Αγόρασες καινούργιο XBOX μέσα στις γιορτές; Tips και ιδέες για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη από τη Microsoft!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Αν ανήκεις στους τυχερούς που πρόσφατα αγόρασε μία καινούργια κονσόλα και δη ένα καινούργιο XBOX, τότε συνετό είναι να ενημερωθείς για μερικά κόλπα και άλλες λειτουργίες, που μπορούν να κάνουν την όλη εμπειρία χρήσης ακόμα πιο ομαλή και πλούσια.

Αυτά τα tips μπορείς να τα βρεις και στο επίσημο YouTube κανάλι του XBOX πατώντας εδώ. Φυσικά, αφορά τους νέους κατόχους της κονσόλας της Microsoft, ενώ μπορούν να είναι χρήσιμα και σε παλιότερους χρήστες.

 

Tips και ιδέες για το νέο σου XBOX

 

Έτσι:

 

 

  • Αν πατήσεις το View Button στο χειριστήριο όσο είσαι στο λειτουργικό της κονσόλας μπορείς να προσαρμόσεις την εμφάνιση και συγκεκριμένα, το background, τα content block και τον οδηγό περιεχομένου (guide).

 

 

  • Από το Menu Button γίνεται να δημιουργήσεις φακέλους (ομάδες) παιχνιδιών ή εφαρμογών, ενώ μπορείς και να τους καρφιτσώσεις σε διάφορα σημεία (π.χ. κεντρική οθόνη) ώστε να έχεις γρήγορη πρόσβαση.

 

 

  • Μέσα από το TV and Display Option των ρυθμίσεων έχεις τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνεις προχωρημένες ρυθμίσεις, αλλά και να δεις ποιες τεχνολογίες υποστηρίζει η τηλεόρασή σου ή να προχωρήσεις σε troubleshooting.

 

  • Να θυμηθείς να εγκαταστήσεις στο κινητό σου την εφαρμογή για το XBOX, αλλά και το νέο XBOX Game Pass app! Ουσιαστικά, μπορείς να βλέπεις ότι χρειάζεσαι για την κονσόλα και τον λογαριασμό σου, ενώ ανάμεσα σε πολλά μπορείς να κάνεις εγκατάσταση νέων παιχνιδιών απομακρυσμένα ή να παίξεις άμεσα ένα game μέσω cloud (βέβαια χωρίς να βρίσκεσαι μπροστά στην κονσόλα σου).

 

 

  • Από το μενού System και μετά Storage Devices μπορείς να μετακινήσεις, να αντιγράψεις ή να απεγκαταστήσεις μαζικά παιχνίδια από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης σε εξωτερικό για να ελευθερώσεις χώρο ή για να ομαδοποιήσεις.

 

  • Από το νέο ανανεωμένο Store μπορείς να βρεις εύκολα και να αγοράσεις ψηφιακά βιντεοπαιχνίδια ακόμα και για φίλους ως δώρο, το λεγόμενο digital gifting (αρκεί να γνωρίζεις το gamertag τους ή το email τους). Επίσης, μπορείς να αξιοποιήσεις την Wishlist ώστε να τσεκάρεις συχνά τιμές και προσφορές για ότι σε ενδιαφέρει!

 

  • Εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο μπορείς να κάνεις capture τη δραστηριότητά σου (σε βίντεο ή screenshot), αλλά μπορείς από τις ρυθμίσεις να επιλέξεις τη διάρκεια και την ποιότητα της καταγραφής ή να διαλέξεις το αποθηκευτικό μέσο για το save του.

 

 

  • Αν είσαι συνδρομητής του XBOX Game Pass Ultimate Xbox μπορείς άμεσα να παίξεις μέσω cloud ή να στριμάρεις σε άλλη συσκευή (χωρίς να απαιτείται installation). Να σημειωθεί ότι η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

 

 

  • Με το λεγόμενο Remote Play μπορείς να παίξεις απομακρυσμένα παιχνίδια της κονσόλας σου στο PC ή στο κινητό/τάμπλετ σου! Προφανώς, θα χρειαστείς και τα αντίστοιχα app για το κάθε λειτουργικό (π.χ. Android).

 

  • Τα χειριστήρια του XBOX δύνασαι να τα συνδέσεις και σε άλλες συσκευές όπως σε smartphone ή Προσωπικό Υπολογιστή. Μάλιστα, για να αλλάξεις άμεσα μεταξύ συγχρονισμένων συσκευών απλά πατάς το κουμπί Sync δύο φορές, ενώ αν το κουμπί αυτό το κρατήσεις πατημένο συνδέεται αυτόματα στην πιο κοντινή ενεργή συσκευή.

 

Με τη βοήθεια αυτών των χρήσιμων συμβουλών μπορείς πλέον να απολαύσεις λίγο παραπάνω το νέο σου XBOX Series X ή S! Καλό gaming λοιπόν!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη