Carrier Coastal Line: Τα πρώτα κλιματιστικά ειδικά σχεδιασμένα για παραθαλάσσιες περιοχές

by K-Admin 1

 

Μένεις δίπλα στη θάλασσα ή έχεις εξοχικό κοντά στο κύμα; Τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως μπορεί ο θαλασσινός αέρας να σου χαρίζει ευεξία, ωστόσο είναι εξαιρετικά “ανθυγιεινός” για όλα τα υλικά που έρχονται συνεχώς σε επαφή μαζί του και δεν έχουν αντιδιαβρωτική προστασία.

Όπως είναι φυσικό, από τον παραπάνω κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε τα κλιματιστικά, καθώς οι εξωτερικές τους μονάδες βρίσκονται κι αυτές χειμώνα-καλοκαίρι εκτεθειμένες στη θαλασσινή αλμύρα. Έτσι ένα συμβατικό μηχάνημα, που έχει εγκατασταθεί κοντά στη θάλασσα, κινδυνεύει να πάθει βλάβη, ή ακόμη και να καταστραφεί, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι οπουδήποτε αλλού.

Αν πρόκειται πάντως να αγοράσεις καινούριο κλιματιστικό που θα βρίσκεται στο… έλεος της θαλασσινής αλμύρας, στον Κωτσόβολο μπορείς να βρεις τη σειρά Coastal Line, η οποία διαθέτει ενισχυμένη προστασία από τη διάβρωση, για μεγάλο χρόνο “ζωής”. Τα Coastal Line είναι τα πρώτα air condition ειδικά σχεδιασμένα για εγκατάσταση σε παραθαλάσσιες περιοχές και, όπως ισχύει και με τα υπόλοιπα οικιακά μοντέλα της Carrier, η Κωτσόβολος είναι η μοναδική αλυσίδα retail που τα διαθέτει στην Ελλάδα.

 

Εξωτερική και εσωτερική “θωράκιση”

Για να κάνει “σκληροτράχηλες” τις εξωτερικές μονάδες των Coastal Line, κατ’ αρχάς η Carrier έχει φροντίσει για την ειδική επεξεργασία του ψυκτικού τους στοιχείου, αλλά και την κατασκευή του περιβλήματός τους με γαλβανισμένη λαμαρίνα υψηλής ποιότητας και πάχους 25% μεγαλύτερου απ’ ό,τι ισχύει σε άλλα μοντέλα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως έχει προβλέψει αντιδιαβρωτική προστασία και για τις ηλεκτρονικές πλακέτες που βρίσκονται μέσα στη μονάδα, αφού κι αυτές εκτίθενται στη θαλασσινή αλμύρα.

Ο λόγος είναι πως παρόλο που σε ένα συμβατικό μηχάνημα τα ορατά “συμπτώματα” της διάβρωσης σε ένα κλιματιστικό είναι η σκουριά που αναπτύσσεται στο περίβλημα της εξωτερικής μονάδας, στην πραγματικότητα κινδυνεύουν και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο εσωτερικό της. Έτσι, για παράδειγμα, δεν είναι απίθανο να καταστραφεί η πλακέτα του συμπιεστή, η αντικατάσταση της οποίας στοιχίζει περίπου το 35% του κόστους αγοράς του μηχανήματος.

Πότε ένα κλιματιστικό κινδυνεύει από διάβρωση;

Σύμφωνα με την Carrier, ο κίνδυνος διάβρωσης δεν αφορά μόνο τις κατοικίες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, αλλά και σπίτια σε μεγαλύτερη απόσταση, στα οποία φθάνουν σταγονίδια θαλασσινού νερού, μέσω του αέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η αλμύρα δεν απειλεί μόνον όσα κλιματιστικά τοποθετούνται σε κτίρια κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, αλλά και μηχανήματα τα οποία προορίζονται για μεγαλύτερες αποστάσεις από την ακτή.

Επίσης, ανάλογη “προστασία” χρειάζονται οι εξωτερικές μονάδες και σε πόλεις ή χωριά που αν και δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, συγκαταλέγονται στις περιοχές με υψηλή υγρασία. Έτσι, προβλήματα διάβρωσης μπορεί να εμφανισθούν και σε air condition σε περιοχές όπου η σχετική υγρασία είναι κατά κανόνα μεγαλύτερη από 50%.

Κορυφαία απόδοση στην ψύξη

Η σειρά Coastal Line περιλαμβάνει μοντέλα με μεγάλη γκάμα ισχύος (9, 12, 18, 24 BTU), ώστε να είναι βέβαιο πως θα βρεις ένα μοντέλο που θα καλύπτει τις ανάγκες του χώρου σου. Ακόμη καλύτερα, αν το σπίτι ή το εξοχικό σου βρίσκεται σε κάποιο νησί, τότε μάλλον θα σε “κερδίσει” επίσης το γεγονός ότι τα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας σε υπερφορτισμένα ηλεκτρικά δίκτυα, κάτι που μόνο σπάνια δε συμβαίνει στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, τα Coastal Line “μοιράζονται” με τα υπόλοιπα κλιματιστικά της Carrier την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Μάλιστα, χάρη στην τεχνολογία 3DC Inverter,με κριτήριο τον συντελεστή απόδοσης στην ψύξη (SEER), συγκαταλέγονται στα 3 καλύτερα μοντέλα ενεργειακής κλάσης Α+++ που έχουν πιστοποιηθεί με Eurovent.

Επίσης, διαθέτουν 3 φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα με την κατακράτηση των αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά και ιονιστή που αναζωογονεί την εσωτερική ατμόσφαιρα, εξουδετερώνοντας τις κακοσμίες και τα βακτήρια. Παράλληλα, έρχονται με το σύστημα WiFi Ready, ώστε να υποστηρίζουν τη δυνατότητα χειρισμού από smartphone και tablet.

 

Καινοτόμες λειτουργίες

Από τη συγκεκριμένη όμως σειρά δε λείπουν όμως ούτε οι καινοτόμες λειτουργίες που θα συναντήσεις στα υπόλοιπα κλιματιστικά της Carrier. Έτσι, για παράδειγμα, χάρη στη λειτουργία Follow Me, θα μπορείς να ορίσεις η μέτρηση της θερμοκρασίας του χώρου να γίνεται από τον αισθητήρα που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο, ενώ με την αυτοδιάγνωση βλαβών θα σε ενημερώνει εύκολα και γρήγορα για τυχόν προβλήματα που προκύψουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, τα Coastal Line διαθέτουν επιπλέον σύστημα αυτοκαθαρισμού για την απομάκρυνση της υγρασίας και των μικροσωματιδίων από το εσωτερικό της μονάδας, αλλά και λειτουργία ECO για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ρεύματος.

Μπορείς να δεις ακόμη