Πρωτοετής σε νέα πόλη: Αυτός είναι ο εξοπλισμός για να μην σου λείψει τίποτα

by Aggeliki Tsoukana

Μετά από μία δύσκολη χρονιά, με άγχος και αγωνία, οι κόποι σου ανταμείβονται και ανοίγει μία νέα σελίδα στη ζωή σου.

Οι βάσεις βγήκαν και κατάφερες να περάσεις στη σχολή που ήθελες. Το άγχος τελείωσε, αλλά μετά τη δικαίωση για τους κόπους σου, ξεκινά η εύρεση φοιτητικής στέγης και φυσικά ο εξοπλισμός του σπιτιού, ως πρωτοετής σε νέα πόλη.

Έχεις πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, πέραν των καλοκαιρινών διακοπών που ούτως ή άλλως θα ζήσεις στο μάξιμουμ.

Η νέα σου ζωή ξεκινά σύντομα σε μία νέα πόλη που θα σε φιλοξενήσει για την επόμενη τετραετία, πενταετία ή εξαετία. Φοιτητική ζωή δεν σημαίνει μόνο διάβασμα και ατελείωτες ώρες στα αμφιθέατρα, και εξεταστικές. Σημαίνει εμπειρίες, διασκέδαση, αλλά με μέτρο.

Μπορεί να αναρωτηθείς πώς θα είναι να ζεις για πρώτη φορά χωρίς τους γονείς σου σε ένα μέρος μακριά. Ενδεχομένως να προβληματιστείς για τον νέο τρόπο ζωής ή για το πως θα στηθεί το νέο σπιτικό.

 

 

Τips

Σκέψου κάποιες συμβουλές ώστε να εξοικειωθείς πλήρως με τα νέα δεδομένα.

-Εξόπλισε το διαμέρισμα με τις σωστές συσκευές, κρεβάτι, ηλεκτρονικά είδη.

-Περπάτησε και μάθε καλά τη νέα σου γειτονιά, όπως και τη διαδρομή για τη σχολή σου.

-Κοινωνικοποιήσου στο τμήμα σου, αλλά και με φοιτητές που θα γνωρίσεις από άλλες σχολές, καθώς οι φίλοι σου από τα σχολικά σου χρόνια ενδεχομένως να είναι πολύ μακριά από εσένα για τα επόμενα χρόνια.

-Χρειάζεται να οργανωθείς και όσο νωρίτερα το κάνεις, τόσο ευκολότερη θα σου φανεί η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο.

-Μάθε διάφορες συνταγές με τα φαγητά που σου αρέσουν ώστε να τις υλοποιείς για ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που θα σου προσφέρει ευεξία και ενέργεια.

-Φτιάξε ένα πλάνο με τα εβδομαδιαία ή μηνιαία έξοδά σου έτσι ώστε να μην ξεμένεις συνεχώς από χρήματα.

 

 

Το νέο σου σπίτι…

Μια νέα ζωή ανοίγεται μπροστά σου, σε μια νέα πόλη που σε καλεί να την εξερευνήσεις.

Προτού ξεκινήσεις ωστόσο, πρέπει να σκεφτείς καλά πώς θα στήσεις το νέο σου σπιτικό, βάζοντας την προσωπική σου πινελιά, το μεράκι και το γούστο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να καταγράψεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι όχι, δίνοντας βάση στα απαραίτητα και αφήνοντας για το τέλος τα περιττά. Συνεπώς, πρέπει να λάβεις υπόψη σου μια σειρά από αντικείμενα που συνθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το νοικοκυριό σου, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών συσκευών και των επίπλων.

Τσέκαρε τη λίστα με τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό ενός φοιτητικού σπιτιού προκειμένου να μην πελαγώσεις

Σίγουρα θα πρέπει να εφοδιαστείς αρχικά με έπιπλα όπως κρεβάτι, κομοδίνο, καναπέ, τραπέζι, γραφείο, καρέκλες, καρέκλα γραφείου. Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ θα βρεις μοναδικά custom έπιπλα για κάθε χώρο, μαζί με όλες τις συσκευές που θα χρειαστείς! Θα βρεις και τις κατάλληλες λύσεις και υπηρεσίες, αλλά και εξειδικευμένους ανθρώπους που σε καθοδηγούν σε κάθε βήμα και αναλαμβάνουν βαψίματα, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, γυψοσανίδες και όχι μόνο, όλα με την εγγύηση του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ.

Ένα σπίτι χωρίς έπιπλα είναι απλώς τοίχοι. Δώσε χαρακτήρα και το ύφος που θέλεις στο φοιτητικό σου σπίτι…

Το φοιτητικό γραφείο πρέπει να είναι λειτουργικό και μοντέρνο. Ένα άνετο κάθισμα, ένα ευρύχωρο γραφείο και ο καλός φωτισμός αποτελούν τα βασικά στοιχεία του χώρου όπου θα περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι σου.

Εκτός από την αισθητική και τον σχεδιασμό του γραφείου, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη και τις διαστάσεις του χώρου, για να παραμένει η καθημερινότητά σου λειτουργική και εύκολη. Καλή επιλογή είναι εκείνα τα έπιπλα που έχουν παραπάνω από μία χρήση όπως είναι τα γραφεία-βιβλιοθήκες. Έτσι εξοικονομείς πολύτιμο χώρο αλλά και χρήματα, που μπορεί να τα αξιοποιήσεις αλλού.

Το γραφείο EO420 Beech από ενισχυμένο λευκό μεταλλικό σκελετό και επένδυση από μελαμίνη σε χρώμα οξιάς ιδανικό για το σπίτι και τον φοιτητικό σου χώρο. To γραφείο της Woodwell είναι πολύ ιδιαίτερο και θα σε βοηθήσει να οργανώσεις γρήγορα και οικονομικά τον χώρο σου. Τα υλικά κατασκευής του το κάνουν ανθεκτικό για μακροχρόνια χρήση. Διαθέτει θήκη και συρτάρι για εύκολη αποθήκευση. Το μεγάλο συρτάρι με 2 διαχωριστικά σε βοηθάει να τοποθετείς βιβλία και όλα τα απαραίτητα για το γραφείο σου. Με μεγάλο και πρακτικό διαχειριστή καλωδίων και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο θα γίνει ο σύμμαχός σου στο διάβασμα ή την εργασία σου.

Διαθέτοντας εξαιρετικά κομψό design, η διευθυντική καρέκλα BF5100 ταιριάζει σε κάθε γραφείο. Είναι τόσο άνετη όσο και κομψή, για να πλαισιώσει με ιδανικό τρόπο το προσωπικό σου γραφείο. Έχει ενσωματωμένο μαξιλαράκι μέσης για μεγαλύτερη άνεση, επενδεδυμένα μπράτσα για να ξεκουράζονται οι βραχίονες και μηχανισμό Relax που επιτρέπει την ανάκλιση του καθίσματος και την ελευθερία κίνησης του σώματός σου. Η μεταλλική βάση της καρέκλας Woodwell, προσφέρει υψηλή αντοχή για να κάθεσαι ξέγνοιαστα, για όσο χρόνο χρειάζεται.

Καλή επιλογή αποτελεί και πιο ειδική καρέκλα – γιατί όχι gaming- για να μπορείς να μελετάς ή να παίζεις στο PC ή την παιχνιδομηχανή με άνεση. Η καρέκλα γραφείου ADX, προσφέρει εξαιρετική άνεση, διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό και έχει αναπτυχθεί για να σου προσφέρει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης και εργασίας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου χωρίς να καταπονείς το σώμα σου. Το υλικό PU προσφέρει μαλακή αίσθηση και υποστήριξη, ενώ διασφαλίζει αντοχή στη φθορά και την καθημερινή χρήση. Ο εργονομικός σχεδιασμός της καρέκλας προσαρμόζεται στο σώμα, υποστηρίζοντας σωστά τη μέση και την πλάτη. Η καρέκλα ρυθμίζεται στο ύψος, ενώ επιπλέον διαθέτει ρυθμιζόμενη πλάτη και στήριγμα κεφαλιού και μέσης. Έτσι, θα βρεις σχεδόν άμεσα τη στάση που σε βολεύει για να αισθάνεσαι άνετα και να είσαι παραγωγικός.

Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, πρέπει να έχεις το κατάλληλο τραπέζι για να απολαύσεις εσύ και οι φίλοι σου τα εδέσματα που έφτιαξες. Φρόντισε να είναι σχετικά μεγάλο, εφόσον το επιτρέπει ο χώρος σου, για να μπορείς να φιλοξενείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Mία εξίσου σημαντική προσθήκη, αυτή τη φορά για το σαλόνι σου. Θα κάνεις πολλές γνωριμίες, πολλές από αυτές θα εξελιχθούν σε φιλίες. Γιατί να μην μπορείς να φιλοξενήσεις περισσότερα άτομα στο σπίτι σου; Μαζί με τον καναπέ, έρχεται και το τραπεζάκι ή coffee table για το σαλόνι σου, το οποίο θα σου λύσει τα χέρια, ειδικά εάν επιλέξεις ένα που να διαθέτει έξτρα αποθηκευτικό χώρο!

 

 

Εν αρχή ην…

Εάν αποφάσισες να επενδύσεις σε έναν μόνο υπολογιστή, πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε laptop ή desktop. Και εδώ θα πρέπει να αναλογιστείς τα πλεονεκτήματα του καθενός. Το laptop είναι εξαιρετικά ευέλικτο, καθότι φορητό και μπορείς να το μεταφέρεις παντού, στη σχολή, στο καφέ, στη βιβλιοθήκη ή στο σπίτι φίλων σου. Παράλληλα, σπαταλά λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με έναν σταθερό υπολογιστή και είναι πιο μικρό και συνήθως πιο οικονομικό και αισθητικά πιο όμορφο. Από την άλλη το desktop έχει συχνά καλύτερη απόδοση, μπορεί να γίνει custom-made, μπορείς να προσθέσεις τη δική σου κάρτα  γραφικών εάν είσαι gamer, τον επεξεργαστή και την οθόνη της επιλογής σου, έχει μεγαλύτερη μνήμη και είναι πιο εύκολο να το αναβαθμίσεις. Διάλεξε το καλύτερο μοντέλο, στην τιμή που ψάχνεις, εδώ.

 

 

Επόμενο βήμα: Οικιακές συσκευές

Σε ένα μικρό σπίτι, με ή χωρίς ειδικό χώρο κουζίνας, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα μικρό φουρνάκι. Και δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο και είναι ιδανικό στη λειτουργία του, καλύπτοντας όλες τις γαστρονομικές ανάγκες σου. Φρόντισε να είναι όσον το δυνατόν πιο αποδοτικό ενεργειακά. Το Φουρνάκι Davoline EC150 Chef είναι ιδανικό για το φοιτητικό μαγείρεμα. Ο φούρνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: με τις δύο αντιστάσεις και με το Grill (μόνο η πάνω αντίσταση). Μπορείς να επιλέξεις τη χρήση του φούρνου από τον διακόπτη στον πίνακα ελέγχου. Διαθέτει χρονοδιακόπτη (0-120 λεπτά) όπου μπορεί να επιλεχθεί το χρονόμετρο στην επιθυμητή διάρκεια μαγειρέματος ή να επιλεχθεί η θέση χειροκίνητα. Αν χρειάζεσαι εστίες τότε μπορείς να επιλέξεις το κουζινάκι Morris MEO4820C. Με καινοτόμο σχεδιασμό διαθέτει μεγάλη κεραμική εστία ισχύος 1500W για ταχεία θέρμανση και γρήγορο ψήσιμο.

Ένα πλυντήριο ρούχων αποτελεί βασική συσκευή σε κάθε νοικοκυριό. Έχε κατά νου, πριν προχωρήσεις στην αγορά του να επιλέξεις ένα πλυντήριο τελευταίας τεχνολογίας, με αυτοματισμούς και έτοιμα προγράμματα, για να μην παιδεύεσαι. Το πλυντήριο LG F2R7009TSSB Slim με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI DD που εντοπίζει αυτόματα τον όγκο του φορτίου, αξιολογεί την απαλότητα του υφάσματος και επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για το ύφασμα. Επιπλέον, η τεχνολογία Steam αποστειρώνει τα υφάσματα με τη χρήση ατμού εξουδετερώνοντας τα αλλεργιογόνα κατά 99.9%, ενώ παράλληλα μειώνει τις ζάρες. Η τεχνολογία TurboWash καθαρίζει τα ρούχα σου σε 39 λεπτά. Πέρασε λιγότερο χρόνο βάζοντας πλυντήριο και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στη ζωή σου! Οι ζάρες διαμορφώνονται κατά την αφύγρανση και αφαιρούνται μέσω του ατμού κατά τη διάρκεια του στεγνώματος.

Για τα καθημερινά σου σνακ, καθ΄οδόν για τη σχολή ή για ένα refill την ώρα που διαβάζεις στο σπίτι, θα χρειαστείς μία τοστιέρα. Απόλαυσε τα πιο νόστιμα σάντουιτς με τη σαντουιτσιέρα Panini Botanica της Izzy. Διαθέτει αντικολλητικές πλάκες grill για δύο σάντουιτς, αποσπώμενο δοχείο λίπους για εύκολο καθάρισμα, αντιθερμική λαβή για να την ανοίγεις με ασφάλεια και λυχνία που σου υποδεικνύει την επίτευξη της θερμοκρασίας. Το ύψος της ρυθμίζεται, ώστε να χωράει σάντουιτς και τοστ κάθε μεγέθους.

Η τηλεόραση είναι must για τον εξοπλισμό του σπιτιού. Σε αυτήν θα στραφείς όταν θες να χαλαρώσεις, όταν σου έχει λείψει η θέαση μιας καλής ταινίας ώστε να ξεθολώσεις από το συνεχές διάβασμα. Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ διαθέτει πληθώρα μοντέλων, με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Εσύ απλά δες πιο μοντέλο σου ταιριάζει και επέλεξε τις ίντσες, ανάλογα με τον χώρο όπου θα την εγκαταστήσεις.

Κυρίαρχο θέμα στα φοιτητικά σου καθήκοντα είναι το διάβασμα. Οργανώσου σωστά και ειδικά με τον χρόνο σου. Αν έχεις όμως μακρά ξενύχτια, χρονοβόρες εργασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ή πρωινό ξύπνημα, το πρώτο πράγμα που θες είναι ένα καφεδάκι με κάψουλα. Χρειάζεσαι μία μηχανή καφέ όπως η nespresso Inissia Original με αντλία υψηλής πίεσης 19 bars, σύστημα θέρμανσης νερού Thermoblock και αυτόματη διακοπή μετά απο 9’. Δε χρειάζεται να περιμένεις σχεδόν καθόλου για να ζεσταθεί η μηχανή πριν επιλέξεις το μέγεθος του καφέ σου. Με ένα άγγιγμα και αναμονή μόλις 25 δευτερολέπτων, το νερό αγγίζει την ιδανική θερμοκρασία για να φτιάξεις έως και 9 καφέδες χωρίς να χρειαστεί να γεμίσεις το χωρητικότητας 0,7 L δοχείο νερού της. Μπορείς να προσαρμόσεις το μέγεθος της δόσης με δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά Espresso και Lungo(Espresso 40 ml & Lungo 110 ml). Είναι εύκολη στη χρήση ενώ ταυτόχρονα προσφέρει άψογη ποιότητα καφέ, ισάξια με αυτή ενός επαγγελματία barista, χάρη στην απλή one-touch λειτουργία της και το κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας σύστημα εκχύλισης που διαθέτει, το οποίο αποδίδει πίεση έως και 19 bar. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σβήνει αυτόματα τη μηχανή σας μετά από 9 λεπτά αδράνειας. Ο αναδιπλούμενος δίσκος αποστράγγισης εξυπηρετεί μεγαλύτερα μεγέθη κουπών και επανέρχεται κάτω αυτόματα όταν απομακρύνεις την κούπα σου για να συλλέξει τις επιπλέον σταγόνες.

Για τη σχολή σου και ιδιαίτερα για τις εξόδους σου, σίγουρα δεν θα ήθελες να έχεις τσαλακωμένα ρούχα. Ένα δυνατό ατμοσίδερο όπως το Juro-Pro Lavanda σου εξασφαλίζει άνετο σιδέρωμα, με το ιδανικό design. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (που τη χρειάζεσαι), η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από τα άλατα για προστασία από τη συσσώρευση αλάτων και σύστημα αυτοκαθαρισμού των αλάτων της πλάκας, για τον εύκολο καθαρισμό της συσκευής χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο συνεργείο. Τα σίδερα Juro-Pro φροντίζουν τα ρούχα σου και προσφέρουν το πιο άνετο σιδέρωμα!

Η πλέον απαραίτητη συσκευή είναι το ψυγείο. Σήμερα τα περισσότερα ψυγεία είναι εξαιρετικά αποδοτικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίλεξε ένα ψυγείο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προδιαγραφές και κάνε μια επένδυση για το μέλλον. Αποθήκευσε τα τάπερ της μαμάς με το φαγητό ώστε πάντα να έχεις κάτι καλό να σε περιμένει στο τραπέζι σου…

Για αέρα… καθαριότητας και φρεσκάδας στο νέο σου σπίτι, καλό είναι να αγοράσεις μια ηλεκτρική σκούπα. Μία τύπου στικ ή ρομποτική είναι ιδανικές για σένα. Η Xiaomi G20 Lite προσφέρει ισχυρή κυκλωνική αναρρόφηση έως 18.000Pa. Ο κινητήρας χωρίς ψήκτρες και οι προβολείς LED φωτίζουν τη σκόνη στις σκοτεινές σχισμές. Το φιλτράρισμα πέντε σταδίων αποκλείει το 99,9% των σωματιδίων 0,3μm. Η μπαταρία 2200mAh προσφέρει μακρά χρήση, ενώ η σκόνη αφαιρείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το κοντάρι χειρίζεται διάφορες επιφάνειες, η προέκτασή του επιτρέπει καθαρισμό σε ψηλά σημεία και το ακροφύσιο βούρτσας 2 σε 1 φτάνει σε στενούς χώρους. Aν δεν έχεις χρόνο ή δεν ήσουν ποτέ… φαν του σκουπίσματος, άσε άλλον να κάνει τη δουλειά.  Η Xiaomi S10+ καθαριστής δαπέδου θα αποτελέσει την καλύτερη οικιακή βοηθό. Με τη βοήθεια των λέιζερ διπλής γραμμής και LDS LIDAR, το ρομπότ μπορεί να σαρώσει τα δωμάτια σε 360° και να δημιουργήσει γρήγορα έναν χάρτη, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού του δωματίου, και στη συνέχεια να σχεδιάσει με ακρίβεια τη διαδρομή καθαρισμού χωρίς παραλείψεις ή σφάλματα. Έλεγξε εξ αποστάσεως μέσω του Xiaomi/Mi Home app. Ακόμα και αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, μπορείς να εξασφαλίσεις καθαρό σπίτι με ένα μόνο πάτημα.

Αν και βρίσκονται στο τέλος της λίστας, τα σκεύη είναι σημαντικά για ένα ολοκληρωμένο σπίτι. Μεταξύ άλλων θα χρειαστείς:

Κατσαρόλες και τηγάνια: Διάλεξε ανάμεσα από μία ευρεία γκάμα και μην ξεχάσεις να είναι αντικολλητικά προκειμένου να αποφύγεις τα… ατυχήματα στην κουζίνα. Ηint: Οι αποσπώμενες λαβές σου εξοικονομούν χώρο.

Πιάτα, ποτήρια, κούπες, εργαλεία κουζίνας και μαχαιροπήρουνα: Απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη κουζίνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εσένα ανάλογα με το γούστο σου!

Επισκέψου ένα από τα πιο κοντινά καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ή μπες στο www.kotsovolos.gr και βρες αυτά που ψάχνεις ώστε να εξοπλίσεις το νέο σου (φοιτητικό) σπίτι. Θα βρεις μία ευρεία γκάμα προϊόντων που θα σε βοηθήσουν στο ξεκίνημα σου, μακριά από το πατρικό σου σπίτι.

Αν και κλισέ είναι μια αλήθεια. Τα φοιτητικά χρόνια είναι μια εποχή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Φρόντισε να την απολαύσεις όσο μπορείς….

Μπορείς να δεις ακόμη