Gaming υπηρεσίες από το Netflix

by K-Admin 1

Η φετινή συμμετοχή του Netflix στην E3 και η ανακοίνωση πρόθεσης ανάπτυξης δικών του βιντεοπαιχνιδιών ήρθε να συμπληρώσει μία σειρά ειδήσεων και ανακοινώσεων από τις αρχές του 2019 που σε πολλούς φαίνονται τουλάχιστον περίεργες.

Όμως δεν είναι έτσι. Όπως και στις συμφωνίες συνεργασίας της Microsoft με Sony και Nintendo, έτσι και εδώ υπάρχει μία business λογική, αλλά και ένα τεχνολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που θα αλλάξει δραστικά σε βάθος δεκαετίας μέσω των cloud υπηρεσιών.

 

 

Πώς θα δουλέψει και με ποια προοπτική

Σε πρώτη φάση το Netflix θα διατηρήσει τον βασικό του χαρακτήρα ως η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη online video streaming platform και απλά θα κάνει μικρά βήματα και προς άλλες υπηρεσίες (όπως το gaming), ουσιαστικά για να κρατήσει με επιπλέον λειτουργίες σταθερή την βάση των χρηστών του.

Έτσι, στην E3 ανακοίνωσε πώς με την βοήθεια της Next Games θα δημιουργήσει ένα mobile game με βάση την δημοφιλέστατη σειρά Stranger Things. Επιπρόσθετα, άφησε να εννοηθεί πώς και άλλες Netflix Original Series μπορούν να γίνουν παιχνίδια κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Όμως, πέρα από την χρήση του αποκλειστικού της περιεχομένου για την ανάπτυξη videogames ακούγονται φήμες πώς θα προσπαθήσει να δουλέψει όπως και το Antstream. Το Antstream δεν είναι τίποτα άλλο παρά η streaming εκδοχή του Netflix αλλά για παλιά βιντεοπαιχνίδια και όχι για ταινίες. Μάλιστα, θα υποστηρίζει συνδρομητικά όλα τα retro παιχνίδια που αγάπησες από παλαιότερες δεκαετίες και συνήθως παίζεις παράτυπα ή και παράνομα μέσω emulators. Μην λησμονείς πώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για retro games, οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το Netflix κινηθεί και προς τα εκεί.

Ύστερα, παρατηρεί κανείς και μία αντίστροφη πορεία. Αναλυτικότερα, η Nintendo ανακοίνωσε τη δημιουργία παιχνιδιού για το Dark Crystal: Age of Resistance (για το Switch) που είναι και σειρά στο Netflix. Άρα υπάρχει και η ευκαιρία τίτλοι από άλλες εταιρείες καθαρού gaming προσανατολισμού να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη TV υλικού του Netflix. Μην λησμονείς την ανάγκη για πρωτότυπο περιεχόμενο την ώρα μάλιστα που το Hollywood προσπαθεί απεγνωσμένα να αγοράσει πνευματικά δικαιώματα από βιβλία, κόμικ και videogames.

 

 

Γιατί μπαίνει και το Netflix στον χώρο του gaming

Στο ερώτημα «γιατί τώρα;» η απάντηση είναι μάλλον προφανής: Πρώτον, η gaming πίτα είναι μεγάλη και όλοι θέλουν ένα κομμάτι και τον «χώρο» τους. Σε δεύτερη φάση, οι υπηρεσίες cloud και το streaming είναι το μέλλον σε όλα τα επίπεδα για το διαδίκτυο. Συνεπώς, το Netflix έχει έτοιμη υποδομή που μπορεί να αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως.

Ύστερα υπάρχει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο για retro games, αλλά γενικά για «απλά» mobile videogames που θα παίζουν παντού (ακόμα και σε Smartphone ή Smart TVs). Σαφώς και αυτό είναι μέσα στις τεχνολογικές δυνατότητες του Netflix που διαθέτει και app σχεδόν για κάθε συσκευή και λειτουργικό.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η ανάγκη διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό (Amazon, Apple, Disney) σε κάθε επίπεδο. Τέλος, το Netflix έχει αρκετό δικό του original υλικό για βάση σε videogames, αλλά και αρκετά λεφτά για να επενδύσει σε αυτό. Οπότε γιατί να μην το κάνει;

 

Μπορείς να δεις ακόμη