To Forza Horizon 5 θα γίνει το πρώτο παιχνίδι με μεταφραστή νοηματικής γλώσσας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

To Forza Horizon 5 έχει γίνει ένα από πιο επιτυχημένα παιχνίδια στην ιστορία του Xbox, αφού ήδη από την πρώτη εβδομάδα είχε καταφέρει να ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Η εταιρεία ανάπτυξης και η Microsoft δεν είχαν εστιάσει μόνο στον τεχνικό τομέα του τίτλου, που έφερε την επιτυχία, αλλά από την αρχή είχαν σαν προτεραιότητα να κάνουν το παιχνίδι προσβάσιμο από όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια gamers με αναπηρίες και ήθελαν το παιχνίδι να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους.

Για αυτό τον λόγο το Forza Horizon 5 είχε ήδη από το λανσάρισμά του εκτεταμένες επιλογές προσβασιμότητας, όπως λειτουργία text-to-speech, παραμετροποιήσιμο υποτιτλισμό, διάφορα χρωματικά φίλτρα για ανθρώπους με δυσχρωματοψίες, ακόμα και δυνατότητα αλλαγής της ίδιας της ταχύτητας του gameplay. H προσπάθεια όμως δεν σταματάει εδώ, αφού η Playground Games σκοπεύει να κάνει το Forza Horizon 5 το πρώτο παιχνίδι με υποστήριξη νοηματικής γλώσσας. Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα προστεθεί στο εγγύς μέλλον μέσω αναβάθμισης και θα αφορά την Αμερικάνικη και την Αγγλική νοηματική γλώσσα. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις πως θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη