Το Fortnite επέστρεψε επίσημα σε συσκευές iPhone

by Aggeliki Tsoukana

Το Fortnite επέστρεψε στο iOS, επίσημα αυτή τη φορά, περίπου τέσσερα χρόνια αφότου η Apple το αφαίρεσε από το App Store. Αυτό ισχύει μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχεις τη δυνατότητα να κατεβάσεις είτε την έκδοση για iPhone μέσω του Epic Games Store ή αυτή που προσφέρει ένα άλλο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα, το AltStore PAL. Ταυτόχρονα «άνοιξε τις πόρτες του» το Epic Games Store για συσκευές Android.

Η παραπάνω, ευτυχής κατάληξη έρχεται μετά από μία πολυετή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Epic Games και την Apple, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Ψηφιακών Αγορών. Αυτό ανάγκασε ουσιαστικά την Apple να «ανοίξει» το λειτουργικό της σύστημα σε ηλεκτρονικά καταστήματα τρίτων εταιρειών. Η Epic σκοπεύει να κάνει τα παιχνίδια της διαθέσιμα μέσω του Aptoide Store του iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του ONE Store σε Android. Δηλώνει μάλιστα ότι φιλοδοξεί στο μέλλον να επεκταθεί και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες για τον ευρωπαϊκό νόμο DMA», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney. «Το Fortnite επιστρέφει επιτέλους στο iOS στην Ευρώπη».

Για να παίξεις Fortnite στο iPhone σου θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει το iOS 17.6 ή νεότερη έκδοσή του. Η έκδοση για το λειτουργικό σύστημα της Apple ήρθε πάνω στην ώρα για τη νέα σεζόν η οποία είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της Marvel. Εκτός από το Fortnite, αν είσαι κάτοχος iPhone και βρίσκεσαι εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχεις επίσης πρόσβαση στο Rocket League Sideswipe και σε μια έκδοση του Fall Guys για φορητές συσκευές από το Epic Games Store και το AltStore PAL.

 

Μπορείς να δεις ακόμη