Η υπηρεσία Google Maps ενημερώνει για τα όρια ταχύτητας και τα ραντάρ της τροχαίας

Η Google, μετά από δοκιμές που εφάρμοσε στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως επεκτείνονται οι υπηρεσίες Google Maps σε ακόμη 40 χώρες. Μεταξύ των χωρών συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Πρόκειται για υπηρεσίες της Google όπου θα εμφανίζουν τα όρια ταχύτητας και τα ραντάρ της τροχαίας.

Τα νέα χαρακτηριστικά παρέχονται από την υπηρεσία Waze (η οποία ανήκει στην Google από το 2013). Θα εμφανίζονται στους Χάρτες Google σε συσκευές που υποστηρίζουν λειτουργικό iOS και Android. Τα σύμβολα ορίων ταχύτητας θα βρίσκονται στην κάτω γωνία των Χαρτών και τα ραντάρ/κάμερες εμφανίζονται ως εικονίδια στους εικονικούς δρόμους.

Αυτό, ωστόσο, θα διαμορφώνεται ανάλογα την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Η υπηρεσία δεν θα παρέχεται και δεν θα εμφανίζεται η τοποθεσία των ραντάρ στις χώρες που αυτό θεωρείται παράνομο. Για παράδειγμα, στη Γαλλία η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το smartphone του χρήστη για εφαρμογές που προσφέρουν τέτοιου είδους πληροφορίες και μπορεί να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα ή ακόμη και να κατασχέσει το όχημα του χρήστη.

Μπορείς να δεις ακόμη