Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

 

Overview trailer για το Mario vs. Donkey Kong

Η Nintendo δημοσίευσε ένα overview trailer για το Mario vs. Donkey Kong, που θα σου προσφέρει μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένεις από τον επερχόμενο τίτλο.

Τα παιχνίδια Mini-Mario χρειάζονται τη βοήθειά σου. Όταν ο Donkey Kong εισβάλει στο Mario Toy Factory και φεύγει με τα προϊόντα σε ένα τσουβάλι, ο Mario συνειδητοποιεί πως για μια ακόμα φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Μπορείς από τώρα να σπεύσεις στο Nintendo eShop για να κατεβάσεις το demo του παιχνιδιού, που αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Θα λύσεις γρίφους και θα πρέπει να βρεις τρόπους να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία από μηχανισμούς platforming. Σκοπός σου δεν είναι άλλος από την επιστροφή των Mini-Marios στη βάση τους και η εκδίωξη του Donkey Kong. Μέσω του demo θα ρίξεις μια ματιά και στο Two Player mode, όπου παρέα με έναν φίλο θα σχηματίσετε ομάδα που αποτελείται από τον Mario και το Toad. Για μια πιο χαλαρή εμπειρία έχει προστεθεί- σε σχέση με την έκδοση του Game Boy Advance- το Casual Style, αλλά αν προτιμάς την ανώτερη δυσκολία, απλά θα διαλέξεις το Classic Style, όπου συν τα άλλα θα σε κυνηγάει και ο χρόνος.

Στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις παρακάτω, ο Mario κάνει ακροβατικά και πιάνεται από ουρές μαϊμούδων για να φτάσει στο σημείο που πρέπει. Τα γραφικά είναι πλήρως ανανεωμένα, έχουν προστεθεί νέοι κόσμοι και η μουσική υπόκρουση έχει ενορχηστρωθεί από την αρχή. Προσοχή, οι εκπλήξεις παραμονεύουν παντού.

 

 

Ο Ed θα προστεθεί στο Street Fighter 6 στις 27 Φεβρουαρίου

Ο Ed έρχεται στο Street Fighter 6 υπό μορφή DLC στις 27 Φεβρουαρίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Capcom. Αν έχεις αγοράσει τη Deluxe Edition ή την Ultimate Edition του παιχνιδιού, τότε θα προστεθεί αυτομάτως στο roster, καθώς αποτελεί μέρος του Year 1 Character Pass. Ακόμα, κυκλοφόρησε το “Ed Arrives!” Fighting Pass!”, που περιλαμβάνει cosmetic items εμπνευσμένα από τον boxer που μάχεται με ψυχοκινητικές δυνάμεις, το “Captain Commando”, ένα παιχνίδι με το οποίο θα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς στο game center και Fighter Coins.

Το Street Fighter 6 κυκλοφορεί για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Μάθε όλα όσα θέλεις για το gameplay του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Η Paradox Interactive και η The Chinese Room παρουσίασαν ένα νέο trailer και ένα video με εκτεταμένα πλάνα από το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

Ο creative director της The Chinese Room, Alex Skidmore μαζί με τον community manager Joshua Matthews αναλύουν τους μηχανισμούς του gameplay και το σκηνικό, εξερευνώντας το Seattle ως ένα Brujah Kindred. Επικεντρώνονται σε μια από τις πρώτες αποστολές και εξηγούν το γιατί ο πρωταγωνιστής Phyre εισβάλει σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη προκειμένου να ανακαλύψει στοιχεία για το μυστηριώδες σημάδι που έχει στο χέρι του.

“Το gameplay και η δράση στο Bloodlines 2 είναι κάτι σαν χορός”, λέει ο Skidmore. “Καθώς οι παίκτες εξερευνούν τον κόσμο, βυθίζονται στην ατμόσφαιρα και κάνουν στρατηγικές επιλογές, που επηρεάζουν τις σχέσεις με όσους βρίσκονται γύρω τους. Οι παίκτες μπορούν να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι, όμως ο κόσμος είναι δυναμικός και οι άλλοι χαρακτήρες θυμούνται πως τους έχεις συμπεριφερθεί”.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων το προσεχές Φθινόπωρο, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, GOG).

 

 

Το Brothers: A Tale of Two Sons Remake υπόσχεται μια περιπέτεια γεμάτη συναισθήματα

Η 505 Games και η Avantgarden Games κυκλοφόρησαν ένα νέο gameplay trailer για το Brothers: A Tale of Two Sons Remake.

Με τον πατέρα τους να υποφέρει από μια θανατηφόρα ασθένεια, δύο αδέρφια πρέπει να αποδείξουν τη γενναιότητά τους και να βρουν το «Νερό της Ζωής», τη μοναδική θεραπεία που μπορεί να τον σώσει. Χωρίς επιλογή να αποτύχουν, τα αδέρφια πρέπει να βασίζονται ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας τις ατομικές τους δεξιότητες για να προστατευτούν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια μπροστά σε αυτό το αξέχαστο ταξίδι.

Θα λύσεις γρίφους, θα ανακαλύψεις ιστορίες ξεχασμένες από τον χρόνο, θα διασχίσεις επικίνδυνες τοποθεσίες και θα αντιμετωπίσεις αδυσώπητα bosses. Στο single player mode θα χειρίζεσαι ταυτόχρονα τα δύο αδέρφια αλλά μπορείς και να παίξεις παρέα με έναν φίλο σου για να μοιραστείτε τα “βάσανα”. Το παιχνίδι κρύβει πολλά μυστικά και αν έχεις ασχοληθεί με το original, θα διαπιστώσεις ότι έχουν προστεθεί νέα.

Το Brothers: A Tale of Two Sons Remake είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, GOG).

 

 

Έρχεται και σε PC το Dragon Quest Builders

Η Square Enix θα κυκλοφορήσει το original Dragon Quest Builders σε PC (Steam) στις 13 Φεβρουαρίου 2024.

Το παιχνίδι τοποθετείται στο βασίλειο Alefgard, το σκηνικό του πρώτου Dragon Quest. Ο κόσμος του Alefgard έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, το φως του έχει κλαπεί από τον κακό Dragonlord, και αυτή η ιστορία ξεκινά με την εμφάνιση ενός νεαρού ήρωα με τη μυστηριώδη ικανότητα να χτίζει πράγματα… Και έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό για μια επική ιστορία στην οποία ο σκοτεινός κόσμος του Alefgard επιστρέφει στη ζωή, με τη δύναμη της δημιουργίας.

Η επερχόμενη έκδοση θα περιλαμβάνει όλα τα DLCs που έχουν ήδη γίνει διαθέσιμα σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του free build mode, του “Terra Incognita: Magic Carpet”, του “Boss Monster Model Set”, του “Astronomy Set”και τοτ “Pixel Ring”.

 

Ανακοινώθηκε το MLB The Show 24

Η Sony Interactive Entertainment και η San Diego Studio ανακοίνωσαν το MLB The Show 24 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch. Στο εξώφυλλο θα βρίσκεται ο Vladimir Guerrero Jr. των Toronto Blue Jays. Θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου 2024 και την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass, όπως συμβαίνει με όλους τους τίτλους της σειράς τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινώντας από τις χαμηλές κατηγορίες, θα πρέπει να βάλεις ως στόχο να φέρεις την ομάδα σου στην κορυφή του κόσμου και ταυτόχρονα να δοξαστείς. Πάρε το μπαστούνι σου και ετοιμάσου για αγώνες που θα γράψουν ιστορία. Αν κατανοήσεις τους κανονισμούς, το Baseball είναι ένα συναρπαστικό άθλημα.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

Το Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions μεταφέρεται σε Xbox Series X|S και PC

Η Shueisha Games και η Momo-pi θα κυκλοφορήσουν το strategy adventure game Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Microsoft Store) την 1η Μαρτίου 2024.

Το gameplay χωρίζεται σε τμήματα ελεύθερης εξερεύνησης και στρατηγικές μάχες με λίγα στοιχεία παζλ και stealth.

Ο Damien είναι ένας εξαιρετικά δημιουργικός και ευφάνταστος έφηβος που γεννήθηκε σε μια διεθνική γαλλο-ιαπωνική οικογένεια. Ο προσωπικός κόσμος του Damien καταρρέει όταν οι γονείς του του λένε ότι αποφάσισαν να φύγουν από τη Γαλλία για να πάνε να ζήσουν στην Ιαπωνία, μια χώρα που γνωρίζει κυρίως από όλα τα manga που διαβάζει. Ο Damien θα πρέπει να στηριχθεί στον υπερήρωά του, τον Captain Velvet Meteor, για να αντιμετωπίσει το άγχος του να βρεθεί σε ένα εντελώς νέο μέρος. Θα αντιμετωπίσει τους φόβους του και θα μεγαλώσει μέσα από τη δύναμη της φαντασίας του καλώντας τους αγαπημένους του χαρακτήρες από το Jump+, για να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να ξεφύγει από έναν μυστηριώδη πλανήτη και έναν περίεργο στρατό τεράτων.

 

 

Νέες λεπτομέρειες για το Earthlock 2

Η Snowcastle Games δημοσίευσε ένα νέο cinematic trailer για το Earthlock 2, αλλά και πληροφορίες για το πως θα μπορέσεις να μεταμορφώσεις αχανείς ερήμους σε οάσεις, που θα διασχίζεις με οχήματα τα οποία αποκαλούνται “Desert Ships”.

Στο Earthlock 2, εσύ, μαζί με μια ομάδα ταξιδιωτών, στέκεστε στο μεταίχμιο του κινδύνου και της δόξας. Μια απέραντη μυστηριώδης έρημος, γεμάτη ευκαιρίες σε περιμένει για να την εξερευνήσεις και να τη μεταμορφώσεις σε όαση γεμάτη ζωή. Το Desert Ship που θα χρησιμοποιείς για τις μετακινήσεις σου θα είναι αρχικά απλό και ταπεινό, αλλά με την πάροδο του χρόνου και με λίγη προσπάθεια θα γίνει η κινητή βάση των επιχειρήσεων σου και θα ενσταλάξει τον φόβο στους εχθρούς σου στην έρημο.

Το Earthlock 2 διαθέτει έναν δυναμικό προσομοιωτή οικοσυστήματος που κάνει τον κόσμο του παιχνιδιού να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και να ανταποκρίνεται στις ενέργειες του παίκτη. Η έρημος του Kor θα είναι ο καμβάς για να σχεδιάσεις μια νέα ζωή, φέρνοντας χρώμα και ζωντάνια στον κόσμο. Αυτή η νέα ζωή θα σημαίνει νέους κινδύνους και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις και κάθε βιότοπος θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις όταν πρόκειται να το καλλιεργήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αν το κάνετε αυτό θα αξίζει τον κόπο, χάρη στα πλούτη και τους θησαυρούς που θα λάβεις για να σε βοηθήσουν στην περιπέτειά σου.

Το Earthlock 2 βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PC και κονσόλες.

 

Part 2 – Free Games

 

PlayStation Plus

Όπως κάθε μήνα τέτοιες μέρες, οι Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα μπορέσουν να προσθέσουν, χωρίς την παραμικρή επιπλέον επιβάρυνση, όλοι οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus. Από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικά σου τα:

  • FOAMSTARS (PS5, PS4)
  • Rollerdrome (PS5, PS4)
  • Steelrising (PS5)

Ως τότε έχεις λίγες ακόμα ημέρες για να τσεκάρεις τα:

  • A Plague Tale: Requiem (PS5)
  • Evil West (PS5, PS4)
  • Nobody Saves the World (PS5, PS4)

Επίσης, προσφέρεται το Fall Guys: Ultimate Knockout Icons Pack, που αποτελείται από τα εξής:

  • Ratchet (Whole Costume)
  • Clank (Whole Costume)
  • Aloy (Whole Costume)
  • Groovitron (Emote)
  • Clank’s Laugh (Emote)
  • Lombax (Pattern)
  • Clank (Pattern)
  • Seeker (Pattern)
  • Ratchet (Colour)
  • Clank (Colour)
  • Ratchet (Nameplate)
  • Clank (Nameplate)
  • Horizon (Nameplate)
  • Aloy (Faceplate)
  • Ratchet (Faceplate)
  • Clank (Faceplate)
  • Seeker (Nickname)

Από τις 6 Φεβρουαρίου, αν έχεις ενεργή συνδρομή στο PlayStation Plus Premium θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις για ένα δίωρο το Marvel’s Spider-Man 2.

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft συνεχίζουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τρία συναρπαστικά παιχνίδια.

Τα One Piece Odyssey, Gord και Age of Empires IV: Anniversary Edition είναι διαθέσιμα ως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ώρα 09:59 π.μ. για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επέλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Ένα ακόμα δωρεάν παιχνίδι για υπολογιστές προσφέρει το Epic Games Store. Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Doors – Paradox της Big Loop Studios. Σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να το κάνεις δικό σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Prime Gaming

Επτά παιχνίδια περιμένουν αυτόν τον μήνα τους συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime. Πιο συγκεκριμένα:

 

  • 1 Φεβρουαρίου
    • Fallout
    • Breakout: Recharged
  • 8 Φεβρουαρίου
    • Missile Command: Recharged
  • 15 Φεβρουαρίου
    • Criminal Archives: Alphabetic Murders – Collector’s Edition
    • Tempest 4000
  • 22 Φεβρουαρίου
    • Blade Assault
  • 29 Φεβρουαρίου
    • Gravitar: Recharged

 

Οι προτάσεις της εβδομάδας

FOAMSTARS: Το FOAMSTARS, είναι ένα νέο 4 vs 4 online party shooter. Χρησιμοποιώντας αφρό, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις επιφάνειες που γλιστράνε για να διασχίσεις την αρένα από άκρη σε άκρη με μεγάλη ταχύτητα, να αποκρούσεις τις επιθέσεις των αντιπάλων ή να αποκτήσεις πλεονεκτική θέση για να θέσεις εκτός μάχης τα μέλη της άλλης ομάδας. Θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα χαρακτήρων και θα διασκεδάσεις με πολλά διαφορετικά game modes.

One Piece Odyssey: Η σειρά One Piece συνεχίζεται με ένα εξαιρετικό turn-based RPG των ILCA και Bandai Namco Entertainment. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους, οι Straw Hats, με επικεφαλής τον Monkey D. Luffy, “καταπίνονται” από μια τεράστια καταιγίδα στη θάλασσα. Καταλήγουν σε ένα μυστηριώδες νησί με πλούσια πανίδα και χλωρίδα και χωρίζονται ο ένας από τον άλλο. Το πλήρωμα ξεκινά ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι γεμάτο με θαύματα της μανιασμένης φύσης, ισχυρούς εχθρούς και περίεργες συναντήσεις με κατοίκους του νησιού. Αποστολή σου είναι ο Luffy και η παρέα του να ανοίξουν ξανά πανιά για να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη