Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας Gran Turismo

by Aggeliki Tsoukana

Ποια είναι η τάση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά των video games; Αν απάντησες η μεταφορά τους στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη έπεσες μέσα, καθώς η λίστα των video game franchises που ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους ως κινηματογραφικές παραγωγές ή ως σειρές για δίκτυα video streaming (Netflix, Amazon Prime, HBO κ.ο.κ.), μεγαλώνει διαρκώς. Πρόσφατα λοιπόν, η Sony Pictures ανακοίνωσε με tweet της, ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την επερχόμενη ταινία Gran Turismo.

 

 

Η συγκεκριμένη μεταφορά μάλιστα, θα διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη video game ταινία ή σειρά, καθώς δεν θα είναι η ιστορία του παιχνιδιού – άλλωστε τα παιχνίδια του franchise δεν έχουν ούτε κάποιο σεναριακό υπόβαθρο, ούτε πρωταγωνιστή -, αλλά θα είναι η μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του Ουαλού Jann Mardenborough, ο οποίος όντας παίκτης του παιχνιδιού και συμμετέχοντας στα 19 του στο GT Academy, κατέληξε από video gamer να γίνει πραγματικός οδηγός αγώνων.

Σε περίπτωση του δεν το γνωρίζεις, το GT Academy ήταν μία τηλεοπτική σειρά που έτρεχε η SIE Europe σε συνδυασμό με τη Nissan Εurope και την Polyphony Digital – τη δημιουργό του παιχνιδιού – που έδινε την ευκαιρία σε παίκτες του franchise να βρουν τον δρόμο τους προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

To πρόγραμμα έτρεξε για 8 σεζόν από το 2008 έως το 2016, και περιλάμβανε μία σειρά αγώνων στο Gran Turismo (προκριματικούς και εθνικούς τελικούς), με τους νικητές να διαγωνίζονται τελικά στην πίστα στο Race camp της Nissan, διεκδικώντας ως έπαθλο τη συμμετοχή τους στο Driver Developer Programme της Ιαπωνικής εταιρείας και τη δυνατότητα να αποκτήσουν πραγματική επαγγελματική αγωνιστική άδεια και να τρέξουν με αγωνιστικά της εταιρείας.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη