peanuts επικεντρώνεται στον Αφροαμερικανό χαρακτήρα του Franklin Armstrong. Ο χαρακτήρας που εισήχθη στο κόμικ το 1968, ήταν ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας στο strip. Η ιδέα υλοποιήθηκε από τον Robb Armstrong σε συνεργασία με τους Craig Schulz, Bryan Schulz και Cornelius Uliano και βασίζεται σε μια ιστορία των Armstrong και Scott Montgomery. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο βραβευμένος με Emmy Raymond S. Persi, με τον Caleb Bellavance να δανείζει τη φωνή του τον πρωταγωνιστή Franklin.

Η ιστορία προέλευσης ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των Peanuts, του Franklin, περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο κάποιος κάνει νέους φίλους. Η οικογένεια του Franklin είναι πάντα σε κίνηση λόγω της δουλειάς του στρατιωτικού μπαμπά του και όπου κι αν πάει ο Franklin βρίσκει υποστήριξη σε ένα σημειωματάριο γεμάτο με τις συμβουλές του παππού του για τη φιλία.

Αλλά όταν ο Franklin δοκιμάζει τις συνήθεις στρατηγικές του με τη συμμορία των Peanuts, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Αυτό είναι μέχρι να μάθει για τον αγώνα δρόμου Soap Box Derby της γειτονιάς. Σύμφωνα με τον παππού του, όλοι αγαπούν έναν νικητή! Είναι σίγουρος ότι η νίκη στον αγώνα θα σημαίνει επίσης ότι θα κερδίσεις και μερικούς νέους φίλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας σύντροφος, τον οποίο βρίσκει στον Charlie Brown. Ο Franklin και ο Charlie συνεργάζονται για να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο και στην πορεία γίνονται καλοί φίλοι. Αλλά καθώς ο αγώνας πλησιάζει, η πίεση αυξάνεται. Άραγε θα μπορέσουν το αυτοκίνητό τους και η νέα φιλία τους να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού;

 

 

MURAI IN LOVE (DISNEY+)

To “Murai in Love” είναι μια ιαπωνική σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από την Junta Shima. Κυκλοφόρησε σε σειρά στην υπηρεσία Line Manga της Line Digital Frontier με τα κεφάλαιά του να συγκεντρώνονται σε επτά τόμους tankobon. Μια προσαρμογή της τηλεοπτικής σειράς anime που προβλήθηκε το 2022, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2024 σε παραγωγή JCStaff.

Ο Murai είναι μαθητής της Β’ Λυκείου στο Takebe Gakuen και κάνει φροντιστήριο για να μπει στο πανεπιστήμιο. Η καθηγήτριά του, Tanaka, τον καλεί στο γραφείο της μετά από δηλώσεις του ότι μετά το Λύκειο σκοπεύει να την παντρευτεί. Η Tanaka απορρίπτει τον Murai, λέγοντας ότι δεν θα την ενδιέφερε ποτέ ένα αγόρι με μακριά, μαύρα μαλλιά. Ως otaku των anime, έχει μάτια μόνο για τον Hitotose, τον χαρακτήρα ενός βιντεοπαιχνιδιού otome.

Την επόμενη μέρα, ο Murai εμφανίζεται στην Tanaka αλλαγμένος. Έχει κόψει τα μαλλιά του κοντά, τα έχει βάψει ξανθά και είναι ολόιδιος με τον αγαπημένο της Hitotose. Η Tanaka σοκάρεται με αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη και προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον Murai, ενώ ο Murai εντείνει τις προσπάθειές του να φλερτάρει την καθηγήτρια.

 

 

INSIDE OUT 2 (DISNEY +)

H νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των Studios της Disney και της Pixar μας συστήνει ένα νέο συναίσθημα: την Ανησυχία. Σε σκηνοθεσία Kelsey Mann και παραγωγή Mark Nielsen πάνω σε σενάριο των Meg LeFauve και Dave Holstein, “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2” επενδύονται μουσικά από την Andrea Datzan.

Μπαίνοντας στην περίοδο της εφηβείας, στο μυαλό της Riley, τα κεντρικά γραφεία επιδέχονται ξαφνικά σαρωτικές ανακατατάξεις ώστε να δημιουργηθεί χώρος για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που τόσο καιρό λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα κεντρικά, νιώθουν άβολα όταν εμφανίζεται η Ανησυχία! Και, όπως φαίνεται, έρχεται μαζί με παρέα.

Προστατεύοντας τη νέα έφηβη από τους κινδύνους που δεν μπορεί να δει, η Ανησυχία είναι αποφασισμένη να βεβαιωθεί ότι η Riley ταιριάζει με τους συμμαθητές της στο γυμνάσιο με κάθε κόστος. Οπλισμένη με σχολαστικά οργανωμένες λίστες και σχέδια για να βεβαιωθεί ότι η Riley δεν θα κάνει ποτέ λάθος, η Ανησυχία σκέφτεται δέκα βήματα μπροστά και δεν ντρέπεται να μοιραστεί τα χειρότερα σενάρια. Το άγχος ξέρει ότι έχει πολλά να αντιμετωπίσει, αλλά αισθάνεται ότι ωθεί τη Riley προς την τελειότητα σημαίνει ότι είναι πολύ πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων της.

 

 

 

TWILIGHT OF THE GODS (NETFLIX)

Ο Zack Snyder παρουσιάζει το Twilight of the Gods, μια νέα τολμηρή και θεαματική εκδοχή κινουμένων σχεδίων της σκανδιναβικής μυθολογίας για ενήλικες. Μια συμπαραγωγή από την αμερικανική εταιρεία Stone Quarry Animation και το γαλλικό στούντιο Xilam Animation, η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Σε έναν μυθικό κόσμο με μεγάλες μάχες, άθλους και απόγνωση, ο Leif, ένας θνητός βασιλιάς, σώζεται στο πεδίο μάχης από τη Sigrid, μια πεισματάρα πολεμίστρια την οποία ερωτεύεται. Τη νύχτα του γάμου τους, η Sigrid κι ο Leif επιβιώνουν από την οργή του Thor Odinson, που τους οδηγεί – μαζί με μια ομάδα σταυροφόρων – σε μια απίθανη και ανελέητη αποστολή εκδίκησης. Αυτή η ηρωική ιστορία αγάπης, απώλειας και εκδίκησης είναι ένα ταξίδι στην Κόλαση και ακόμα παραπέρα… σε φανταστικές χώρες, άγρια και αιματηρά πεδία μάχης και σε πολέμους εναντίον θεών και δαιμόνων.

 

 

BLUE BOX (NETFLIX)

To “Blue Box”, ένα τηλεοπτικό anime βασισμένο στην ομώνυμη ρομαντική αθλητική κωμωδία manga, προσφέρει μια νέα οπτική για τους πρωταγωνιστές Chinatsu Kano και Taiki Inomata και προβάλλεται στο Netflix.

Η σειρά έχει κεντρικό ήρωα τον Taiki Inomata, έναν μαθητή Λυκείου και μέλος της ομάδας  αγοριών badminton. Κάθε πρωί, ο Taiki προπονείται μαζί με τη μεγαλύτερη μαθήτρια Chinatsu Kano, μέλος της ομάδας μπάσκετ κοριτσιών, με την οποία είναι ερωτευμένος. Όταν όμως οι γονείς της Chinsatsu φεύγουν από την Ιαπωνία για να εργαστούν στο εξωτερικό, εκείνη μετακομίζει στο σπίτι της οικογένειας του Taiki. Ο Taiki, που μένει πλέον με τη Chinatsu, θα προσπαθήσει να εξελίξει σιγά-σιγά τη σχέση του μαζί της, ενώ και οι δύο μαζί προσπαθούν να φτάσουν στο εθνικό πρωτάθλημα με τις αντίστοιχες ομάδες του

 

 

INSPECTOR SUN AND THE CURSE OF THE BLACK WIDOW (COSMOTE TV)

Μια ισπανική ταινία κινουμένων σχεδίων, γεμάτη μυστήριο, σε σκηνοθεσία Julio Soto Gurpide βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο του Rocco Pucillo.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Θάνος Λέκκας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νέστορας Κοψιδάς, Βασιλική Σούτη, Μαρία Ζερβού, Άγγελος Λιάγκος, Αμαλία Νίνου, Βασίλης Μήλιος, Γιώργος Σκουφής, Βούλα Κώστα, Ντίνος Σούτης, Γιάννης Υφαντής, Μαρτίνα Δημοπούλου.

Ο θρυλικός επιθεωρητής Sun μόλις έπιασε στα πράσα τον Red Locust. Δυστυχώς, αυτή η τυχαία σύλληψη οδήγησε σε αμέτρητους αστυνομικούς να τραυματιστούν, έτσι ο επιθεωρητής Sun βρίσκεται χωρίς δουλειά. Χάνει μια πτήση για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ένας παλιός φίλος τον προσκαλεί να πετάξει με ένα αεροπλάνο με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο.

Όταν ο Bugsy, πρώην υπάλληλος του Red Locust, δολοφονείται βάναυσα και η νέα του γυναίκα, μια αράχνη μαύρη χήρα που ονομάζεται Arabella, κατηγορείται, ο επιθεωρητής Sun πρέπει να κατανοήσει τι έχει συμβεί.

Με ένα αεροπλάνο γεμάτο πιθανούς υπόπτους, χιλιάδες αγνοούμενα μυρμήγκια και φήμες για ένα τέρας που μπορεί να ρουφήξει τη ζωή από οποιονδήποτε, ο επιθεωρητής Sun χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να έχει. Μια έξυπνη αράχνη που πηδάει ονόματι Janey, που θέλει απελπισμένα να γίνει βοηθός του, αποδεικνύεται τελικά πιο χρήσιμη από ό,τι αρχικά δείχνει. Μπορούν άραγε ο Sun και η Janey να συνεργαστούν για να εμποδίσουν τον Red Locust να δημιουργήσει ένα σμήνος μεταλλαγμένων τεράτων, ή θα αποτύχει η προσπάθειά τους;

 

 

HIT -MONKEY (DISNEY+)

To Hit Monkey είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Οι Will Speck& Josh Gordon είναι οι δημιουργοί καθώς και οι σεναριογράφοι. Η σκηνοθεσία της πρώτης σεζόν έγινε από τον Neal Holman και της δεύτερης σεζόν από τον Kevin Mellon.

Ο Monkey είναι ένας αδικημένος Ιάπωνας μακάκος, τον οποίο καθοδηγεί το φάντασμα ενός Αμερικανού δολοφόνου που ονομάζεται Bryce Fowler, καθώς καταστρέφει τους υπόκοσμους του εγκλήματος των πόλεων του Τόκιο (την πρώτη σεζόν) και της Νέας Υόρκης (στη δεύτερη σεζόν). Όμως Monkey βρίσκει διέξοδο στην Νέα Υόρκη για να αφήσει πίσω τη ζωή του ως δολοφόνος, ενώ  ο Bryce προσπαθεί να διορθώσει την αδικία που έσπειρε σε όλη τη ζωή του. Τί θα τους κοστίσει όμως να «ακυρώσουν» το παρελθόν;

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις  από την άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV  που σου ταιριάζει.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη