Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

  • Για το σπαγγέτι

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 8 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους
  • 400 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. αρσενικό Νάξου τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φύλλα βασιλικού
  • Τριμμένο αρσενικό Νάξου

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Ζεσταίνω σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρω για λίγα λεπτά για να μαραθούν. Ρίχνω το μέλι, τον πελτέ, ανακατεύω κι έπειτα βάζω τις ντομάτες. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, 2 κούπες νερό κι αφήνω να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 10 λεπτά, βάζω το σπαγγέτι κι ανακατεύω αμέσως για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Προσθέτω ζεστό νερό αν χρειαστεί, το θυμάρι κι αφήνω να μαγειρευτούν για 8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσει η σάλτσα. Ρίχνω το τυρί, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού, φύλλα βασιλικού κι έξτρα τριμμένο αρσενικό Νάξου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη