Ξεκίνησε η διανομή της νέας μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10

 

 

Η Microsoft  ξεκίνησε την επόμενη μεγάλη δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της με την ονομασία “Windows 10 October 2018″, η δεύτερη φέτος μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει άλλη μεγάλη αναβάθμιση.

Η διανομή της αναβάθμισης θα γίνει σταδιακά σε όλο τον κόσμο και θα χρειασθεί μερικές εβδομάδες για να καλύψει όλους τους χρήστες των Windows 10. Οι χρήστες που θα λάβουν την ενημέρωση στον υπολογιστή τους, θα κληθούν να την εγκαταστήσουν στο χρόνο που θα επιλέξουν ενώ, υπάρχει κι η επιλογή «χειροκίνητης λήψης» μέσω του Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις.

Οι χρήστες έχουν την επιλογή να καθυστερήσουν την ενημέρωση του λογισμικού για ορισμένο χρονικό περιθώριο αλλά όχι απεριόριστα αφού η εταιρεία καλεί όλους τους χρήστες να κάνουν την εγκατάσταση. Σημειώνεται ότι η Microsoft υποστηρίζει την παλαιότερη έκδοση των Windows με ενημερώσεις ασφαλείας το πολύ για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Όσον αφορά στα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα έκδοση των Windows 10, η εφαρμογή Your Phone θα παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση μέσω του υπολογιστή του στις φωτογραφίες και στα κείμενα του Android smartphone του. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν στον υπολογιστή τους ιστοσελίδες που βλέπουν στο smartphone τους.

Η νέα έκδοση των Windows 10 διαθέτει, επίσης, ισχυρότερη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ενώ περιέχει το εργαλείο SwiftKey που θα κάνει ακόμη πιο «έξυπνο» το εικονικό πληκτρολόγιο, σε βαθμό που θα προβλέπει ακόμα και τι θέλει να γράψει ο χρήστης. Το SwiftKey είναι μια εφαρμογή της ομώνυμης βρετανικής startup, την οποία εξαγόρασε η Microsoft το Φεβρουάριο του 2016. Έτσι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανάπτυξης, το SwiftKey αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης και αυτόματης συμπλήρωσης των πληκτρολογούμενων λέξεων σε διάφορες γλώσσες.

 

 

Ακόμη, έρχεται ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «Πρόχειρο στα Windows 10», το οποίο διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη μεταφορά εικόνων και κειμένου μεταξύ διαφορετικών συνδεδεμένων συσκευών. Για πρώτη φορά, ο χρήστης θα είναι σε θέση να αντιγράφει εικόνες και κείμενο από έναν υπολογιστή σε κάποιον άλλο χρησιμοποιώντας το πρόχειρο που βασίζεται στο cloud. Πατώντας Win key+V, θα κάνει copy-paste σε κείμενα ή εικόνες μεγέθους έως 1 ΜΒ.

Σημαντικές βελτιώσεις λαμβάνει και το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10, Microsoft Edge, με τη νέα έκδοση να διαθέτει λειτουργίες για βελτιωμένη απόδοση, όπως μπλοκάρισμα αυτόματου play στα βιντεοκλίπ από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης- και αρκετά πιο εύχρηστο περιβάλλον.

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν 157 νέα εικονίδια emoji, βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης αρχείων, δυνατότητα ενσωμάτωσης τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (animations) στο Word και στο PowerPoint, ταχύτερο «κατέβασμα» αναβαθμίσεων, ανασχεδιασμένη Xbox Game Bar και πολλά άλλα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη