Το Mortal Kombat 1 φέρνει τη νέα γενιά της θρυλικής σειράς fighting games

by Manos Kavvalos

Από την κυκλοφορία του ένατου Mortal Kombat το 2011 κι ύστερα, κάθε νέο παιχνίδι της διάσημης σειράς διαφέρει πολύ από το προηγούμενο, όχι όμως όσο το ολοκαίνουργιο Mortal Kombat 1. Ο νέος τίτλος του fighting game franchise ξεκινά την ιστορία από την αρχή, με τη γέννηση του επόμενου σύμπαντος που φέρνει διαφορετικές εκδόσεις των χαρακτήρων που αγαπήσαμε. Το σενάριο του Mortal Kombat 1 ξεχωρίζει απ’ ότι έχουμε δει μέχρι και σήμερα, όμως η αφήγησή του γίνεται με το γνώριμο ύφος που εδραίωσαν οι πιο πρόσφατοι προκάτοχοί του. Το εκρηκτικό νέο κεφάλαιο στη σειρά των NetherRealm Studios και Warner Bros. Games κυκλοφορεί από τις 19 Σεπτεμβρίου για PS5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch και PC.

 

 

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, το Mortal Kombat 1 μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε με μια πλούσια λίστα χαρακτήρων, ενώ στο μέλλον θα διατεθούν ακόμα περισσότεροι μέσω DLC. Το ρόστερ του απαρτίζεται από 21 χαρακτήρες, μόλις δύο εκ των οποίων διαθέσιμοι για ξεκλείδωμα, ενώ όλοι τους εμφανίζονται στο story mode που διαρκεί τουλάχιστον πέντε ώρες. Κατά τη διάρκειά του θα παίξουμε και θα γνωρίσουμε κάθε έναν από αυτούς, καθώς ανακαλύπτουμε τα πάντα για το καινούργιο timeline του Mortal Kombat. Επιπλέον, το νέο χαρακτηριστικό των cameo fighters προσθέτει έναν έξτρα χαρακτήρα ως ειδική επίθεση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να εμπλουτίσει τη στρατηγική μας. Για τη συγκεκριμένη θέση έχουμε να διαλέξουμε από μια επιπρόσθετη σειρά χαρακτήρων. Κάθε ένας από αυτούς προσφέρει κάτι διαφορετικό, δίνοντας τη δική του τροπή σε κάθε μάχη.

 

 

Το Invasion mode του Mortal Kombat 1 είναι η δική του έκδοση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού. Με κάθε βήμα μας στο τρισδιάστατο ταμπλό που αναπαριστά τα διάφορα realms του Mortal Kombat, μαθαίνουμε μια ξεχωριστή ιστορία παίζοντας mini games. Η πρόοδός μας επιβραβεύεται με νομίσματα, τα οποία εξαργυρώνονται για την απόκτηση συλλεκτικών ψηφιακών αντικειμένων που τοποθετούνται στην εικονική μας βιβλιοθήκη. Παράλληλα θα ξεκλειδώσουμε αξεσουάρ για τους χαρακτήρες μας, τα οποία θα τους δώσουν μια ξεχωριστή εμφάνιση στις μάχες. Το Invasion mode αναμένεται μάλιστα να μεγαλώσει, αφού μελλοντικά updates θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα mini games και bosses. Πρόκειται για ένα mode που κρύβει αρκετές εκπλήξεις, για όλους τους fans του Mortal Kombat, αλλά και για μια ακόμα ευκαιρία να ανακαλύψουν πράγματα για τη μυθολογία του.

 

Τα γραφικά του νέου τίτλου είναι εξαιρετικά και η έμφαση στη λεπτομέρεια που υπάρχει στον σχεδιασμό των χαρακτήρων του, είναι οφθαλμοφανής από την πρώτη στιγμή. Οι εκφράσεις των προσώπων τους είναι πιο ζωντανές από ποτέ και το ίδιο επίπεδο ποιότητας βρίσκουμε και στα θρυλικά Fatalities που, ως συνήθως, είναι ακραία και εντυπωσιακά. Το fighting κομμάτι του νέου Mortal Kombat είναι στα καλύτερά του, υποσχόμενο επικές μάχες, ειδικά στην περίπτωση του online. Το multiplayer mode είναι αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο τους σκληροπυρηνικούς ακόλουθους της σειράς, που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν master ένα πραγματικά αναβαθμισμένο σύστημα μάχης. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι κάθε λάτρης των fighting games θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το Mortal Kombat 1.

 

Εσύ ακόμα περιμένεις; Κάνε δικό σου τώρα το Mortal Kombat 1 και ξεκίνα άμεσα την προπόνηση!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώPlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη