Το DALL-Ε επιτρέπει την επεξεργασία εικόνων εντός του ChatGPT

by Aggeliki Tsoukana

Μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων, το DALL-E is της OpenAI ενισχύει τις δυνατότητές του να βοηθήσει τους χρήστες να διαμορφώσουν τα δικά τους έργα τέχνης, βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Καταρχάς, υπάρχουν πλέον εργαλεία επεξεργασίας εικόνων όταν χρησιμοποιείται το DALL-E εντός του ChatGPT, τόσο όσον αφορά την έκδοση για web, όσο και εκείνη για φορητές συσκευές. Δεύτερον το DALL-E κάνει στο εξής προτάσεις για έτοιμα στυλ, με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας εικόνων.

Το DALL-E βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά του και updates όπως αυτό στοχεύουν στο να γίνει πιο φιλικό προς τους χρήστες. Με το DALL-E 3 προστέθηκε η συνεργασία με το ChatGPT, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν έχει πλέον την “ευθύνη” να δώσει με απόλυτη λεπτομέρεια την περιγραφή των εικόνων. Απλά ενημερώνει το ChatGPT για αυτό που επιθυμεί και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Επίσης, ακόμα και οι λιγότερο τεχνολογικά καταρτισμένοι χρήστες του DALL-E μπορούν να τροποποιήσουν και να κάνουν ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα, μέσα από το περιβάλλον εργασίας του ChatGPT.

 

 

Οι προτάσεις για το στυλ εκ μέρους του DALL-E 3 λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια των αρχάριων χρηστών. Αποτελούν ένα καλό σημείο εκκίνησης και περιλαμβάνουν στυλ όπως κοπή σε ξύλο, γοτθικό, κυματομορφή και ζωγραφισμένο στο χέρι, με παραδείγματα καθώς περνάει από πάνω τους ο δείκτης του mouse. Η επιλογή ενός από αυτά το προσθέτει στην περιγραφή της εικόνας.

 

 

Σίγουρα, η OpenAI έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών, δείχνει πάντως ότι βρίσκεται σε μια εξαιρετική πορεία βελτιώσεων.

Μπορείς να δεις ακόμη