Back to School: χαλάρωσε με video games πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

by Manos Kavvalos

Η επιστροφή στο σχολείο είναι μονόδρομος, ωστόσο ακόμα καλοκαίρι είναι και έχεις στη διάθεσή σου επιπλέον μερικές εβδομάδες για να διασκεδάσεις με την ψύχη σου. Αν το gaming είναι το αγαπημένο σου χόμπι, είτε είσαι, είτε δεν είσαι σε διακοπές μπορείς να λιώσεις ώρες ατελείωτες μπροστά από την οθόνη. Οποιαδήποτε κονσόλα ή gaming PC και αν έχεις, υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών για να γεμίσεις ευχάριστα τις ώρες που δεν είσαι για μπάνιο στην παραλία ή για βόλτες με τους φίλους ή την οικογένεια. Προλαβαίνεις να τελειώσεις μερικά παιχνίδια πριν βρεθείς πάλι στα θρανία και ξεκινήσουν τα διαβάσματα. Τι προτάσεις έχουμε για εσένα; Απλά συνέχισε να διαβάζεις.

 

Alan Wake II

To Alan Wake II της Epic Games Publishing και της Remedy Entertainment κυκλοφορεί για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

Μια σειρά από τελετουργικές δολοφονίες απειλεί το Bright Falls, την κοινότητα μιας μικρής πόλης που περιβάλλεται από την έρημο του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Η Saga Anderson, μια καταξιωμένη πράκτορας του FBI, φτάνει για να ερευνήσει. Εν τω μεταξύ, ο Alan Wake, ένας χαμένος στον κόσμο του συγγραφέας, παγιδευμένος σε έναν εφιάλτη πέρα ​​από τον κόσμο μας, γράφει μια σκοτεινή ιστορία σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει την πραγματικότητα γύρω του και να δραπετεύσει από τη φυλακή του. Η Anderson και ο Wake είναι δύο ήρωες σε δύο απελπισμένα ταξίδια, σε δύο ξεχωριστές πραγματικότητες, που συνδέονται κατά βάθος με τρόπους που κανένας από τους δύο δεν μπορεί να καταλάβει. Παγιδευμένοι σε μια φρικιαστική ιστορία τρόμου όπου υπάρχουν μόνο θύματα και τέρατα, θα μπορέσουν άραγε να αποκαλύψουν την πραγματικότητα και να γίνουν οι ήρωες που όλοι αναζητούν;

Δες το trailer εδώ

 

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Το Elden Ring είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα παιχνίδια της νέας δεκαετίας και πρόσφατα κυκλοφόρησε το expansion Shadow of the Erdtree, δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το «Shadow of the Erdtree» περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια ιστορία που διαδραματίζεται στη Land of Shadow, εμποτισμένη με μυστήριο, επικίνδυνα dungeons και νέους εχθρούς, όπλα και πολλά άλλα.

Θα ανακαλύψεις αχαρτογράφητες περιοχές, θα αντιμετωπίσεις τρομερούς εχθρούς και θα απολαύσεις την ικανοποίηση του θριάμβου της νίκης. Η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων είναι καθηλωτική με το δράμα και την ίντριγκα να μπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία που θα βιώσεις ξανά και ξανά.

Το Elden Ring: Shadow of the Erdtree κυκλοφορεί για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam).

 

 

Luigi’s Mansion 2 HD

Το κλασσικό πλέον Luigi’s Mansion 2 επιστρέφει με ανανεωμένα γραφικά και μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα για το Nintendo Switch.

Το Dark Moon που κρέμεται πάνω από την κοιλάδα Evershade φαίνεται να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στα φαντάσματα που κατοικούν εκεί. Ο ιδιόρρυθμος καθηγητής E. Gadd έχει μελετήσει για χρόνια αυτά τα φιλικά πνεύματα. Αλλά όταν το Dark Moon ξαφνικά διαλύεται και σκορπίζεται στην κοιλάδα, τα ως τότε φιλικά φαντάσματα γίνονται εχθρικά. Ο Luigi, ο φοβητσιάρης αδελφός του Mario, πρέπει να ξεχυθεί στη δράση και να συγκεντρώσει το θάρρος του για να επαναφέρει το Dark Moon στη θέση που του αξίζει στον ουρανό.

 

 

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς Paper Mario, το Paper Mario: The Thousand-Year Door επιστρέφει στο προσκήνιο με πολλές συναρπαστικές βελτιώσεις και προσθήκες, έτοιμο να γίνει ο δικός σου θησαυρός αν είσαι κάτοχος Nintendo Switch.

Οι σκοτεινών προθέσεων X-Nauts κυνηγούν τον θησαυρό πίσω από την A Thousand-Year Door. Με έναν χάρτη από την Princess Peach και τη βοήθεια μερικών ντόπιων, ο Mario ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο κόσμο από χαρτί για να τον βρει πρώτος. Για να επιτύχεις σε αυτήν την αποστολή, θα πρέπει να ανεβάζεις σταδιακά το επίπεδο των ικανοτήτων του Mario και των φίλων του, να μάθεις πως να εκτελείς με ακρίβεια τις επιθέσεις και να χρησιμοποιείς τα badges για να εντυπωσιάσεις το κοινό που παρακολουθεί τις μάχες. Εκτός των άλλων, ο Mario και οι φίλοι του διπλώνουν όπως ακριβώς το χαρτί για να χωρέσουν μέσα από πολύ μικρά κενά, ακόμα και να ρολάρουν για να περάσουν κάτω από χαραμάδες.

 

 

Animal Well

Το side-scrolling puzzle platformer/ Metroidvania game Animal Well των BIGMODE και Shared Memory είναι μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του 2024. Κυκλοφορεί για PlayStation 5, Nintendo Switch και PC (Steam).

Καλείσαι να εξερευνήσεις έναν πυκνό, αλληλένδετο λαβύρινθο και να ανακαλύψεις τα πολλά μυστικά του. Θα συλλέξεις αντικείμενα για να χειριστείς το περιβάλλον με εκπληκτικούς και μοναδικής έμπνευσης τρόπους. Θα συναντήσεις πλάσματα όμορφα, που ξαφνικά μπορεί να σου προκαλέσουν ανησυχία, καθώς προσπαθείς να επιβιώσεις από αυτό που κρύβεται στο σκοτάδι. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπεις.

 

 

Dragon’s Dogma II

H Capcom κυκλοφόρησε το Dragon’s Dogma II για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam), στις 22 Μαρτίου 2024.

Στο Dragon’s Dogma II θα βιώσεις την ιστορία του Arisen, ενός πρωταθλητή του οποίου την καρδιά έχει κλέψει ο Dragon. Ενώ το σκηνικό του sequel μοιάζει με τους καταπράσινους λόφους του cult classic Dragon’s Dogma και του expansion Dark Arisen, αυτή η πρωτότυπη περιπέτεια λαμβάνει χώρα σε έναν παράλληλο κόσμο που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο την απειλή του Dragon. Η βασίλισσα Regent Disa όρισε έναν ψεύτικο Arisen για να διατηρήσει τον έλεγχο του βασιλείου του Vermund για τον γιο της. Εν τω μεταξύ, το έθνος του Battahl θεωρεί τα απόκοσμα Pawns ως πηγή ατυχίας και έχουν στραφεί στη λατρεία της Lambent Flame και της αυτοκράτειράς τους Nadinia για να αποτρέψουν την καταστροφή. Μεταξύ των περιοχών που θα επισκεφτείς είναι ο απομονωμένος θύλακας των ξωτικών του Sacred Arbor. Τα ξωτικά εκεί επικοινωνούν στη δική τους γλώσσα και τα Pawns που είναι ικανά να καταλάβουν την ομιλία τους θα μεταφράζουν για λογαριασμό του Arisen όταν βρίσκονται στην ομάδα σου. Τα Pawns μπορούν να έχουν και άλλες ειδικότητες, γεγονός που κάνει την προσωπικότητά τους ξεχωριστή.

 

 

Final Fantasy VII Rebirth

To Final Fantasy VII Rebirth της Square Enix κυκλοφορεί για το PlayStation 5. Αποτελεί το δεύτερο μέρος του project Final Fantasy VII remake και έρχεται λίγα χρόνια μετά το εξαιρετικό Final Fantasy VII Remake, το οποίο τοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων το 2020.

Σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία σε σχέση με τον προκάτοχό του καθώς η ιστορία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, καταλήγοντας στο ταξίδι της ομάδας στη “The Forgotten Capital”, που είχαμε γνωρίσει στο original Final Fantasy VII.

Έχοντας δραπετεύσει από το δυστοπική πόλη Midgar, ο Cloud και οι φίλοι του ξεκινάνε για ένα ταξίδι που θα τους φέρει από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Νέες περιπέτειες τους περιμένουν σε έναν τεράστιο κόσμο που σφύζει από ζωή. Πάνω σε ένα Chocobo θα εξερευνήσεις το πανέμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας είτε ταξίδια, είτε ξεχωριστές βόλτες.

 

 

Like a Dragon: Infinite Wealth

To Like a Dragon: Infinite Wealth των SEGA και Ryu Ga Gotoku είναι διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store).

Δύο ήρωες που ξεπερνούν τα όρια αυτής της ζωής, ο Ichiban Kasuga και ο Kazuma Kiryu θα συναντηθούν με την επέμβαση της μοίρας ή εξαιτίας κάτι άλλου, πιο σατανικού… Θα απολαύσεις μια περιπέτεια εξερευνώντας την Ιαπωνία και όλα όσα έχει να προσφέρει η Χαβάη, σε ένα μοναδικό RPG που εκτείνεται σε όλο τον Ειρηνικό.

Ο ρυθμός των μαχών είναι κάτι παραπάνω από γρήγορος και θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι το περιβάλλον, μετατρέποντάς το σε όπλο. Επίσης, θα μάθεις να προσαρμόζεις τις ικανότητες της ομάδας σε κάθε διαφορετική κατάσταση, βγάζοντας από τη μέση τους αντιπάλους με κινήσεις υποταγής.

 

Σε κάθε βήμα αυτού του ταξιδιού σε περιμένουν αξέχαστες περιπέτειες.

Δες το trailer εδώ

 

Stellar Blade

Η Sony Interactive Entertainment και η SHIFT UP κυκλοφόρησαν το Stellar Blade για το PlayStation 5 στις 26 Απριλίου 2024.

Ήρθε η ώρα να ανακτήσεις τη Γη για χάρη της ανθρωπότητας.

Έχοντας καταστραφεί από πανίσχυρα πλάσματα, ο πλανήτης μας εγκαταλείφθηκε και ό,τι απέμεινε από την αποδεκατισμένη ανθρώπινη φυλή έχει καταφύγει σε μια Αποικία στο διάστημα.

Αφού ταξίδεψε από την Αποικία, το μέλος της 7ης Αερομεταφερόμενης Ομάδας, EVE φτάνει στα ερείπια του πλανήτη μας με μια ξεκάθαρη αποστολή: να σώσει την ανθρωπότητα ανακτώντας τη Γη από τη Naytiba – την κακόβουλη δύναμη που την έχει καταστρέψει.

Αλλά καθώς η EVE αντιμετωπίζει τη Naytiba, μία προς μία, ιχνηλατώντας τα μυστήρια του παρελθόντος στα ερείπια του ανθρώπινου πολιτισμού, συνειδητοποιεί ότι η αποστολή της δεν είναι καθόλου απλή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

 

 

Tekken 8

Το Tekken 8 της Bandai Namco κυκλοφορεί για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

Δεκάδες μαχητές συγκεντρώνονται σε αυτό το νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς fighting games, που συνεχίζει την τραγική ιστορία των οικογενειών Mishima και Kazama και της παγκοσμίου απήχησης διαμάχης ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Η νέα σύγκρουση ξεκινάει μόλις έξι μήνες μετά τον τελευταίο τους αγώνα. Η ιστορία της ενηλικίωσης του Jin Kazama και η αποφασιστικότητά του χαράζουν ένα νέο κεφάλαιο στον διαχρονικό θρύλο.

Το νέο σύστημα μάχης ανεβάζει την ένταση σε πρωτοφανές επίπεδο, ενώ το single player mode Arcade Quest θα σου δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσεις το δικό σου avatar και να γίνεις ένα με τον κόσμο του Tekken 8.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη