Xiaomi Mi A1: Το νέο smartphone της Xiaomi είναι εδώ, με τη σφραγίδα της Google!

by k-Admin 3

 

Το Mi A1 είναι μία από τις πιο προσιτές επιλογές της Xiaomi, η οποία όμως δε θυσιάζει τις επιδόσεις της, ενώ έρχεται με τη σφραγίδα του Android One που σημαίνει ότι όλο το περιβάλλον υποστηρίζεται από την ίδια τη Google και συνοδεύεται από όλο το σετ εφαρμογών της εταιρείας.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xiaomi Mi A1 έρχεται με IPS LCD οθόνη 5.5 ιντσών, ανάλυσης 1920 x 1080 pixels (403ppi) με προστασία Gorilla Glass. Στην καρδιά του χτυπά το τσιπ Snapdragon 625 της Qualcomm με έναν οκταπύρηνο Cortex A53 στα 2GHz, ενώ τα γραφικά του είναι Adreno 506. Οι επιδόσεις του ενισχύονται από τα 4GB RAM που διαθέτει, με τον αποθηκευτικό χώρο των 64GB που ενσωματώνει, να δέχεται επέκταση μέσω κάρτας MicroSD χωρητικότητας έως 128GB.

 

 

Το Xiaomi Mi A1 υπόσχεται τέλειες φωτογραφίες χάρη στην διπλή του κάμερα στην πλάτη, με δύο αισθητήρες ανάλυσης 12MP ο καθένας. Ο ένας φακός είναι ευρυγώνιος με Dual tone flash και δυνατότητα λήψης βίντεο 4K στα 30FPS και ο δεύτερος τηλεφακός. Η εμπρόσθια κάμερα στα 5MP έρχεται με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p.

To Xiaomi Mi A1 έρχεται επίσης με όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα χαρακτηριστικά, όπως αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, IR Blaster για να το χρησιμοποιείς και σαν χειριστήριο, δυνατότητα για δεύτερη κάρτα SIM, είσοδο USB Type-C και είσοδο 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά. H συσκευή διαθέτει την πρόσφατη έκδοση του Android, 7.1.2 Nougat και αν αναρωτιέσαι τι θα γίνει με τις αναβαθμίσεις, δεν υπάρχει λόγος, καθώς η Xiaomi έχει δεσμευτεί το Xiaomi Mi A1 να λάβει το Android Oreo και το Android P του χρόνου.

 

 

 

Η μπαταρία του smartphone έχει χωρητικότητα 3080mAh, με τις διαστάσεις της συσκευής να είναι 155.4 x 75.8 x 7.3 χιλιοστά και το βάρος του μόλις 165 γραμμάρια. Διατίθεται σε μαύρο, χρυσό και χρυσο-ρόζ.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, το Mi A1 στην ουσία αποτελεί μια εκδοχή του Mi 5X, ενώ η κατασκευή του από αλουμίνιο του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας. Τα πλήκτρα ενεργοποίησης- απενεργοποίησης βρίσκονται στα δεξιά της συσκευής, ενώ όπως ήδη αναφέρθηκε, ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται στο πλάι. Παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθεί τον bezel-less σχεδιασμό των ναυαρχίδων smartphones, εντούτοις τα περιθώρια στο πλάι είναι αρκετά περιορισμένα, κάνοντας τη θέαση και την πλοήγηση ιδιαίτερα εύκολη.

 

 

 

Η οθόνη του είναι μία από τις καλύτερες στην κατηγορία του με εξαιρετικά ζωντανά χρώματα από οποιαδήποτε οπτική γωνία, ενώ είναι αρκετά φωτεινή, ώστε να μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενό της, από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Ο Snapdragon 625 σε συνδυασμό με το Android One κάνουν τη συσκευή να πετάει και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις ενοχλητικά κωλύματα σε εφαρμογές καθημερινής χρήσης. Η πλοήγηση μεταξύ των εφαρμογών γίνεται γρήγορα, ενώ ταχύτατο είναι και το άνοιγμα και κλείσιμο αυτών. Μάλιστα, μπορείς να παίξεις και απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να φοβάσαι ενδεχόμενο “πάγωμα” σε κρίσιμη στιγμή.

Όπως οι περισσότερες συσκευές Xiaomi, έτσι και το Mi A1 κάνει εξαιρετική διαχείριση ενέργειας, καθώς τα 3080mAh είναι αρκετά για να χαρείς το κινητό σου μιάμιση περίπου μέρα με κανονική χρήση.

 

Η διπλή του κάμερα εξασφαλίζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στα επίπεδα του Mi 6, τουλάχιστον σε συνθήκες ημέρας. Αν είσαι λάτρης των Xiaomi συσκευών, η χρήση της κάμερας δε διαφέρει ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες συσκευές, με εύκολη πρόσβαση στα φίλτρα και στις διαφορετικές λειτουργίες φωτογράφησης όπως το πανόραμα και η προσθήκη υδατογραφήματος. Η μπροστινή κάμερα εξασφαλίζει καλή ποιότητα λήψεων και βίντεο 1080p. Πάντως μην απογοητευτείς αν δεν μαντέψει σωστά το φύλο και την ηλικία σου! (ναι, ακόμη εξακολουθεί να το κάνει αυτό). Για όσους δεν έχουν οικειότητα με τις κάμερες των Xiaomi, έρχονται με μια έξυπνη λειτουργία, η οποία προσπαθεί να μαντέψει την ηλικία και το φύλο σου με ξεκαρδιστικά καμιά φορά αποτελέσματα.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί το Xiaomi Mi A1 είναι το Android One. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσεις το αγαπημένο σου MIUI καθώς η συσκευή έρχεται με το Android 7.1.2 Nougat προεγκατεστημένο και τίποτα άλλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρείς την εμπειρία του Android. Ίσα ίσα, αν δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα το interface που χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία για να βελτιώσει την πλοήγησή της δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά.

Άλλωστε όλα τα χαρακτηριστικά του Android Nougat βρίσκονται εκεί: μπορείς να κατεβάσεις κάτω τη μπάρα ειδοποιήσεων, να μεταβείς στις εφαρμογές κάνοντας swipe up και σε γενικότερο πλαίσιο να χαρείς επιδόσεις χωρίς περιττές εφαρμογές που έρχονται αρκετές φορές με τα UI που προσφέρουν οι κατασκευαστές smartphone.

Σαν ετυμηγορία, μπορούμε να πούμε ότι το Xiaomi Mi A1 είναι μια αρκετά Value for Money λύση, καθώς αποτελεί μια mid-range συσκευή με τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κατηγορίας, η οποία όμως λόγω του ό,τι δεν τρέχει έξτρα λογισμικό για το interface έρχεται με υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική διαχείριση ενέργειας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη