BACK TO SCHOOL: ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

by Zikou Stella

Η ζωή προχωράει. Όσο και να το θέλουμε, η χαλάρωση, οι διακοπές δεν κρατάνε για πάντα. Αυτά είναι απλά ένα διάλειμμα για να ανακτάς τις δυνάμεις σου, ώστε να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Μια από αυτές είναι το σχολείο. Ο λεγόμενος στίβος της μάθησης. Αν έχεις «γερές» βάσεις, ελπίζεις σε ένα καλύτερο μέλλον. Ακόμα όμως και αν δεν έχεις, με λίγη θέληση μπορείς να τις αποκτήσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις τα κατάλληλα εφόδια. Τα εργαλεία που θα σου επιτρέψουν να οργανώσεις ένα σύγχρονο γραφείο για να ατενίσεις με αισιοδοξία και πεποίθηση το τέλος του δρόμου που οδηγεί στην επιτυχία.

Δίπλα σου για μια ακόμα φορά, αρωγός στον αγώνα της μάθησης, ο Κωτσόβολος έχει για εσένα όλα τα απαραίτητα για να ανεβάσεις τη μελέτη σε νέο επίπεδο, φέρνοντας την επιτυχία ακόμα πιο κοντά. Πως; Απλά συνέχισε να διαβάζεις.

 

 

Υπολογιστές

Με την κατάλληλη χρήση, ένας υπολογιστής μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο για έναν μαθητή οποιασδήποτε τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου. Στις μέρες μας, το να γνωρίζεις πως να χειρίζεσαι έναν υπολογιστή δεν είναι πια ένα επιπλέον, αλλά ένα απαραίτητο προσόν. Όσο πιο νωρίς εξοικειωθείς με τη χρήση του- κάτι που είναι ιδιαίτερα εύκολο- τόσο πιο εύκολα θα μπεις στο μονοπάτι της τεχνολογίας, όσου σε περιμένει ένας συναρπαστικός κόσμος. Γιατί όχι, ίσως εκεί να βρίσκεται το μελλοντικό σου επάγγελμα.

Από εκεί και πέρα, το δίλημμα που μπαίνει είναι σταθερός ή φορητός υπολογιστής. Η επιλογή είναι καθαρά δική σου. Οι δυνατότητες και οι τιμές τους έχουν σχεδόν φτάσει στο ίδιο επίπεδο της ζυγαριάς. Ευτυχώς έχουν περάσει οι εποχές που για να αποκτήσεις ένα laptop υψηλών επιδόσεων έπρεπε να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία. Ναι μεν ένας σταθερός υπολογιστής θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την αναβάθμισή του με την προσθήκη νέων εξαρτημάτων, όμως δεν μπορείς να τον κουβαλάς παντού, ακόμα και στις διακοπές όπως έναν φορητό. Γιατί, πέρα από τα μαθήματα, μπορεί ανάμεσα στα μπάνια να θέλεις να λιώνεις με κανένα παιχνίδι.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σου, το γεγονός είναι ότι με έναν υπολογιστή θα έχεις, ταυτόχρονα, πρόσβαση σε έναν ατελείωτο όγκο πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα, όλα τα προγράμματα και εφαρμογές για να επιμεληθείς τις εργασίες σου είτε πρόκειται για το σχολείο είτε για μια εξωσχολική δραστηριότητα και ένα πολυμέσο για να χαλαρώνεις με οποιονδήποτε τρόπο προσφέρει η σύγχρονη ψυχαγωγία, περιλαμβανομένων σειρών, ταινιών, μουσικής και πολλών άλλων. Γιατί, ποτέ μην ξεχνάς ότι το καθαρό και ξεκούραστο μυαλό είναι αυτό που θα δώσει τη σπίθα για να φωτιστεί το μέλλον σου.

 

 

Monitors

Το monitor δεν είναι άλλο από την έξοδο εικόνας, το μέσον που σου προσφέρει ο υπολογιστής για να βυθιστείς στον εκπληκτικό και άκρως ενδιαφέρον κόσμο του. Αν ο προϋπολογισμός σου για να αποκτήσεις το «κουτί» του υπολογιστή ήταν κάπως περιορισμένος ώστε να έχεις χρήματα και για μια άλλη αγορά, τότε προτιμότερο να τα επενδύσεις σε μια καλή οθόνη. Κυρίως για να προστατεύσεις την υγεία των ματιών σου αν βρίσκεσαι πολλές ώρες μπροστά σε αυτή.

Η επιλογή του μεγέθους ίσως δεν βρίσκεται στο χέρι σου και εννοείται πως εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο στο γραφείο σου. Προφανώς αν έχεις τη δυνατότητα θα βάλεις στόχο να αποκτήσεις μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη οθόνη και γιατί όχι κυρτή, προκειμένου να αναβαθμίσεις το οπτικό σου πεδίο. Η γωνία θέασης είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσεις πριν πάρεις την τελική απόφαση. Όσο μεγαλύτερη, τόσο μεγαλύτερη η ευελιξία που προσφέρει για το πως θα είσαι τοποθετημένος απέναντί σου και δεν θα αναγκαστείς να έχεις συνεχώς καρφωμένο το βλέμμα σου στο κέντρο της. Δεν αποκλείεται να τη χρησιμοποιήσεις για gaming, οπότε αν παίζεις διπλό ποδοσφαιράκι με φίλους ή συγγενείς στο σπίτι, όλοι θα θέλουν να βλέπουν το γήπεδο με τον ίδιο τρόπο και δεν θα υπάρχουν μουρμούρες για «άδικα» γκολ.

 

 

Tablets

Κάποτε πολυτέλεια για λίγους, πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς και απαραίτητο εργαλείο για πολλούς. Ένα tablet συνδυάζει τη φορητότητα με την ευκολία χρήσης λόγω του χειρισμού μέσω αφής. Βεβαίως, στον βαθμό που έχουν εξελιχθεί οι συγκεκριμένες συσκευές, δεν είναι δύσκολο να τις συνδέσεις με ένα πληκτρολόγιο και πολλά άλλα περιφερειακά, μετατρέποντάς της σε έναν αρθρωτό υπολογιστή για να κάνεις εύκολα και γρήγορα τη δουλειά σου, όπου και αν βρίσκεσαι. Ταυτόχρονα, είναι η ιδανική επιλογή για βιντεοκλήσεις, ενώ μην ξεχνάς ότι στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε, η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Ναι μεν το tablet δεν φτάνει την ισχύ ενός υπολογιστή, παρόλα αυτά υπάρχουν στοιχεία με τα οποία μπαίνει ισάξια στην αρένα του ανταγωνισμού, όπως το μικρό του βάρος, το οποίο δεν ξεπερνάει αυτό ενός βιβλίου και η δυνατότητα που σου δίνει να έχεις ανά πάσα στιγμή μέσα στην τσάντα σου μια ολόκληρη βιβλιοθήκη. Έτσι και αλλιώς, όλα τα σχολικά βιβλία είναι πλέον διαθέσιμα σε μορφή PDF. Γιατί να μην κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση της χρήσης χαρτιού για την προστασία του πλανήτη;

 

 

Εκτυπωτές και Πολυμηχανήματα

Ένας εκτυπωτής ή ένα πολυμηχάνημα θα μπορούσαν να σου λύσουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και αν δεν έχεις τελειώσει το σχολείο. Πολλοί έχουν την απορία: «Που θα μου χρησιμεύσει κάτι τέτοιο. Μήπως είναι περιττό έξοδο;». Περιττό σε καμία περίπτωση. Σκέψου ότι θα έχεις τη δυνατότητα να τυπώνεις όλες τις εργασίες που έχεις γράψει στον υπολογιστή και να αναδεικνύεις την εικόνα του επιμελούς μαθητή, αυτού που δίνει έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Αν μάλιστα έχεις επιλέξει πολυμηχάνημα, θα σκανάρεις και οτιδήποτε θέλεις, όπως εικόνες που θα προσθέσεις σε ένα project, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενό του. Ή σημαντικά έγγραφα όπως η ταυτότητα που θα σου χρειαστούν να υποβάλλεις ως δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως η Δ.Ο.Υ. για να αποκτήσεις ΑΦΜ. Μην ξεχνάς ότι μεγαλώνεις και όσο μεγαλώνεις αυξάνονται οι ατομικές ευθύνες και οι συναλλαγές σου με κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς.

Όσον αφορά τα μεγέθη, πολλά και διάφορά. Σίγουρα όσο είσαι στο σχολείο δεν θα χρειαστείς εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα για να διαχειρίζεσαι σελίδες μεγαλύτερες από Α4 κάτι που συνεπάγεται πως σε ό,τι συσκευή και αν καταλήξεις, αυτή δεν θα διεκδικήσει την μερίδα του λέοντος από τον χώρο του γραφείου. Όσο για το κόστος, υπάρχουν τρόποι να το ρυθμίσεις. Πριν αγοράσεις, λάβε υπόψη σου το κόστος αναπλήρωσης των μελανιών και το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα. Η ταχύτητα εννοείται παίζει σημαντικό ρόλο, όχι όμως και καθοριστικό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σταδιοδρομίας σου.

 

 

 

Έλα να διαλέξουμε μαζί τον εξοπλισμό γραφείου που θα καθοδηγήσει την επιτυχία σου

Ο Κωτσόβολος είναι πάντα δίπλα σου, σε κάθε βήμα που κάνεις στη ζωή σου, ανοίγοντάς σου τους ορίζοντες στον χώρο της τεχνολογίας, με λύσεις που ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες σου. Μπες στο site ή έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, όπου το έμπειρο προσωπικό μας θα σε καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στην αγορά όλου του απαραίτητου εξοπλισμού που καθοδηγήσει την επιτυχία σου. Έτσι θα καλύψεις απόλυτα όλες σου τις απαιτήσεις για να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου, πάντα εντός των ορίων της τσέπης σου. Επιπλέον, με τις πολλαπλές και ευέλικτες λύσεις πληρωμής και παράδοσης ο Κωτσόβολος γίνεται ο απόλυτος προορισμός για όλες τις αγορές σου.

 

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!!!

Μπορείς να δεις ακόμη