Το κινητό σου είναι το νέο σου… PC

Σήμερα, τα Windows 10 έχουν μία εξαιρετική σχέση με το κινητό σου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα διαπιστώσεις ότι επαρκεί η εφαρμογή «Your Phone» της Microsoft, την οποία μπορείς να κατεβάσεις από το Windows Store, για να κάνεις τη δουλειά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από το κινητό σου στον υπολογιστή και το αντίστροφο με απλό drag ‘n’ drop ή την απεικόνιση της οθόνης του κινητού σου.

Υπάρχουν και δύο ακόμη πιο εξειδικευμένες εφαρμογές/υπηρεσίες που σου επιτρέπουν να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα. Αφορούν συσκευές Samsung και Huawei.

 

Your Phone (Microsoft Windows 10)

Η εφαρμογή Your Phone ή στα ελληνικά «Το τηλέφωνο σας» βοηθά τον χρήστη να παραμείνει παραγωγικός, κυρίως όταν εργάζεται από το σπίτι. Μόλις συνδέσεις το Android κινητό σου στον υπολογιστή σου, θα είσαι σε θέση να μεταφέρεις εύκολα τα αρχεία σου με drag ‘n’ drop. Θα μπορείς να απαντάς σε μηνύματα, να βλέπεις ή να κοινοποιείς φωτογραφίες, να απαντάς σε κλήσεις ή να παίρνεις τηλέφωνο από τον υπολογιστή σου. Όλα αυτά την ώρα που το κινητό σου φορτίζει σε άλλο… δωμάτιο. Επιπλέον, χρησιμοποίησε την ενιαία εφαρμογή του Office (επίσης διαθέσιμη στο iPhone) για να παραμείνεις παραγωγικός όπου και αν βρίσκεσαι.

 

Η εφαρμογή της Microsoft σου επιτρέπει να χειρίζεσαι ακόμη κι όλες τις εφαρμογές του κινητού σου από την άνεση του desktop στον υπολογιστή σου. Κατεβάζοντας το Samsung Dex στον υπολογιστή σου, μπορείς να συνδέσεις το κινητό με ένα απλό καλώδιο USB. Από εκεί και πέρα θα μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή σου ή να αλλάζεις εφαρμογές από περιβάλλον σε περιβάλλον εύκολα και γρήγορα!

Ένα απλό καλώδιο USB ξεκλειδώνει το Samsung DeX στον υπολογιστή σου. Σύρε και απόθεσε αρχεία από συσκευή σε συσκευή χωρίς διακοπές. Κάνε περισσότερα χρησιμοποιώντας ποντίκι και πληκτρολόγιο σε PC ή Mac.

 

Samsung DeX

 

Το Samsung DeX μοιάζει αρκετά με το Your Phone της Microsoft. Ωστόσο δείχνει αρκετά πιο εξελιγμένο. Σου επιτρέπει να χειρίζεσαι κάθε πτυχή του κινητού και του λειτουργικού συστήματος Android, από ένα ωραίο και άνετο παραθυρικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας το ποντίκι σου και το πληκτρολόγιο σου.

 

 

 

 

Huawei Desktop Mode

Ορισμένες συσκευές της Huawei, όπως το Mate 20 Pro, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη του να προβάλλει βίντεο, παιχνίδια ή άλλα αρχεία (π.χ έγγραφα, παρουσιάσεις) χωρίς καλώδια σε μία μεγαλύτερη οθόνη, χάρη στη τεχνολογία Miracast. Σε αυτήν τη λειτουργία εξακολουθείς να έχεις δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων ή να πραγματοποιείς και να λαμβάνεις τηλεφωνικές κλήσεις.

Άλλες συσκευές της εταιρείας (π.χ. φορητοί υπολογιστές MateBook σε συνδυασμό με κινητό P40 Pro) συνεργάζονται τόσο άψογα και απρόσκοπτα, που με τις εφαρμογές του φορητού υπολογιστή είναι δυνατό το άνοιγμα και η αναπαραγωγή αρχείων από το κινητό. Μάλιστα μπορείς να πραγματοποιείς απευθείας κλήσεις μέσω του μικροφώνου, των ηχείων και της κάμερας του φορητού υπολογιστή της Huawei. Μάλιστα, η λειτουργία Huawei Share δεν απαιτεί καλώδια, δεδομένα Internet ή ξεχωριστή εγκατάσταση εφαρμογών. Απλώς επιλέγεις Huawei Share και μπορείς να ξεκινήσεις εύκολα και απλά τη μεταφορά αρχείων μεταξύ του φορητού υπολογιστή σου και του κινητού σου.

 

 

Δες στο Video TryMe NOW περισσότερα για το Huawei Share:

 

Μπορείς να δεις ακόμη