Το GhatGPT μπορεί πλέον να εκφωνεί τις απαντήσεις του

by Zikou Stella

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει όλο και πιο βαθιά στη ζωή μας. Εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά, τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα είναι πολλά και ευπρόσδεκτα από τους περισσότερους. Η OpenAI είναι μια από τις εταιρείες που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια μέσω της προόδου που πραγματοποιούν όσον αφορά τεχνολογίες βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, πρόσφατα έκανε διαθέσιμη τη λειτουργία Read Aloud για το ChatGPT, που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χρήστες που βρίσκονται εκτός σπιτιού, μακριά από την άνεση του υπολογιστή τους, καθώς εκφωνεί τις απαντήσεις με πέντε διαφορετικές επιλογές φωνής. Είναι διαθέσιμη στην έκδοση του ChatGPT για web browsers, όπως επίσης στα GhatGPT apps για iOS και Android.

Το Read Aloud μπορεί να μιλήσει σε 37 γλώσσες και αντιλαμβάνεται αυτομάτως σε τι γλώσσα έχει γραφτεί το κείμενο που διαβάζει. Η λειτουργία έχει προστεθεί τόσο στο GPT-4, όσο και στο GPT-3.5.

Το ChatGPT απόκτησε λειτουργία voice chat τον Σεπτέμβριο του 2023 και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στο chatbot χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογήσουν. Τώρα, το ChatGPT εκφωνεί τις γραπτές του απαντήσεις και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αυτό να γίνεται κάθε φορά που το chatbot αποκρίνεται σε κάτι.

Στις εφαρμογές για iOS και Android, οι χρήστες απλά πατάνε παρατεταμένα στο κείμενο για να ανοίξει ο Read Aloud player. Μέσω αυτού μπορούν να αναπαράγουν να διακόψουν ή να επιστρέψουν σε προηγούμενο σημείο της εκφώνησης. Στην έκδοση για web browsers, κάτω από το κείμενο εμφανίζεται το εικονίδιο ενός ηχείου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη