Το Google Pay μετονομάζεται σε Google Wallet και φέρνει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες

by Aggeliki Tsoukana

Η Google επιβεβαίωσε τις φήμες και αποφάσισε από το φετινό καλοκαίρι να μετονομάσει την υπηρεσία Google Pay σε Google Wallet, ενώ ταυτόχρονα θα την εμπλουτίσει σημαντικά, με πολλά νέα χαρακτηριστικά και νέα λειτουργικότητα! Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Google I/O η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και σταδιακά και στην Ελλάδα.

 

 

Ένα πλήρες ψηφιακό πορτοφόλι και κάτι παραπάνω!

Ειδικότερα, το Google Wallet θα υποστηρίζει κάθε συσκευή με Android και φυσικά και τα ψηφιακά ρολόγια με Wear OS, ενώ δεν θα είναι μόνο ένα υπερπλήρες ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά γενικότερα θα είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλιο – ατζέντα για μία σειρά από ενέργειες, που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες επαγγελματικά ή στην καθημερινή ρουτίνα σου.

Έτσι, θα μπορείς να αποθηκεύσεις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, πιστοποιητικά εμβολιασμού, boarding passes, ψηφιακά εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς και συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις, κάρτες εισόδου σε πάρκινγκ και χώρους εργασίας, κάρτες – κλειδιά για ξενοδοχεία, ακόμα και τα κλειδιά για το αμάξι σου!

Παράλληλα, σύντομα θα είναι δυνατή η δημιουργίας εικονικού αριθμού τραπεζικής κάρτας σε συνεργασία με τις μεγάλες τραπεζικές εταιρείες (Visa, Mastercard, American Express και Capital One), οπότε ως χρήστης δεν θα χρειάζεται να μοιράζεσαι ευαίσθητες σχετικές πληροφορίες (όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός CVV). Δηλαδή, θα γλιτώνεις χρόνο, πέρα από την καλύτερη προσφερόμενη ασφάλεια.

Προφανώς, όλα αυτά θα προστατεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και θα υποστηρίζεται κρυπτογράφηση των ευαίσθητων δεδομένων. Επίσης, θα είναι εφικτή η διαλειτουργικότητα και η σύνδεση με τις άλλες Google Apps (Εφαρμογές) που θα έχεις στο κινητό ή τάμπλετ σου.

Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι δεν θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη μέρα όλες οι προαναφερθείσες δυνατότητες. Σταδιακά θα εμπλουτίζεται το Wallet ίσως και με άλλες δυνατότητες πέρα από αυτές που ήδη ανακοινώθηκαν. Η λογική πάντως είναι όλα σε ένα σημείο, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια…

Τέλος, για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα διπλώματα οδήγησης και τις ψηφιακές ταυτότητες θα υπάρξει σχετική προεργασία και συνεργασία με τις κατά τόπους κυβερνήσεις, ώστε να υπάρχει σύνδεση και με τις ξεχωριστές νομοθετικές προϋποθέσεις του κάθε κράτους.

Μπορείς να δεις ακόμη