Διαθέσιμο επίσημα το XBOX app στις Samsung τηλεοράσεις

by Aggeliki Tsoukana

Η Microsoft έχει κάνει εδώ και καιρό σαφείς και γνωστές τις προθέσεις της στον χώρο του gaming. Ειδικότερα, την ενδιαφέρει να μεταφέρει το XBOX ως εμπειρία παντού, σε κάθε συσκευή ανεξάρτητα από λειτουργικό, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί όλες οι υπηρεσίες και τα παιχνίδια της να είναι διαθέσιμα και σε άλλες πλατφόρμες ή υπηρεσίες (π.χ. Steam). Άλλωστε, διαθέτει την τεχνολογία και το «know how», αφού ως εταιρεία πρωτοπορεί σε θέματα software, διαδικτύου και cloud υπηρεσιών…

Ιδανικά, επιθυμεί μία ακόμα μεγαλύτερη κοινότητα από gamers, οι οποίοι δεν θα στηρίζονται μόνο στην κονσόλα και γενικά δεν θα εξαρτώνται τόσο από το hardware, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο internet (για το σύννεφο), μία συνδρομή στο Game Pass και ένα χειριστήριο!

Για αυτό, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη του Project Keystone, το οποίο δεν είναι παρά ένα στικάκι (στη λογική του Chromecast), που θα συνδέεται σε οποιοδήποτε μόνιτορ με HDMI θύρα και θα σου δίνει πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα παιχνίδια του XBOX (σύνδεση με άρθρο: «Η Microsoft προετοιμάζει το έδαφος για XBOX Game Pass παντού με τη βοήθεια stick και σχετικής εφαρμογής»).

Πλέον, το cloud gaming γίνεται ακόμα μία πιο εύκολη και low cost πρακτική μετά την επίσημη επιβεβαίωση από τις Microsoft και Samsung για το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις της τελευταίας θα υποστηρίζουν το XBOX app!

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε 27 χώρες (σταδιακά σε περισσότερες) από τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Έτσι, αν είσαι ήδη συνδρομητής του Game Pass ή γραφτείς τώρα, θα έχεις μέσω «σύννεφου» πρόσβαση σε πάνω από 100 πρώτης κλάσης παιχνίδια. Επιπλέον, κάποια games (όπως το Fortnite) θα είναι παντελώς free και δεν θα απαιτείται καν συνδρομή στο Pass! Φυσικά, θα χρειαστείς ένα ασύρματο Bluetooth controller, ενώ θα υποστηρίζονται και χειριστήρια άλλων κατασκευαστών (πέρα από τα XBOX Wireless Controller, XBOX Adaptive Controller και XBOX Elite Series Controller της Microsoft).

Λογικά, τα βήματα της Samsung θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων και μόνιτορ, για αυτό και περιμένουμε νέες ανακοινώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το hardware και δη η XBOX console παραμένει η βασική και premium εμπειρία gaming για τη Microsoft. Απλά οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν το cloud gaming και προσφέρουν εναλλακτικές για πρόσβαση σε παιχνίδι με τρόπους πρωτόγνωρους και όχι απαραίτητα μόνο για κλασικούς gamers.

Μπορείς να δεις ακόμη