Ξέχνα το “Burn in”, απόλαυσε την ΤV σου!

by K Admin

 

Η τεχνολογία των τηλεοράσεων εξελίσσεται συνεχώς, αλλά οι χρήστες συνεχίζουν ν’ αναζητούν απρόσκοπτη απόλαυση κι αναλλοίωτη ποιότητα εικόνας ανεξαρτήτως χρήσης.

 

Εδώ εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις τηλεοράσεις με οργανικά υλικά (όπως στην OLED τεχνολογία) και στις τηλεοράσεις με ανόργανα στοιχεία (όπως στην QLED τεχνολογία).

 

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν οργανικά υλικά, είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (που εξαρτάται από τη χρήση τους και το είδος του περιεχομένου) παρουσιάζουν μόνιμα αποτυπώματα στην οθόνη τους.

 

 

Στην πράξη, δηλαδή, στην οθόνη συσσωρεύονται «στάμπες» από λογότυπα σταθμών, σταθερές, ή κινούμενες εικόνες… ακόμα κι από το ίδιο το μενού της TV, καταστρέφοντας στην ουσία την εικόνα.

 

Το φαινόμενο ονομάζεται “Burn in” κι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να χαρεί ο κάθε χρήστης την τηλεόραση του απρόσκοπτα, χωρίς να νοιάζεται για το τι και πόσο βλέπει το αγαπημένο του περιεχόμενο.

 

Η Samsung με τις QLED TVs και την τεχνολογία Quantum Dots, χρησιμοποιώντας ανόργανα υλικά, απαλλάσσει τους χρήστες από κάθε έννοια, παρέχοντας 10ετή εγγύηση “Burn in Free”.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των QLED TVs μπορούν να βλέπουν ότι θέλουν κι όσο θέλουν, χωρίς να νοιάζονται για τίποτα!

 

 

Στηριζόμενη σ’ αυτή την τεχνολογία, η Samsung παρουσίασε στις τηλεοράσεις του 2018 τη λειτουργία Ambient mode, για ν’ αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνει ο χρήστης την τηλεόραση ακόμα κι όταν αυτή είναι «κλειστή». Έτσι, βάσει του Ambient mode, από τη στιγμή που η τηλεόραση απενεργοποιηθεί, παύει ν’ αποτελεί μία μαύρη κι –ενίοτε- ενοχλητική επιφάνεια, αλλά αντιθέτως διακοσμεί, ψυχαγωγεί κι ενημερώνει το χρήστη.

 

Οι QLED TVs της Samsung, πληρώντας τα εχέγγυα για ποιοτική εικόνα, εκλεπτυσμένη σχεδίαση, έξυπνες λειτουργίες κι απρόσκοπτη χρήση, μετουσιώνουν τις ανάγκες των καταναλωτών σε μία απτή πραγματικότητα, που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα τους.

 

Μπορείς να δεις ακόμη