4+1 επιλογές για επιτραπέζια με τους φίλους

by Zikou Stella

Όσα χρόνια και να περάσουν τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλαυση του να μαζεύεσαι γύρω από ένα τραπέζι με την παρέα σου για να παίξετε τα αγαπημένα σας επιτραπέζια παιχνίδια. Σίγουρα έχουν μείνει στη μνήμη σου αστείες, αλλά και έντονες στιγμές με γέλια και φωνές για μία στραβοζαριά ή για μια κακή κάρτα που ξεφύτρωσε από το πουθενα.

Για να πολλαπλασιαστούν λοιπόν αυτές οι στιγμές στη μνήμη σου είμαστε εδώ για σένα. Παρακάτω θα βρεις κάποιες στάνταρ επιλογές για επιτραπέζια συν μία πιο ιδιαίτερη για κάνεις και «φιγούρα».

 

Η επιλογή «λεφτά στην τράπεζα»

Σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου, αλλά η «Μονόπολη» (Hasbro) είναι η πιο σίγουρη επιλογή για όλες τις παρέες. Ρίξε τα ζάρια σου και ταξίδεψε σε οδούς, πόλεις και μυθικά σημεία ιστοριών ανάλογα την έκδοση που έχεις επιλέξει να παίξεις. Αγόρασε περιοχές, συγκέντρωσε χρήματα και οδήγησε τους αντιπάλους σου στη χρεοκοπία. Να είσαι ψύχραιμος με τους φίλους που δεν θέλουν πεισματικά να σου πουλήσουν περιοχές που σου λείπουν.

 

 

Προσοχή μην χαθείς στη ζούγκλα!

Το 1995 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Τζουματζι» και άπαντες μαγεύτηκαν με τους κινδύνους του επιτραπέζιου που έφερνε στη ζωή θηρία της ζούγκλας και παγίδευσε το μικρό αγόρι που προσπάθησε να παίξει για πρώτη φορά. Όσον αφορά εσένα, η ξύλινη έκδοση του «Τζουμάτζι» της Spin Master μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα ψάχνεις από ένα επιτραπέζιο. Αντιμετώπισε λιοντάρια, έντομα, κυνηγούς και άλλους κινδύνους. Ρίξε το ζάρι σου και ξεκίνα το ταξίδι σου με μόνη προϋπόθεση να τελειώσεις το παιχνίδι. Μη φοβάσαι δεν θα σε ρουφήξει το επιτραπέζιο.

 

Για… πες!

Όλοι μας έχουμε φίλους στην παρέα που μιλάνε πιο πολύ από το συνηθισμένο και δεν σταματούν με τίποτα. Είναι ευκαιρία λοιπόν να πάρετε την εκδίκηση σας. Παίξτε το «Μίλα αν μπορείς» (Giochi Preziosi) που κανείς δεν θέλει να έρθει η σειρά του να μιλήσει. Φόρεσε το μασελάκι και προσπάθησε να διαβάσεις τις φράσεις των καρτών με το στόμα ανοιχτό. Αν οι συμπαίκτες σου μαντέψουν τι λες, η ομάδα σου κερδίζει την κάρτα. Η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες είναι η νικήτρια.

 

 

Τραγούδα…

Αν κάτι φέρνει κοντά τις παρέες αυτό είναι η μουσική και τα τραγούδια. Αν λοιπόν είστε αυτή η παρέα και απολαμβάνετε να τραγουδάτε μαζί, τότε πρέπει να παίξετε το «Θα Πεις & Ένα Τραγούδι» (ΑS). Οι κανόνες είναι απλοί και το μόνο σίγουρο είναι πως θα το διασκεδάσετε με την καρδιά σας. Τραγούδησε όσα περισσότερα τραγούδια μπορείς με την ίδια λέξη ή από την ίδια κατηγορία. Μόλις η αντίπαλη ομάδα κολλήσει, η ομάδα σου φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό. Τραγούδα λοιπόν και όπου βγει.

 

 

Something special

Τελευταία πρόταση για να κάνεις και «φιγούρα» στην παρέα, όπως είπαμε στην αρχή, είναι «Η Απαγορευμένη έρημος» της Kaissa. Το επιτραπέζιο αυτό είναι ιδανικό για τους λάτρεις επιτραπέζιων περιπέτειας, αλλά και μυστηρίου. Σκοπός στην απαγορευμένη έρημο είναι να ανακτήσεις τη θρυλική μηχανή που είναι θαμμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης της ερήμου. Συνεργάσου με τους συμπαίκτες σου και χρησιμοποίησε κάθε μέσον αν θέλεις να επιβιώσεις από την αφόρητη ζέστη και την ανελέητη αμμοθύελλα. Βρες την ιπτάμενη μηχανή και απόδρασε πριν παγιδευτείς για πάντα στον αμμώδη ταφο της ερήμου. Καλή τύχη…

Μπορείς να δεις ακόμη