Xiaomi 14 Ultra – Το απόλυτο smartphone ήρθε και στην Ελλάδα

by Zikou Stella

Το Xiaomi 14 Ultra ήρθε και στην Ελλάδα, με την υπόσχεση για μοναδικές εμπειρίες χρήσης σε κάθε επίπεδο.

 

 

Επεξεργαστική ισχύς που σπάει τα όρια

Ξεκινώντας από το στοιχείο που δίνει την ισχύ στη συσκευή, στο εσωτερικό του Xiaomi 14 Ultra υπάρχει το Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform chipset με τη νέα αρχιτεκτονική 1+5+2 βελτιώνει την απόδοση της CPU κατά 32% και της GPU σε ποσοστό 34% σε σχέση με το Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform. Έρχεται με 16+8 GB RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου και είναι μια συσκευή ιδανική για καθημερινές δραστηριότητες, επαγγελματικές δημιουργίες και gaming δίχως περιορισμούς. Το βάρος του είναι μόλις 219,8 γραμμάρια και οι διαστάσεις του 161,4 x 75,3 x 9,2 χιλιοστά.

 

Μεγάλη οθόνη για απίστευτες εμπειρίες

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LTPO AMOLED, έχει μέγεθος διαγώνιου 6,73” και προσφέρει μοναδική εμπειρία θέασης, χάρη στην ανάλυση WQHD+ (1440x3200px) και στον ρυθμό ανανέωσης που κυμαίνεται από 1 έως 120 Hz. Διαθέτει αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος που υποστηρίζει δυναμική ρύθμιση της φωτεινότητας και η σχεδίασή της είναι τέτοια που μειώνει το επιβλαβές μπλε φως κατά 50%. Η μέγιστη φωτεινότητά της είναι 3.000 nits, στοιχείο που κάνει άνετη τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Η συνολική εμπειρία αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο με τις τεχνολογίες Dolby Vision και HDR10+ για να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές όπου και αν βρίσκεσαι, με υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια. Η Xiaomi έχει δώσει μεγάλη σημασία και στην προστασία της οθόνης, για τον λόγο αυτό έχει επιλέξει το Shield Glass, για 10 φορές υψηλότερη αντοχή σε πτώσεις και ακόμα πιο καθαρή εικόνα.

 

 

Προηγμένο σύστημα καμερών

Το Xiaomi 14 Ultra έρχεται με σύστημα τεσσάρων καμερών και υπόσχεται να καταγράψει με ζωντάνια και πλούσια χρώματα όλες τις αγαπημένες σου στιγμές. Όλες οι κάμερες στο πίσω μέρος έχουν ανάλυση 50MP και χαρακτηριστικά τέτοια που μετατρέπουν το smartphone στο απόλυτο εργαλείο για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ο κύριος αισθητήρας είναι ο LYT-900 της Sony με μέγεθος 1” Super Pixel 4 σε 1 3,2 μm, με μοναδικές επιδόσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για πρώτη φορά θα απολαύσεις απίστευτες λεπτομέρειες σκιάς και φωτός, χάρη στο δυναμικό του εύρος που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας Dual Native ISO Fusion Max. Η κύρια κάμερα είναι επίσης εφοδιασμένη με μεταβλητό διάφραγμα χωρίς βήμα F1.63-F4.0 και ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου για τον ακριβή έλεγχο του φωτός.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι κάμερες του Xiaomi 14 Ultra είναι οι επόμενης γενιάς φακοί VARIO-SUMMILUX 1:1.63-2.5/12-120 ASPH, που έχουν αναπτυχθεί με την κορυφαία εταιρεία του χώρου, την Leica. Πλέον έχεις τη δυνατότητα κάλυψης ολόκληρου του φάσματος των εστιακών αποστάσεων, που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για κοντινές λήψεις που προκαλούν δέος, στα 5cm, 10cm και 30cm macro, για πρωτοφανή επίπεδα κρυστάλλινης ποιότητας. Εννοείται πως πέρα από τις φωτογραφίες, όπου και αν βρίσκεσαι, οποιαδήποτε στιγμή, έχεις τη δυνατότητα καταγραφής video υψηλής ποιότητας, ακόμα και σε αργή κίνηση, με προδιαγραφές 8K@24/30fps, 4K@24/30/60/120fps, 1080p@30/60/120/240/480/960/1920fps, ενώ υποστηρίζεται και 4K@60fps ή 1080p με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Dolby Vision HDR 10-bit. Προφανώς, δεν λείπει η selfie camera για εντυπωσιακές φωτογραφίες του εαυτού σου ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και σε βιντεοκλήσεις. Η ποιότητά της είναι 32MP και υποστηρίζει video στα 4K@30/60fps και 1080p@30/60fps.

 

 

Ανάδειξε τις φωτογραφικές σου ικανότητες

Δεν είναι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό φωτογράφο, αλλά και η λειτουργίες που παρέχει η συσκευή. Στο Xiaomi 14 Ultra το Street Photography έχει αναβαθμιστεί και υποστηρίζει έξι αποστάσεις εστίασης από 23 mm σε 135 mm. Με ένα πρόσθετο σκόπευτρο αποστασιόμετρου προσαρμόζει εύκολα και γρήγορα τις παραμέτρους για να αποθανατίζεις μοναδικά όμορφες στιγμές ακόμα και εν κινήσει.

Κάτι που επίσης θα σε εντυπωσιάσει είναι η νέα λειτουργία Master Portrait, με εστιακό εύρος για λήψη φωτογραφιών στυλ πορτρέτου από 23 mm έως 75 mm. Υπόσχεται αναβαθμισμένη αίσθηση του βάθους της εικόνα, περισσότερες λεπτομέρειες και ακόμα πιο φυσικό εφέ bokeh. Το θάμπωμα του φόντου είναι εξαιρετικά φυσικό και αναδεικνύονται τα ανθρώπινα θέματα, με μοναδική αίσθηση του χώρου. Οι φωτογραφίες σου θα ξεχωρίζουν και θα νομίζεις πως είναι έτοιμες να ζωντανέψουν.

Ταυτόχρονα, το Xiaomi 14 Ultra έχει να υπερηφανεύεται για την πρώτη πλατφόρμα υπολογιστικής φωτογραφίας AI LM. Χάρη στην υψηλή ισχύ των 60 TOPS αναβαθμίζει τις δυνατότητες ολόκληρου του συστήματος απεικόνισης και υποστηρίζει απόλυτα όλα τα μεγάλα μοντέλα υπολογιστικής φωτογραφίας. Η δύναμη του AI LM αποδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν τραβάς συνεχόμενα στιγμιότυπα, καθώς μπορείς ακόμα και να αντιστοιχίζεις έναν πλήρη αλγόριθμο σε κάθε φωτογραφία, κάτι που ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο δυνατοτήτων επεξεργασίας. Αν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, θα βρεις ακόμα περισσότερες τεχνολογίες που θα σε διευκολύνουν να προσαρμόσεις τις λήψεις σου στο ιδεατό επίπεδο ποιότητας. Μια από αυτές είναι το Xiaomi AISP, για καταγραφή εικόνων τύπου DNG 16-bit, που διατηρούν τις αρχικές αποχρώσεις της σκιάς και του φωτός.

 

Ένα mini studio βιντεοσκόπησης στα χέρια σου

Με το Xiaomi 14 Ultra έχεις όλες τις δυνατότητες να ενεργοποιήσεις τα ταλέντα σου ως κάμεραμαν. Προσφέρει λειτουργίες όπως το MasterCinema του Xiaomi 14 Ultra για καταγραφή βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας σε Rec.2020 10-bit. Ο τρόπος με τον οποίο καταγράφονται οι λεπτομέρειες, ακόμα και αυτές των σκιάσεων, έχουν ως αποτέλεσμα μια πρωτόγνωρη παρουσίαση σε οθόνες HDR με δυναμικό εύρος που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι δεν παρακολουθείς video αλλά την πραγματικότητα με τα δικά σου μάτια. Οι δυνατότητες για δημιουργία περιεχομένου επαγγελματικού επιπέδου, υποστηρίζονται με video 8K, αριστουργηματικής ποιότητας.

Μην ξεχνάς πως ένα απολαυστικά ποιοτικό video θα πρέπει να διαθέτει και τον ανάλογο ήχο. Με το σύστημα τεσσάρων μικροφώνων που διαθέτει το Xiaomi 14 Ultra, σου δίνεται η δυνατότητα να ενσωματώνεις στα video σου ήχο surround για απόλυτα καθηλωτικές εμπειρίες, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες του mini studio που έχεις στην παλάμη σου.

 

 

Έξυπνη μπαταρία για γρήγορη φόρτιση

Η μπαταρία του Xiaomi 14 Ultra έχει χωρητικότητα 5000 mAh. Υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 90W και μέσα σε μόλις 33 λεπτά αναπληρώνεται όλη η ενέργειά της. Η ασύρματη φόρτιση βρίσκεται στο επίπεδο των 80W και εξασφαλίζει το 100% της μπαταρίας εντός 46 λεπτών. Μπορείς ακόμα και να φορτίζεις άλλες συσκευές μέσω του smartphone σου, καθώς το “παρών” δίνει και η δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης στα 10W.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως δεν πρόκειται για μια απλή μπαταρία. Έχει ενσωματωμένα δύο chipsets. Το ένα είναι το Xiaomi Surge P2 που ενισχύει την απόδοση φόρτισης και μειώνει την απώλεια ενέργειας. Το δεύτερο είναι το Xiaomi Surge G1, που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της μπαταρίας και προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα για τις κυψέλες της, με μια έξυπνη λειτουργία επισκευής, που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της.

 

 

Υψηλής ποιότητας σχεδίαση και κατασκευή

Μια ναυαρχίδα όπως το Xiaomi 14 Ultra δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι λιγότερο από απίστευτα υψηλή ποιότητα σχεδίασης και κατασκευής. Για τον λόγο αυτό έχει γενιάς vegan δέρμα νανοτεχνολογίας, με κύριο χαρακτηριστικό την αντοχή στους λεκέδες, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό η δομή του γίνεται στιβαρή και έχει βελτιωμένη αντοχή στη φθορά.

Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ένα νέο υλικό αλουμινίου υψηλής αντοχής το 6M42, που εκτείνεται και στο πίσω μέρος του, για διπλάσια ακαμψία σε σχέση με το Xiaomi 13 Pro και χρήση δίχως προβλήματα.

 

Επιπλέον χαρακτηριστικά για βέλτιστη εμπειρία

Με το Xiaomi 14 Ultra θα είσαι πάντοτε συνδεδεμένος με τον υπόλοιπο κόσμο, χάρη στις ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει το Android 14, σε συνδυασμό με το HyperOS. Η ταχύτητα επικοινωνίας ενισχύεται από το Wi-Fi 7, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 5,8 Gbps.

Τέλος, αν αποφασίσεις να το κάνεις δικό σου, θα πρέπει να είσαι ήσυχος ότι μπορείς να το έχεις μαζί σου παντού. Αυτό επιτρέπεται χάρη στην προηγμένη μηχανική του, που του εξασφαλίζει αντοχή σε συνθήκες υπερβολικής σκόνης και υγρασίας, χαρακτηριστικά που του “χάρισαν” την πιστοποίηση κατά IP68.

Με το Xiaomi 14 Ultra αφήνεις πίσω σου τα παραδοσιακά όρια των smartphones και ανοίγεις την πύλη για μια εποχή επικοινωνίας σε υψηλές ταχύτητες, κάνοντας δικό σου το απόλυτο εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και ελευθερίας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη