Το απόλυτο tech πακέτο για το σαλόνι σου

by Aggeliki Tsoukana

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρέασε κατακόρυφα και διαμόρφωσε την πλέον ιδανική ατμόσφαιρα για την οικιακή διασκέδαση.

Το σπίτι είναι το καταφύγιό σου καθημερινά, ο χώρος που σε χαλαρώνει, όπου ξεκουράζεσαι. Ιδιαίτερα δε το σαλόνι σου αποτελεί το πιο πολυσύχναστο σποτ για σένα ή και για όλη την οικογένεια.

Σε αυτόν τον χώρο σου αξίζει να έχεις τις καλύτερες συσκευές ώστε να κάνεις την ζωή σου πιο ευχάριστη, χαλαρωτική και διασκεδαστική.

Η τεχνολογική εξέλιξη σε συνδυασμό με το εκλεπτυσμένο design μπορούν να κάνουν θαύματα… Είτε θελήσεις να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά, με άριστη ποιότητα εικόνας, είτε σκέφτεσαι να απολαύσεις τις καλύτερες ταινίες με τα καλύτερα εφέ, ή θες να ακούσεις τις πιο δημοφιλείς playlists σου με κορυφαία μουσικά κομμάτια, η λύση είναι μία: Εμπλούτισε το αγαπημένο σου σαλόνι με το απόλυτο tech πακέτο, όπως τηλεόραση, bluetooth ηχείο, home cinema, soundbar και κάποια ακόμη απαραίτητα gadgets!

Θα πρέπει να προσέξεις τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου, τις τεχνολογίες που φέρουν οι συσκευές, τις προδιαγραφές και γενικότερα την ποιότητα του αποτελέσματος για να απολαμβάνεις την απόλυτη εμπειρία.

Με μία επίσκεψη σε ένα από καταστήματα της αλυσίδας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ θα βρεις τις πλέον σύγχρονες συσκευές, με ενσωματωμένες όλες τις νέες τεχνολογίες.

 

Home experience

Eπιλέγοντας τις κατάλληλες συσκευές μπορείς πολύ εύκολα να υποκαταστήσεις τη μαγεία μιας κινηματογραφικού επιπέδου εμπειρίας προβολής και μέσα από την άνεση του σπιτιού σου.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να δημιουργήσεις έναν οικιακό κινηματογράφο εφάμιλλο της εμπειρίας του σινεμά, τα πράγματα είναι απλά και πολύ εύκολα. Εστίασε στην τεχνολογία και τη σχεδιαστική προσέγγιση του κατασκευαστή.

Είτε βλέπεις HD κανάλια ή έχεις συνδρομή σε κάποια από τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες, θα έχεις διαπιστώσει ότι οι νέες ταινίες πλέον έχουν οπτικά εφέ πέραν κάθε φαντασίας, υπέρ-υψηλή ανάλυση εικόνας και εντυπωσιακά γραφικά, ενώ οι εξελίξεις στο κομμάτι της ηχητικής πληροφορίας έχουν εκτοξεύσει την εμπειρία που βιώνει ο θεατής στον προσωπικό του χώρο.

Nα θυμάσαι ότι καλό είναι να αποφύγεις να αγοράσεις τη μεγαλύτερη οθόνη που υπάρχει, καθώς το σωστό είναι να υπολογίσεις το μέγεθος του χώρου και το που είναι τοποθετημένος ο καναπές ή όποιο άλλο κάθισμα σε βολεύει να αράζεις.

 

Εν αρχή ην….

O φωτισμός του χώρου σας είναι πρωταρχικό μέλημα ώστε να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα. Επίλεξε έξυπνα φώτα που μπορείς να τα συνδέσεις ασύρματα μέσω της Apple Airplay, του Amazon Alexa ή του Google Assistant. Χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ τα ρυθμίζεις όπως θέλεις, απλά με τη… φωνή σου. Κάθε στιγμή της ημέρας γίνεται πιο όμορφη με την πολύχρωμη Smart Wi-Fi λάμπα που συνοδεύει κάθε σου δραστηριότητα προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα, τη θερμοκρασία φωτός και τα χρώματα- με 16.000.000 αποχρώσεις για να διαλέξεις. Η λάμπα Tapo L530E συνοδεύει τις ομορφότερες στιγμές της ζωής και της καθημερινότητάς σου. Υπάρχει προεπιλογή για ευκολία. Βρήκες τον αγαπημένο σου φωτισμό για να παρακολουθείς ταινίες; Αποθήκευσέ το ως ρύθμιση που μπορείς απλά να επιλέξεις για μελλοντικές βραδιές ταινιών. Το νέο Amazon Echo Dot 4ης γενιάς Charcoal έρχεται με ανανεωμένη και καλύτερη σχεδίαση και έτοιμο να φέρει άριστη ποιότητα ήχου αλλά και έξυπνες λειτουργείες στο σπίτι σου!

 

 

Eμπειρία θέασης

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει 4K, ποια η διαφορά μεταξύ μίας OLED ή QLED τηλεόρασης. Τα πράγματα είναι απλά. Μια 4K TV είναι τηλεόραση με ανάλυση 4K. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση έχει 3.840 οριζόντια pixel και 2.160 κατακόρυφα pixel, δηλαδή συνολικά περίπου 8,3 εκατομμύρια pixel. Οι 4Κ TVs έχουν τέσσερις φορές περισσότερα pixel από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις Full HD (1920 x 1080). Το UHD σημαίνει εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια και η ευκρίνεια 4K είναι ένας τύπος ανάλυσης UHD. Οι τηλεοράσεις QLED είναι μια εξέλιξη της τεχνολογίας LCD. Χρησιμοποιούν ένα οπίσθιο φωτισμό LED για να φωτίσουν τα pixel της οθόνης. Οι τηλεοράσεις OLED, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν οργανικά υλικά για να δημιουργήσουν τα pixel της οθόνης. Η QLED σου προσδίδει υψηλή φωτεινότητα και καλύτερη χρωματική ακρίβεια, ενώ η OLED ξεχωρίζει για την καλύτερη ποιότητα εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και την καλύτερη κινούμενη εικόνα. Οι τιμές διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο. Εάν ο χώρος σου είναι φωτεινός, τότε μια τηλεόραση QLED αποτελεί καλύτερη επιλογή. Οι τηλεοράσεις OLED είναι γενικότερα πιο ακριβές από τις τηλεοράσεις QLED.

Η LG OLED evo 48C36 48 ιντσών αποτελεί μία δυνατή λύση. Απόλαυσε 4K ανάλυση με Self-Lit OLED που δημιουργεί φως στο απόλυτο σκοτάδι και οραματίσου μια καθαρή εικόνα με απαράμιλλο βάθος. Επιπλέον, ο επεξεργαστής α9 4K AI Gen6 και το OLED Dynamic Tone Mapping Pro σου παρέχει πάντα τη βέλτιστη εμπειρία εικόνας αλλά και ήχου. Τέλος, oι τεχνολογίες Dolby Atmos & Vision, VRR, G-sync και Freesync σου προσφέρουν συγκλονιστική καθηλωτική εμπειρία ταινιών και Gaming. Παρακολούθησε σε ανάλυση 4K και απόλαυσε μια εμπειρία προβολής όπως στον κινηματογράφο. Απόλαυσε ταινίες όπως τις οραματίστηκε ο σκηνοθέτης, χωρίς καμία προσαρμογή στην υφή ή σε άλλες οπτικές ρυθμίσεις της ταινίας, χάρη στο Filmmaker mode.

Οι τηλεοράσεις Neo QLED (πλέον εξελιγμένες) περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων QLED και τα Quantum Mini LED που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα LED μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρότερη περιοχή για έλεγχο της οθόνης με ακρίβεια, ώστε να επιτυγχάνεται υψηλή ποιότητα εικόνας. Η εκπληκτική απόδοση του μαύρου σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια των τηλεοράσεων QLED κάνει τις τηλεοράσεις Neo QLED να ξεχωρίζουν από τις τηλεοράσεις Samsung. Επίσης, έχουν λεπτή σχεδίαση, γεγονός που τις καθιστά κομψές και ταιριάζουν με την εσωτερική διακόσμηση.

Νιώσε την πλήρη ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης σε 4K στην Samsung Neo QLED QE55QN90CA. Η τεχνολογία Quantum Mini LED ελέγχει με ακρίβεια το φως και προβάλει καθηλωτικές, λεπτομερείς εικόνες. Ζήσε μια ανώτερη ακουστική εμπειρία Dolby Atmos με ηχεία ανοδικής κατεύθυνσης που σε περιβάλουν με ήχο και σε μεταφέρουν στην καρδιά της δράσης. Απόλαυσε γρήγορο gaming υψηλών επιδόσεων. Δίνει ξεχωριστό στυλ σε κάθε χώρο, με την ομορφιά του minimal σχεδίου της.

Για τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος προβολής, η επιλογή της σωστής τηλεόρασης είναι σημαντική.

 

 

Σινεμά με… σπιτικό ήχο

Έχεις αμέτρητες επιλογές ώστε να δημιουργήσεις ένα ανώτερο ηχητικό και οπτικό αποτέλεσμα στο σπίτι, εκτοξεύοντας τον βαθμό απόλαυσης σε σκηνές δράσης με ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου (Home Cinema). Οι καλύτεροι κινηματογράφοι χρησιμοποιούν το Dolby Atmos. Οπότε μπορείτε να σκεφτείτε την πρόταση της LG. Η εμπειρία οικιακού κινηματογράφου μόλις έγινε καλύτερη χάρη στις τηλεοράσεις LG με τεχνολογίες Dolby Vision και Dolby Atmos.

Το Soundbar S75Q από την εταιρεία LG, η οποία διαθέτει καθηλωτικό ήχο 3.1.2ch, κοινή χρήση λειτουργίας ήχου τηλεόρασης και έλεγχο λειτουργιών καθώς και AI Sound Pro, τον έξυπνο αλγόριθμο του LG Sound Bar που αναλύει το περιεχόμενό σου για να παρέχει βέλτιστο ήχο, είτε παρακολουθείς ταινίες είτε βλέποντας ειδήσεις είτε ακούς μουσική. Τα Sound Bar της LG έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν απρόσκοπτα την απόδοση της τηλεόρασης LG και είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να ταιριάζουν με την τηλεόραση LG. Μαζί, αυτά τα δύο δημιουργούν την καλύτερη εμπειρία ήχου. Απλά, σύνδεσε το LG Soundbar στην τηλεόραση LG για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου. Το Soundbar της LG είναι το τέλειο ταίρι για την LG τηλεόρασή σου, καθώς διαθέτει τη λειτουργία TV Sound Mode Share (κοινή χρήση λειτουργίας ήχου τηλεόρασης), η οποία χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή ήχου της LG τηλεόρασής σας για να αναλύσει το αγαπημένο σου περιεχόμενο και να προσφέρει καθαρότερο, καλύτερο ήχο. Από την παρακολούθηση ειδήσεων έως την ενασχόλησή σου με παιχνίδια, θα αποκομίσεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία από την LG τηλεόρασή σου. Η συνεργασία της LG με την Meridian Audio, ηγέτη στον τομέα του ήχου υψηλής ανάλυσης, είναι συνώνυμη με λύσεις που έχουν αναβαθμίσει την απόλαυση μουσικής και ταινιών στο επόμενο επίπεδο. Απόλαυσε την απόλυτη απόδοση ήχου με τα Soundbar της LG. Με το AI Sound Pro, ο έξυπνος αλγόριθμος του LG Soundbar αναλύει το περιεχόμενό σου για να παρέχει βέλτιστο ήχο, είτε παρακολουθείς ταινίες είτε βλέποντας ειδήσεις είτε ακούς μουσική. Βυθίσου στη δράση με ήχο Dolby Atmos κορυφαίου επιπέδου.

Με τις κορυφαίες συσκευές της αγοράς μπορείς να απολαύσεις (Blu-ray ταινίες, Netflix, συνδρομητική τηλεόραση και αγώνες από όλα τα σπορ, παιχνιδοκονσόλες κτλ).

Το Home Speaker Bose 500 προσφέρει ένα ευρύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από οποιοδήποτε άλλο έξυπνο ηχείο, αρκετά ισχυρό για να γεμίσει οποιοδήποτε δωμάτιο με εκπληκτική στερεοφωνική απόδοση. Με την εφαρμογή Bose Music, μπορείς εύκολα να περιηγηθείς σε σταθμούς, playlist και υπηρεσίες. Επιπλέον, είναι ένας απλός τρόπος για να ελέγξεις το Bose Home Speaker 500. Η ρύθμιση των προεπιλογών μέσω της εφαρμογής είναι εύκολη, οπότε η μουσική που αγαπάς είναι μόλις ένα πάτημα μακριά.

Το Home Speaker 500 φαίνεται τόσο καλό όσο ακούγεται. Διαθέτει σώμα από αλουμίνιο που δίνει στο ηχείο ένα εκλεπτυσμένο φινίρισμα.

Tέλος, μπορείς να συνδυάσεις το Philips NeoPix 230 Σύστημα Προβολής που δεν χρειάζεται να έχεις επιπλέον ηχοσυστήματα. Το ενσωματωμένο ηχείο πολλαπλών κατευθύνσεων προσφέρει απαράμιλλη απόδοση ακόμα και σε τόσο μικρό μέγεθος. Παρακολούθησε ταινίες και άλλο περιεχόμενο σε ευκρίνεια υψηλής ανάλυσης Native Full HD 1080p, με πολλές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να χαθούν σε χαμηλότερες αναλύσεις. Η εικόνα παραμένει ζωντανή και το κείμενο πεντακάθαρο σε προβολές στον τοίχο, στο ταβάνι και σε πολλές ακόμα επιφάνειες! Τσέκαρε αν θες και οθόνη προβολής εδώ.

Να ξέρεις ότι έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις 5ετή ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση καλυπτόμενης βλάβης: Επισκευή ή αντικατάσταση με νέα συσκευή σε περίπτωση αδυναμίας επισκευής, με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Generali.

Δεν είναι πολυτέλεια το να έχεις τον δικό σου κινηματογράφο στο σπίτι. Σου αξίζει να απολαμβάνεις στον χώρο σου το περιεχόμενο που επιθυμείς και με τις βέλτιστες προδιαγραφές.

Δημιούργησε απλά και εύκολα την τέλεια κινηματογραφική εμπειρία, από την αγορά της σωστής τηλεόρασης ή προβολέα μέχρι τον φωτισμό του δωματίου, ακόμα και τη θέση του ηχοσυστήματός σου.

Επισκέψου ένα από τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ή μπες στο www.kotsovolos.gr για να επιλέξεις αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σου.

Μπορείς να δεις ακόμη