Xbox Game Pass στο Steam;

by Aggeliki Tsoukana

Η Valve αν και ανταγωνιστική εταιρεία της Microsoft στον χώρο του gaming φέρεται να σκέφτεται την ενσωμάτωση του Game Pass της τελευταίας στα δικά της οικοσυστήματα και δη στο Steam!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Valve δήλωσε δημόσια ότι δεν πιστεύει ότι η εταιρεία του χρειάζεται τη δική της έκδοση του Xbox Game Pass αυτή τη στιγμή, αν και θα ήταν πολύ χαρούμενος να συνεργαστεί με τη Microsoft για να το φέρει στο Steam!

Επίσης, σε συνέντευξή του στο PC Gamer είπε ότι παρόλο που κατανοεί τη δημοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών (όπως του Xbox Game Pass), απλώς δεν βλέπει την εταιρεία του να δεσμεύει πόρους προκειμένου να κάνει μια παρόμοια έκδοση/υπηρεσία σύντομα. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τέτοιες συνδρομητικές υπηρεσίες φαίνεται να είναι πλέον δημοφιλείς.

 

Οι τωρινές ισορροπίες

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η Valve είναι ο ιδιοκτήτης του Steam, δηλαδή της πιο δημοφιλούς και μάλλον της καλύτερης υπηρεσίας αποκλειστικά για PC gaming. Άρα, διαθέτει το δικό της store, τις δικές της online υπηρεσίες και οτιδήποτε σχετικό και απαραίτητο για λογαριασμό χρήστη στην εποχή του online παιχνιδιού. Επιπλέον, φέτος λανσάρει και το Steam Deck, τη δική της φορητή και φιλόδοξη από πλευράς τεχνολογίας κονσόλα, η οποία δεν θα ανταγωνιστεί μόνο το Switch της Nintendo, αλλά ουσιαστικά κάθε gaming μηχάνημα της αγοράς.

Στον αντίποδα, η Microsoft έχει το άκρως επιτυχημένο XBOX οικοσύστημα, αλλά και πρόσβαση στους προσωπικούς υπολογιστές μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια που τρέχουν σε PC με Windows λειτουργικό σύστημα. Όμως, το μεγάλο της όπλο και αυτό το οποίο είναι μοναδικό στην αγορά είναι το Game Pass. Πρόκειται στην ουσία για μία συνδρομητική υπηρεσία η οποία σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε μία πλούσια βιβλιοθήκη από videogames. Θα έλεγε κανείς ότι είναι σαν Netflix για gamers και ήδη έχει ξεπεράσει τους 22 εκατομμύρια ταυτόχρονους συνδρομητές, ενώ είναι και ο κύριος λόγος αύξησης των πωλήσεων κονσολών XBOX παγκοσμίως!

Βέβαια, παρά τον ανταγωνισμό και τις διαφορές τους, οι δύο αυτές τεράστιες εταιρείες έχουν συνεργαστεί με διάφορους τρόπους στο πρόσφατο παρελθόν και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται όπου βρίσκουν κοινό σημείο.

Ειδικότερα, το Steam Deck θα υποστηρίζει σαφώς και λειτουργικό Windows, αλλά και το Game Pass και το Xbox Cloud! Δηλαδή, αν έχεις λογαριασμό Microsoft θα έχεις και όλες τις υπηρεσίες της στη νέα φορητή κονσόλα.

Επιπρόσθετα, η Microsoft σταμάτησε να πουλάει κάποια από τα παιχνίδια της αποκλειστικά μέσω του δικού της Microsoft Store και τα έκανε διαθέσιμα και στο Steam, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμβληματική σειρά Halo.

Ομοίως, η Bethesda (η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Microsoft για ένα υψηλότατο τίμημα) ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το δικό της launcher, ώστε να βάλει και τα δικά της παιχνίδια στο Steam!

Άρα, με βάση όλα αυτά, δεν θα είναι έκπληξη αν το Game Pass ενσωματωθεί με κάποιο τρόπο στο οικοσύστημα του Steam. Άλλωστε, μπορεί αν συμφέρει οικονομικά και τους δυο κολοσσούς, την ώρα που η Microsoft θέλει το Game Pass ακόμα πιο ανοιχτό και με περισσότερο κοινό και η Valve δεν διαθέτει τον χρόνο (ίσως και το χρήμα) να φτιάξει άμεσα μία τέτοιας φύσεως δική της υπηρεσία.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη