Η Valve υποστηρίζει τη φορητή gaming κονσόλα Asus ROG Ally με το λειτουργικό σύστημα του Steam Deck

by Aggeliki Tsoukana

Η Valve είναι μια από τις εταιρείες που έχουν διαμορφώσει την επιτυχημένη πορεία του PC gaming εδώ και πολλά χρόνια και όπως είναι πολύ φυσικό κάνει τα δικά της οράματα για το μέλλον και υλοποιεί ό,τι μπορεί στο παρόν. Κάποτε η εταιρεία ονειρευόταν κάθε κατασκευαστής υπολογιστών να έχει το δικό του “Steam Machine”, μια κονσόλα για PC gaming που θα τρέχει το βασισμένο σε Linux, SteamOS. Τελικά η Valve το πέτυχε λανσάροντας το δικό της Steam Deck, εκπληρώνοντας εν μέρει το όνειρό της, που πάντως παραμένει ζωντανό.

Προφανώς προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η απόφασή της να υποστηρίξει μέσω του SteamOS τη φορητή κονσόλα Asus ROG Ally, παρόλο που κατασκευάζεται από ανταγωνίστρια εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκε υποστήριξη για τα επιπλέον πλήκτρα του ROG Ally, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξη των συσκευών που προέρχονται από τρίτους, όπως σημειώνει ο σχεδιαστής της Valve, Lawrence Yang. Συμπληρώνει ότι, «Η ομάδα συνεχίζει να εργάζεται για την υποστήριξη επιπλέον φορητών από το SteamOS».

Η παραπάνω εξέλιξη δεν σημαίνει ότι η Asus θα δώσει τις ευλογίες της για την ύπαρξη του Steam Installer στο Asus ROG Ally, ούτε θα προσφέρει την κονσόλα της με εγκατεστημένο το SteamOS. Θα συμβάλει όμως προς τη δημιουργία ενός ενοποιημένου οικοσυστήματος, που μόνο οφέλη θα έχει για τους απανταχού PC gamers.

Μπορείς να δεις ακόμη