Ξεκίνα ένα νέο χόμπι για να περάσεις δημιουργικά τον χειμώνα

by Aggeliki Tsoukana

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια δημιουργική απασχόληση στο σπίτι σου προσφέρει ήρεμες και χαλαρωτικές στιγμές και σε απελευθερώνει, καθώς αποφεύγεις να είσαι διαρκώς κολλημένος μπροστά από την οθόνη σου. Ένα χόμπι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον μπορεί να σε καθηλώσει και να σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι, μετά από μία κοπιαστική ημέρα στη δουλειά και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Η δημιουργική απασχόληση στο σπίτι έχει πολλά οφέλη τόσο για σένα, όσο και για τα παιδιά σου. Χειροτεχνίες, DYI και ζωγραφική αποτελούν ευχάριστα και δημιουργικά χόμπι που δεν αποτελούν προνόμιο μόνο όσων έχουν έφεση ή ταλέντο σε αυτά. Όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν, άνευ σχετικής εμπειρίας, και φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: Τα πάντα γύρω από τη ζωγραφική έχουν να κάνουν με την εξάσκηση, την επιμονή και τη σωστή διδασκαλία.

 

Η ζωγραφική είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με τη βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Πρόκειται για μια ευχάριστη ασχολία που βοηθά στην καλλιέργεια της συγκέντρωσης. Εάν κάνεις “focus” στο έργο σου, προσέχοντας τη συμμετρία, τον συνδυασμό χρωμάτων, τότε ενεργοποιείς περισσότερες αισθήσεις και φυσικά το μυαλό ξεχνιέται από όλα όσα ενδεχομένως να σε φορτίζουν. Μελέτη έδειξε μάλιστα ότι το 75% των ανθρώπων που ασχολούνται, ακόμη και ερασιτεχνικά, με κάποια τέχνη ήταν πολύ πιο χαλαροί και ήρεμοι από εκείνους που δεν είχαν καμία επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι χειροτεχνίες επίσης σε χαλαρώνουν. Η ενασχόληση με χειροτεχνίες κάθε είδους βελτιώνει τη διάθεση και αποτελεί ένα ευεργετικό αγχολυτικό χόμπι. Εξασκείς δεξιότητες που ενδεχομένως να αγνοούσες ότι είχες. Όταν είσαι συγκεντρωμένος, συντονίζεις τα μάτια και τα χέρια σου καλύτερα και η ολοκλήρωση του έργου σου σε γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Σίγουρα θα θες να δείξεις το τελικό αποτέλεσμα σε όλους τους φίλους σου!

Με το νέο σου χόμπι ο χρόνος στο σπίτι γίνεται πιο ποιοτικός και δημιουργικός, αποφεύγοντας να βυθιστείς ατέλειωτες ώρες στα social media. Θα περάσεις όμορφα μόνος ή με την οικογένειά σου (πράγμα που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο αφιερωμένο στα αγαπημένα σου πρόσωπα), ενώ αν μυήσεις και τα παιδιά σου σε αυτές τις δημιουργικές ενασχολήσεις αυτά θα εξασκήσουν τις δεξιότητές τους, θα είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα.

 

 

Kι αν νιώθεις ότι χάνεις χρόνο από τα κοινωνικά δίκτυα και τη δικτύωση μέσα από το ίντερνετ, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα χόμπι σε φέρνει πιο κοντά και με άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά μέρη και γκρουπ εκεί έξω για να ξεκινήσεις το είδος των χειροτεχνιών που θα σε κεντρίζει περισσότερο. Τι πιο ωραίο από το να μάθεις κάτι καινούργιο και να γνωρίσεις νέο κόσμο;

Η ικανοποίηση για την εκτέλεση του project σου σε γεμίζει χαρά. Πόσο μάλλον όταν βάλεις σκοπό να φτιάξεις όμορφα, χειροποίητα δώρα για σένα και τους φίλους σου. Η χαρά είναι διπλή έπειτα από μία hand made δημιουργία.

Oπότε, αν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις ταλέντο, ότι δεν γνωρίζεις τι υλικά χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις, δεν έχεις χρόνο ή χώρο στο σπίτι, τότε θα πρέπει να αφήσεις τις δικαιολογίες, καθώς όλα τα χρήσιμα υλικά θα τα βρεις σε ένα από τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε κάποια από τα βασικότερα υλικά που θα χρειαστείς για τις πρώτες σου δημιουργίες.

Αν θες να ξεκινήσεις με σκίτσα τότε προμηθεύσου ένα λευκό μπλοκ 50φύλλων και χαρτί 70γρ. Woodfree. Διάλεξε επίσης και το μολύβι με τη μύτη που σου ταιριάζει. Αν έχεις έμπνευση για ζωγραφική με χρώματα νερού, λαδιού και ακρυλικά τότε θα χρειαστείς το μπλοκ ακουαρέλας της Just Art με διάσταση 20×30 cm (A4) και βάρος φύλλου 220g/m². Για… τέχνη με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, παστέλ και νερομπογιές το πλέον κατάλληλο είναι το μπλοκ ζωγραφικής της Boom, με διάσταση Α4 και 40 φύλλα. Βάλε χρώμα και φαντασία και κάνε ξεχωριστή την κάθε δημιουργία σου. Η συσκευασία μαρκαδόρων ζωγραφικής super washable της Boom περιέχει 12 τεμάχια, με διάμετρο μύτης 3.1 mm. Έχει διάρκεια γραφής 400m, ανθεκτική μύτη και αεριζόμενο καπάκι ασφαλείας. Το super washable μελάνι ξεπλένεται εύκολα από τα χέρια και τα ρούχα. Βάλε χρώμα και φαντασία και κάνε ξεχωριστή την κάθε δημιουργία σου.

Αν θέλεις το χέρι σου να είναι… αλφάδι προμηθεύσου χάρακα, γεωμετρικά σετ για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις κατασκευές σου. Όλα θα τα βρεις στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.

 

 

 

Για χειροτεχνίες θα χρειαστείς μία κόλα ιδανική για όλα τα είδη χαρτιού. Η Erich Krause Stick στεγνώνει γρήγορα, δεν καταστρέφει το χαρτί και αφαιρείται εύκολα με νερό, ενώ δεν περιέχει διαλύτες. Το αυτοκόλλητο στερεωτικό Tack-it δεν ξεραίνεται με τον χρόνο και δεν αφήνει υπολείμματα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά. Είναι ιδανικό για στερέωση χαρτιού ή αντικειμένων σε τοίχους κτλ, αλλά και για χειροτεχνίες. Για έργα από πηλό η κόλλα DAS για πηλό 250 gr με βάση το νερό είναι ιδανική καθώς σου εξασφαλίζει σταθερότητα. Στεγνώνει γρήγορα, είναι κατάλληλη για να κολλήσεις διάφορα αντικείμενα στις πήλινες δημιουργίες σου.

Είτε είσαι αρχάριος ή πιο εξοικειωμένος, κατά τη διάρκεια των κατασκευών σου θα χρειαστεί να σκίσεις το χαρτί, να σβήσεις κάτι, να ξεκινήσεις από την αρχή. Μην το βάζεις κάτω. Ξεκίνα το νέο σου χόμπι τον φετινό χειμώνα και απόλαυσε πιο δημιουργικά τις ώρες που βρίσκεται στο σπίτι σου.

Η χαρά, η χαλάρωση και η ικανοποίηση που θα σου δώσει η ζωγραφική ή η χειροτεχνία θα σε αποζημιώσει και θα ανταμειφθείς για κάθε δυσκολία που θα συναντήσεις στην αρχή. Και να ξέρεις ότι η τέχνη δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια!

Επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ή μπες στο www.kotsovolos.gr και πάρε τα υλικά για να ξεκινήσεις να απασχολείς δημιουργικά τον χρόνο σου.

Μπορείς να δεις ακόμη