Το USB-C απέκτησε πρωτόκολλο ασφαλείας

 

Το USB-C κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι του microUSB, κι έτσι η ανάγκη για ασφαλέστερες συνδέσεις μέσω του εν λόγω προτύπου έχει γίνει πλέον επιτακτική.

Γι’ αυτό και το USΒ-IF (USB Implementers Forum), ο οργανισμός που καθοδηγεί τις καινοτομίες που σχετίζονται με το USB, λάνσαρε το USB Type-C Authentication Program, ένα νέο πρωτόκολλο ασφαλείας που έρχεται για να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών μέσω κρυπτογράφησης.

Το νέο αυτό πρωτόκολλο θα ορίζει τους κανονισμούς και τις οδηγίες για τους κατασκευαστές παρέχοντας τις λεπτομέρειες για την επικύρωση της κρυπτογράφησης των USB-C συσκευών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το αναβαθμισμένο πρότυπο ενσύρματης σύνδεσης θα επιβεβαιώνει πως η θύρα, ή το καλώδιο USB-C είναι πιστοποιημένα και δεν πρόκειται να βλάψουν τη συσκευή – χαρακτηριστικό παρόμοιο με το MFi της Apple, μέσω του οποίου πιστοποιείται πως οι φορτιστές και τα καλώδια είναι κατάλληλα για τις συσκευές iOS.

Σύμφωνα με το USΒ-IF, η αυθεντικοποίηση θα συμβαίνει αμέσως μόλις συνδεθεί το καλώδιο με τη θύρα. Επιπλέον, οι συσκευές θα προστατεύονται από χαμηλής ποιότητας φορτιστές που δεν αποδίδουν τη σωστή ενέργεια για φόρτιση. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η προστασία κι η ασφάλεια των συσκευών (και κατ’ επέκταση των χρηστών).

 

Μπορείς να δεις ακόμη