Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

33 Immorrtals: Ένα επικό boss fight παρουσιάζει το πρώτο trailer

Η Thunder Lotus Games δημοσίευσε ένα νέο trailer για το cooperative roguelike action game 33 Immortals, όπου παρουσιάζει τη μάχη εναντίον του Lucifer.

Στο 33 Immortals αναλαμβάνεις τον έλεγχο καταραμένων ψυχών που επαναστατούν ενάντια στην τελική κρίση του Θεού. Το γρήγορο και απρόσκοπτο matchmaking τοποθετεί 33 παίκτες σε ανελέητες επιδρομές, σε μια ριζικά βελτιστοποιημένη υλοποίηση της διαδικτυακής εμπειρίας για πολλούς παίκτες, που η Thunder Lotus έχει ονομάσει “pick-up and raid”. Θα βελτιστοποιείς τις δημιουργίες σου για να ταιριάζουν με το στυλ παιχνιδιού σου, θα συνδυάζεις όπλα και θα επιλέγεις τις κατάλληλες αναβαθμίσεις, ώστε να πραγματοποιήσει η ομάδα μια επιτυχημένη εξέγερση εναντίον του Θεού.

Πάνω απ’ όλα, το 33 Immortals ενθαρρύνει ενεργά τους παίκτες να συνεργαστούν σε όλα τα runs, για να διασφαλίσουν ότι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη δυνατή ομάδα θα επιβιώσει από τις ορδές του εχθρού και θα επικρατήσει στα boss fights.

Το 33 Immortals αναμένεται σε έκδοση Early Access για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Epic Games Store, Microsoft Store) εντός του 2024. Επίσης, θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass. Τέλος, από τις 24 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια δοκιμή για περιορισμένο αριθμό παικτών.

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Dungeons of Hinterberg

To single-player action RPG και social simulation game hybrid Dungeons of Hinterberg θα λανσαριστεί για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam) στις 18 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν η Curve Games και η Microbird announced. Επιπλέον θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

Οπλισμένη με ένα σπαθί και έναν τουριστικό οδηγό, η πρωταγωνίστρια θα εξερευνήσει το όμορφο αλπικό χωριό Hinterberg και θα ανακαλύψει τη μαγεία που κρύβεται μέσα στα μπουντρούμια του. Θα μάθει να χρησιμοποιεί τη μαγεία, θα λύσει γρίφους και θα σκοτώσει τέρατα. Όλα αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνει η περιπέτεια στο Hinterberg.

Αρχικά προετοιμαζόταν για διακοπές σε ένα σύγχρονο χωριό στις Αυστριακές Άλπεις, αλλά αντί για πεζοπορία ή σκι, θα σκοτώσει τέρατα, θα κυνηγήσει λάφυρα και θα λύσει γρίφους. Πρόσφατα, γύρω από το Hintenberg εμφανίστηκαν ως δια μαγείας 25 μπουντρούμια και η δολοφονία τεράτων έχει γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, προσελκύοντας περιπετειώδεις τύπους από όλο τον κόσμο στο μικρό χωριό.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Αποκαλύφθηκαν δέκα νέοι μαχητές για το Dragon Ball: Sparking! ZERO

Η Bandai Namco και η Spike Chunsoft κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το Dragon Ball: Sparking! ZERO με τίτλο “Master and Apprentice”, μέσω του οποίου παρουσιάζονται δέκα μαχητές από το roster του παιχνιδιού. Πρόκειται για τους:

  • Gohan (Kid)
  • Gohan (Adult)
  • Gohan (Future)
  • Gohan (Future), Super Saiyan
  • Trunks (Sword)
  • Trunks (Sword), Super Saiyan
  • Videl
  • Beerus
  • Whis
  • Master Roshi

Το Dragon Ball: Sparking! ZERO βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει.

 

 

Πρώτη ματιά στο gameplay του Commandos: Origins

To real-time strategy game Commandos: Origins των Kalypso Media και Claymore Game Studios απόκτησε ένα νέο gameplay teaser trailer. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί εντός του 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store). Την ημέρα που θα λανσαριστεί θα προστεθεί και στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

Σε περιμένει μια αποστολή που θα αλλάξει τη μοίρα του κόσμου και θα ζήσεις τη δημιουργία της επίλεκτης ομάδας των Commandos, αφανών ηρώων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι οι μέρες που ο Jack O’Hara, ο θρυλικός Green Beret και οι πέντε συμπολεμιστές του ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φέρουν εις πέρας αποστολές που δεν αναλαμβάνει κανένας άλλος.

Τους περιμένει ένα νέο κεφάλαιο, σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές της ιστορίας, όπου γεννιούνται ήρωες και σφυρηλατούνται θρύλοι. Είτε πρόκειται για μια τολμηρή εισβολή, είτε για ένα σαμποτάζ με άκρα μυστικότητα, είτε για μια θαρραλέα αποστολή διάσωσης, οι Green Beret, Sapper, Sniper, Driver, Marine και Spy είναι έτοιμοι να συνδυάσουν τις ικανότητές τους για να ανταπεξέλθουν στις μεγαλύτερες προκλήσεις. Κάθε αποστολή πρέπει να σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, αναζητώντας τον ιδανικό συνδυασμό καταστροφών και “αθόρυβης” δράσης, χρησιμοποιώντας όλες τις ικανότητες του λόχου.

Από τις απέραντες παγωμένες εκτάσεις της Αρκτικής, μέχρι την τεράστια αφρικανική έρημο, από τις ακτές τις Δυτικής Ευρώπης ως το Ανατολικό Μέτωπο, οι Commandos θα αναλάβουν αποστολές υψηλού ρίσκου υπό τη δική σου καθοδήγηση. Καθοδήγησέ τους στη μάχη εναντίον του Ναζιστικού καθεστώτος, που απειλεί να διαλύσει τον ελεύθερο κόσμο.

 

 

Φρέσκο trailer για το Palworld αποκαλύπτει την προσθήκη νέων Pals

Η Pocketpair ανακοίνωσε το “New Pals” update για το Palworld, που θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο Καλοκαίρι.

“Αποκαλύψαμε ορισμένα νέα Pals που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι στο πλαίσιο του ID@Xbox Showcase!. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα νέα Pals. Αυτό είναι απλά ένα teaser για ορισμένα από αυτά που περιλαμβάνει το επερχόμενο update!”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Palworld κυκλοφορεί για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store). Επίσης, θα το βρεις στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Ο Akuma έρχεται στο Street Fighter 6 στις 22 Μαΐου

To roster του Street Fighter 6 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Akuma στις 22 Μαΐου. Όπως ανακοίνωσε η Capcom, ο εν λόγω μαχητής θα ξεκλειδώσει την ημέρα εκείνη άμεσα για τους κατόχους της Deluxe Edition, της Ultimate Edition ή του Year 1 Character Pass. Η προσθήκη του Akuma θα συνοδευτεί από τα εξής:

  • Το Outfit 3 για όλους τους χαρακτήρες του Year 1 Character Pass, δηλαδή τους: Rashid, A.K.I., Ed και Akuma.
  • Τα πολυαναμενόμενα battle balance updates, για τα οποία θα δημοσιευτούν επιπλέον πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες.
  • Μια νέα αρένα, το Enma’s Hollow, όπου ο Akuma συνεχίζει την εξαντλητική του εκπαίδευση και θα προστεθεί επίσης στις 22 Μαΐου για όσους έχουν αποκτήσει το Year 1 Ultimate Pass.

Ο Akuma θα ριχτεί απευθείας στη δράση στα τρία game modes του Street Fighter 6, δηλαδή στο World Tour όπου θα μάθεις λεπτομέρειες για την ιστορία του, στο Battle Hub όπου θα εφαρμόσεις τις κινήσεις του στο δικό σου avatar, αλλά και στο κλασσικό Fighting Ground.

Το Street Fighter 6 κυκλοφορεί για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Η διαστημική δημοσιογραφία σε περιμένει στο Times & Galaxy

Το space journalism point-and-click adventure game Times & Galaxy θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, GOG, Humble Store) τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσαν η Fellow Traveller και η Copychase Games.

Ετοιμάσου για μια διαπλανητική περιπέτεια ως ο πρώτος ρομποτικός ρεπόρτερ των Times & Galaxy, της πλέον αξιόπιστης holopaper του ηλιακού μας συστήματος. Είσαι απλά ένας ασκούμενος, αλλά αν μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία να γράψεις υπέροχες ιστορίες και να εντυπωσιάσεις τους συναδέλφους σου, ίσως μπορέσεις να διατηρήσεις τη δουλειά σου.

Θα σου ανατίθενται ιστορίες που πολλές φορές ξεπερνούν τα συνηθισμένα όρια της ειδησιογραφίας. Μπορείς να επιλέξεις να καλύψεις ατυχήματα με λεωφορεία, σόου γατών στο διάστημα, ακόμη και κηδείες διαστημικών φαντασμάτων. Από σένα εξαρτάται.

Μεταξύ των καθηκόντων σου, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις το Scanner και να γνωρίσεις ένα ποικίλο και πολύχρωμο καστ φίλων και αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων σου ρεπόρτερ, του συντακτικού προσωπικού, των πιλότων και του πληρώματος του διαστημόπλοιου.

Ακολουθεί το νεότερο trailer του παιχνιδιού.

 

 

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή παρουσίαση του Xbox

Το Xbox Games Showcase 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου και θα ξεκινήσει στις 22:00, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Θα ακολουθήσει μια παρουσίαση για “αγαπημένο franchise”, δίχως προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Showcase θα είναι το πρώτο της Microsoft που θα περιλαμβάνει παιχνίδια των Activision, Blizzard Entertainment, Bethesda Softworks, όπως επίσης των Xbox Game Studios αλλά και τρίτων εταιρειών.

Μείνε συντονισμένος στο Kblog αν θέλεις να μάθεις όλα όσα ανακοινωθούν στο Xbox Games Showcase 2024.

 

Ατελείωτες συγκινήσεις υπόσχεται το Star Wars: Hunters

Το free-to-play third-person competitive arena combat game Star Wars: Hunters θα κυκλοφορήσει στις 4 Ιουνίου 2024, για Nintendo Switch, iOS και Android, όπως ανακοίνωσαν η Zynga και οι ομάδες ανάπτυξης NaturalMotion και BossAlien.

Θα ενταχθείς στην ομάδα των μεγαλύτερων Κυνηγών από όλον τον γαλαξία του Star Wars στη Vespaara, όπου σε περιμένει ανταγωνισμός υψηλού επιπέδου στην Αρένα. Θα λάβεις μέρος σε συναρπαστικές μάχες που διαδραματίζονται από οπτική τρίτου προσώπου, σε σκηνικά που θυμίζουν τους εμβληματικούς κόσμους του Star Wars. Θα δημιουργήσεις διαφορετικές ομάδες, θα χρησιμοποιήσεις δεξιότητες, τακτικές και θα προσαρμόσεις τους Κυνηγούς σου για να καταλήξεις σε μια νικηφόρα στρατηγική που θα σε οδηγήσει στα λάφυρα του θριάμβου.

Στη Vespaara μπορείς να βρεις οτιδήποτε – αρκεί να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για αυτά. Αυτή η βραχώδης “όαση” βρίσκεται στο νότιο πόλο του πλανήτη, μακριά από τον ήλιο, ζει στο αιώνιο λυκόφως. Καθώς κάθε ώρα θεωρείται “μαγική ώρα”, είναι η τέλεια τοποθεσία για να λάβεις μέρος στο 24ωρο φαντασμαγορικό θέαμα που φιλοξενεί η Αρένα. Επιπλέον, υπάρχει το εκπληκτικό εφέ του σέλας όλο το χρόνο στον ουρανό που αλλάζει συνεχώς, μεταμορφώνεται και εμφανίζεται σαν ένα ουράνιο κοινό με κόκκινα και μοβ μάτια, που κοιτάζει πάντα κάτω. Η παράσταση δεν τελειώνει ποτέ.

 

 

Part 2 – Free Games

 

PlayStation Plus

Τέσσερα νέα παιχνίδια θα μπορέσεις να προσθέσεις στη συλλογή σου από τις 7 Μαΐου, εφόσον έχεις συνδρομή σε οποιοδήποτε πακέτο του PlayStation Plus. Η λίστα αποτελείται από τα:

  • EA Sports FC 24 Standard Edition (PS4, PS5)
  • Ghostrunner 2 (PS5)
  • Tunic (PS4, PS5)
  • Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5)

Επίσης, για να μπορέσεις να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου στο Ultimate Team θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικό σου το PlayStation Plus Football Ultimate Team Starter Pack. Αυτό σου προσφέρει 11 παίκτες που δεν μπορείς να ανταλλάξεις, με rate άνω του 82. Συν ένα ICON Loan Player Pick για επτά matches.

Μέχρι να έρθει η 7η Μαΐου, έχεις ακόμα λίγες ημέρες για να κάνεις δικά σου τα:

  • Immortals of Aveum (PS5)
  • Minecraft Legends (PS4, PS5)
  • Skul: The Hero Slayer (PS4)

 

Xbox Game Pass, PC Game Pass

Αν είσαι συνδρομητής του Xbox Game Pass ή του PC Game Pass, τότε το επόμενο διάστημα θα αποκτήσεις πρόσβαση σε μια σειρά από μοναδικά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Have A Nice Death (Cloud, Console, PC) – Διαθεσιμο
  • Tomb Raider: Definitive Edition (Cloud, Console, PC) – Διαθέσιμο
  • Kona II: Brume (Cloud, Console, PC) – 7 Μαΐου
  • Little Kitty, Big City (Cloud, Console, PC) – 9 Μαΐου
  • Brothers: A Tale of Two Sons (Cloud, Console, PC) – 14 Μαΐου

Επίσης μην ξεχνάς τις δυο πρόσφατες, σημαντικές προσθήκες

  • Star Wars Jedi: Survivor (PC, Xbox Series X|S) EA Play και
  • The Rewinder (Cloud, Console, PC)

Xbox Game Pass Ultimate Perks

  • Overwatch 2: Season 10 Perks Bundle – Διαθέσιμο
  • Exoprimal: Head Start Kit – Διαθέσιμο

Στις 15 Μαΐου αποχωρούν από τους καταλόγους των υπηρεσιών τα εξής:

  • Eastern Exorcist (Cloud, Console, PC)
  • Eiyuden Chronicle Rising (Cloud, Console, PC)
  • Fuga: Melodies of Steel 2 (Cloud, Console, PC)
  • Ghostlore (Cloud, Console, PC)
  • Just Cause 4 Reloaded (Cloud, Console, PC)
  • Norco (Cloud, Console, PC)
  • SD Gundam Battle Alliance (Cloud, Console, PC)
  • Supraland Six Inches Under (Cloud, Console, PC)

 

Epic Games Store

Με δύο ακόμα παιχνίδια για PC συνεχίζει τα δώρα του το Epic Games Store και σου φτιάχνει τη διάθεση. Ως την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Cat Quest II της The Gentlebros και το Orcs Must Die! 3 της Robot Entertainment. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Προτάσεις

EA Sports FC 24

Το EA Sports FC 24 σηματοδοτεί την αρχή του μέλλοντος του ποδοσφαίρου. Βασισμένο στην καινοτομία και την αυθεντικότητα, θα σε κάνει να νιώσεις πιο κοντά στην αληθινή ποδοσφαιρική εμπειρία, με τους καλύτερους παίκτες από τους μεγαλύτερους συλλόγους, πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Θα απολαμβάνεις απαράμιλλο ρεαλισμό σε κάθε αγώνα χάρη σε τρεις τεχνολογίες αιχμής: HyperMotionV, PlayStyles βελτιστοποιημένα από την Opta και τη βελτιωμένη Frostbite Engine. Με περισσότερους από 19.000 παίκτες, 700 ομάδες και 30 πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του UEFA Champions League ανδρών και γυναικών, το EA Sports FC 24 φέρνει ασυναγώνιστη αυθεντικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Tomb Raider Definitive Edition

Η απόλυτη έκδοση του reboot των περιπετειών της Lara Croft επιστρέφει στο Game Pass. Ετοιμάσου για μάχες που κόβουν την ανάσα, όπλα και εργαλεία που διαμορφώνεις όπως θέλεις για να καλύψεις τις ανάγκες του gameplay, αλλά και περιβαλλοντικούς γρίφους που θα βάλουν το μυαλό σου σε εγρήγορση. Το νησί είναι πανέμορφο, εκπληκτικό, όμως η Lara έχει ως αποστολή να αποκαλύψει τα θανάσιμα μυστικά του.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη