To Snapdragon XR2+ Gen 2 chipset της Qualcomm φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στα headsets επαυξημένης πραγματικότητας

by Aggeliki Tsoukana

H Qualcomm είναι μια από τις εταιρείες που πρωτοπορούν στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή chipsets. Μια από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της είναι το Snapdragon XR2+ Gen 2 chipset, που θα υποστηρίζει συσκευές Augmented Reality, Mixed Reality και Virtual Reality. Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από την Google και τη Samsung σε μελλοντικά τους headsets. Προσφέρει ανάλυση 4,3K για κάθε μάτι και ρυθμό ανανέωσης έως 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Σε σύγκριση με το XR2, το XR2+ παρέχει 15% πιο γρήγορη GPU και 20% ταχύτερη CPU. Το αναβαθμισμένο hardware κάνει δυνατό το dynamic foveated rendering, το space warp και την πολύ υψηλή ανάλυση σε video games, που φτάνει ακόμα και τα 4Κ.

Με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η Qualcomm είναι δυνατή η χρήση 12 καμερών ταυτόχρονα και η εταιρεία υπόσχεται βελτιώσεις στην απόκριση των κινήσεων των χεριών, των εκφράσεων του προσώπου, την κίνηση των controllers, την εκτίμηση του βάθους και την αντίληψη του τρισδιάστατου περιβάλλοντος.

Το XR2+ υποστηρίζει 12 ms full-color video see-through και σύνδεση μέσω Wi-Fi 6, 6E και 7.

Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τα headsets που θα υιοθετήσουν το Snapdragon XR2+ Gen 2 θα ανταγωνίζονται επάξια το Apple Vision Pro.

Μπορείς να δεις ακόμη