ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ WEARABLES ΚΑΙ TABLETS ΤΗΣ HUAWEI

by Zikou Stella

Στο πλαίσιο ενός launch event που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, η Huawei παρουσίασε τα νέα της premium smartwatches και ανακοίνωσε ότι φέρνει στην Ευρώπη το MatePad Pro 12.2 και το MatePad 12 X.

Τα νέα smartwatches της Huawei προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό σχεδιασμού, αυτονομίας και λειτουργικών, ενώ έρχονται με ενσωματωμένο το σύστημα παρακολούθησης υγείας TruSense, το οποίο είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτή η γενιά των συσκευών της σειράς GT διαθέτει και έκδοση κατασκευασμένη από τιτάνιο που είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Υπάρχει και ο διάδοχος του Watch D, που σου προσφέρει μια απόλυτα αξιόπιστη λύση για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

 

 

Huawei Watch GT 5

Το Huawei Watch GT 5 έρχεται σε δύο μεγέθη, 41mm και 46mm, με οθόνη 1,32” και 1,43” αντίστοιχα. Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L και οι κάτοχοι του GT 4 θ θα διαπιστώσουν ότι τα νέα μοντέλα είναι πιο λεπτά από τους προκατόχους τους. Όσον αφορά τα λουράκια, υπάρχει μια επιλογή ανάμεσα σε μεταλλικά, πλαστικά, δερμάτινα και πλεκτά για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Η σειρά GT 5 διαθέτει αναβαθμισμένη κεραία και αλγόριθμο με βελτιωμένη αναγνώριση της εκάστοτε θέσης του χρήστη. Η ακρίβεια αναγνώρισης της διαδρομής αυξάνεται κατά 40%, της απόστασης κατά 30%  και της ακρίβειας του ρυθμού σε ποσοστό 20%.

Με το σύστημα Huawei TruSense θα έχεις άμεσα μετρήσεις για τους παλμούς της καρδιάς και το ποσοστό οξυγόνου στο αίμα, συν λειτουργίες για την παρακολούθηση του ύπνου. Στη λειτουργία Sleep Breathing Awareness της σειράς GT 4 έχει προστεθεί το Sleep Apnea Detection, για την παρακολούθηση της υπνικής άπνοιας. Επιπλέον, τα smartwatches της σειράς έχουν ειδικές λειτουργίες για την παρακολούθηση της υγείας του γυναικείου οργανισμού.

 

 

Huawei Watch GT 5 Pro

Το Huawei Watch GT 5 Pro θα γίνει διαθέσιμο επίσης σε δύο μεγέθη, 42mm και 46mm. Μάλιστα το πρώτο είναι 0,9mm πιο λεπτό από το GT 3 Pro. Ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο, ενώ το μοντέλο των 42mm ενσωματώνει κεραμικά υλικά στον σκελετό και το λουράκι του. Το μεγαλύτερο έρχεται και με λουράκι από ειδικό ελαστομερές. Η οθόνη των συσκευών είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς GT Pro είναι το ECG, που χρειάζεται μόλις 30 δευτερόλεπτα για την παρουσίαση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του χρήστη. Επίσης, η βελτιωμένη ακρίβεια όσον αφορά τον εντοπισμό της θέση αναβαθμίζει σημαντικά την εμπειρία τρεξίματος και ποδηλασίας. Σου προσφέρεται ακόμα η δυνατότητα εμφάνισης χαρτών ενώ το smartwatch βρίσκεται εκτός σύνδεσης, οπότε έχεις ανά πάσα στιγμή πλήρη άποψη σχετικά με τη διαδρομή που σχεδιάζεις να ακολουθήσεις, υπολογίζονται οι αλλαγές στο υψόμετρο και εμφανίζονται λεπτομέρειες για τη μορφολογία του εδάφους. Δεν λείπουν οι οδηγίες σε πραγματικό χρόνο, όπως η πλοήγηση ανά τμήμα της διαδρομής και η ενημέρωση αν ο χρήστης έχει παρεκκλίνει από την πορεία του.

Το Huawei Watch GT 5 Pro φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει με το moto “Fashion Edge” και προσθέτει τη λειτουργία γηπέδων γκολφ με τη συμπερίληψη περισσότερων από 15.000 παγκόσμιων χαρτών γηπέδων γκολφ με τρισδιάστατη απεικόνιση αλλά και πίνακα εμφάνισης του σκορ. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η λειτουργία ελεύθερης κατάδυσης, με κύρια χαρακτηριστικά την αντοχή σε βάθος 40 μέτρων, την παρακολούθηση του βάθους αλλά και ειδικές ειδοποιήσεις. Η πιστοποίηση κατά IP69K εξασφαλίζει ότι το GT Pro 5 αντέχει σε πίδακες ζεστού νερού. Επίσης, χάρη σε μια ειδική επίστρωση στο εξωτερικό του, είναι ανθεκτικό στη διάβρωση που μπορεί να προκληθεί από το αλάτι της θάλασσας. Με τα παραπάνω, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας και κάθε αθλητικής σου δραστηριότητας θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε απόσταση που δεν ξεπερνάει τον καρπό του χεριού σου.

Η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία των Huawei Watch GT 5 και GT 5 Pro είναι υπέρ- αρκετή ώστε να ξεχάσεις πότε ήταν η τελευταία φορά που τα φόρτισες. Στα μοντέλα των 41mm και 42mm διαρκεί 5 ημέρες με ενεργοποιημένο το Always On Display και 7 με συνηθισμένη χρήση. Στις συσκευές των 46mm η μπαταρία διαρκεί 9 ημέρες με ενεργοποιημένο το AOD και δύο εβδομάδες με συνηθισμένη χρήση. Σημειώνεται ότι το GT 5 Pro φορτίζει πλήρως, ασύρματα, μέσα σε μόλις 60 λεπτά.

 

 

Huawei Watch D2

Το Huawei Watch D2 είναι ένα smartwatch που πραγματικά πρωτοπορεί. Είναι το πρώτο παγκοσμίως με 24ωρη παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας. Για να εκτελεί αυτή την τόσο σημαντική λειτουργία διαθέτει λουράκι που φουσκώνει, προσομοιώνοντας τη λειτουργία ενός συνηθισμένου πιεσόμετρου και παρέχει πιο ακριβείς μετρήσεις σε σύγκριση με άλλα smartwatches τα οποία ενσωματώνουν οπτικούς αισθητήρες.

Το Watch D2 διαθέτει πάντως οπτικό αισθητήρα, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των καρδιακών παλμών, πραγματοποιεί ηλεκτροκαρδιογράφημα και μετράει τη θερμοκρασία του δέρματος, οπότε είναι εφοδιασμένο με όλες τις βασικές μετρήσεις των δεικτών υγείας.

Είναι εφοδιασμένο με τετράγωνη οθόνη OLED μεγέθους 1,82” με ανάλυση 408 x 480px. Οι διαστάσεις του είναι 48 x 38 x 13,3mm και το βάρος του μόλις 85 γραμμάρια.

 

 

Huawei Watch Ultimate Green Edition

Η νέα έκδοση του HUAWEI WATCH Ultimate υπόσχεται εξερεύνηση δίχως όρια και προορίζεται για χρήστες που έχουν την περιπέτεια στο αίμα τους. Ο σκελετός του είναι δημιουργημένος από διπλού χρώματος κεραμικό νανοτεχνολογίας και ο συνδυασμός λευκού και πράσινου χρώματος αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του, στο πνεύμα του “Adventure Forward” που αποτελεί ένα από τα βασικά συνθήματα της Huawei.

Η νέα λειτουργία “Advanced Golf Course” θα προσφέρει στους λάτρεις του αθλήματος όλα όσα ζητάνε από ένα smartwatch για μια ολοκληρωμένη εμπειρία, όπως η απόσταση βολής, το AI Caddy και πολλά άλλα.

Παράλληλα, η νέα λειτουργία Expedition Route Import ενσωματώνεται με την εφαρμογή HUAWEI Health και σου επιτρέπει να εισάγεις διαδρομές.

Όλα τα smartwatches της Huawei είναι συμβατά με λειτουργικό σύστημα iOS και Android, κάτι που τους δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών παρακολούθησης υγείας και προγράμματα προπόνησης.

 

 

MatePad Pro 12.2/ MatePad 12 X

Τα MatePad Pro 12.2 και MatePad 12 X της Huawei δεν είναι νέα μοντέλα. Κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Κίνα και τώρα ήρθε η ώρα να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.

Το MatePad Pro 12.2 διαθέτει οθόνη OLED διπλής στρώσης με διαγώνιο 12,2’’ (ανάλυση 2800 x 1840 px)  και μπαταρία 10.100 mAh που φορτίζει στα 100W, ενώ η ίδια πηγή ισχύος έχει προτιμηθεί και για το 12 X. Η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης είναι 2000 nits και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Έρχεται με το πληκτρολόγιο HUAWEI Glide, που διαθέτει γραφίδα 2 σε 1 και ο σχεδιασμός του MatePad Pro 12.2 είναι τέτοιος που επιτρέπει την αποθήκευση και τη φόρτιση του πληκτρολογίου. Έχοντας τη δημιουργικότητα σε πρώτο πλάνο, η Huawei προσφέρει την εφαρμογή GoPaint, με μια μεγάλη γκάμα εργαλείων ψηφιακής δημιουργίας, μεταξύ των οποίων τα πρωτοποριακών πινέλα Splatter και πινέλων Fluid. Η υποστήριξη καμβά 8Κ από το FangTian Painting Engine 2.0, κάνει δυνατή ακόμα και την ολοκλήρωση επαγγελματικών εργασιών.

Η κύρια camera της συσκευής έχει ανάλυση 13MP και συνοδεύεται από υπερευρυγώνια στα 8MP. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει την καταγραφή video 4K@30fps ή 1080p@30fps. Η selfie camera είναι υψηλότερης ποιότητας, 16MP και υποστηρίζει 1080p@30fps.

Για ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία αναπαραγωγής πολυμέσων, το MatePad Pro 12.2 χρησιμοποιεί τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία.

To MatePad 12 X, όπως και το Pro 12.2 διαθέτει μια ειδική στρώση PaperMatte πάνω από την 12’’ οθόνη του. Αυτό δίνει την αίσθηση του χαρτιού και σκοπός είναι να βελτιωθούν οι επιδόσεις των νεαρής ηλικίας δημιουργών, ενώ ταυτόχρονα δεν κουράζει τα μάτια. Η μέγιστη ανάλυση της οθόνης είναι 2800 x 1840 px, η φωτεινότητά της 1.000 nits και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144Hz.

Αναφορικά με της κάμερες, το μόνο που αλλάζει συγκριτικά με το Pro είναι ότι selfie του 12 Χ έχει ποιότητα 8MP. Μια ακόμα διαφορά είναι ότι διαθέτει δύο περισσότερα, δηλαδή έξι στερεοφωνικά ηχεία, για ακόμα πιο αναβαθμισμένη ακουστική εμπειρία.

Μπορείς να δεις ακόμη