PlayStation VR2 αποκαλύφθηκε το Design

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση της η SONY παρουσίασε την εκπληκτική νέα σχεδίαση των ακουστικών της VR επόμενης γενιάς, το PlayStation VR2, μαζί με μια νέα ενημερωμένη και τελική εικόνα του σχεδίου του χειριστηρίου της, PlayStation VR2 Sense.

Το PS VR2 είναι το VR μιας επόμενης, μοντέρνας γενιάς. Συνδυάζονται αποκλειστικά με την καινούρια κονσόλα παιχνιδιών PS5 και εξελίσσουν τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του αρχικού PSVR που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια για PS4.

Το κοινό πήρε την πρώτη γεύση για τη νέα αυτή σχεδίαση στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, όπου η SONY έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τo PS VR2. Η εταιρία υποστηρίζει πως με το PS VR2 η gaming εμπειρία και το VR gaming μεταφέρεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με τις νέες δραστικά βελτιωμένες προδιαγραφές και δυνατότητες που φέρει το μηχάνημα, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία του σετ μικροφώνου-ακουστικού και την απτική ανάδραση με τις προσαρμοστικές σκανδάλες του χειριστηρίου του PlayStation VR2 Sense.

Ο στόχος της SONY είναι να προσφέρει στον παίκτη ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα παρουσίας μέσα στο παιχνίδι αυξάνοντας τα επίπεδα ρεαλισμού και βυθίζοντας τον ακόμα περισσότερο στους αγαπημένους του κόσμους.

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το όφελος από το καινούριο πιο ισχυρό hardware του PS5 με ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης, ευρύτερο οπτικό πεδίο και βελτιωμένη παρακολούθηση θα απογειώσουν το gameplay. Το PS VR2 θα περιλαμβάνει μια οθόνη OLED με συνολική ανάλυση 4000 X 2040 pixels (δηλαδή 2000 X 2040) ανά μάτι, ένα οπτικό πεδίο 110 μοιρών και ρυθμούς καρέ 90/120 Hz. Επιπρόσθετα, μια τεχνική που χρησιμοποιεί παρακολούθηση βλέμματος για την απόδοση μόνο ορισμένων τμημάτων της εικόνας και περιλαμβάνει κάποιου είδους αισθητηριακό χαρακτηριστικό στο ίδιο το σετ του μηχανήματος, θα αυξήσει τα επίπεδα έντασης και ρεαλισμού του κάθε παιχνιδιού.

Το εντυπωσιακό με το νέο headset είναι ότι περιλαμβάνει επίσης παρακολούθηση από μέσα προς τα έξω, πράγμα που σημαίνει ότι το PSVR 2 παρακολουθεί εσένα και το χειριστήριό σου μέσω ενσωματωμένων καμερών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι κινήσεις του παίκτη και η κατεύθυνση που κοιτάει θα αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι, χωρίς την ανάγκη εξωτερικής κάμερας διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας την όλη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Τα νέα αισθητήρια χαρακτηριστικά του PS VR2, συνδυάζουν παρακολούθηση ματιών, ανάδραση ακουστικών, ήχο 3D και τον ελεγκτή PSVR 2 Sense για να δημιουργήσουν μια βαθύτερη αίσθηση βύθισης στο παιχνίδι. Η προσθήκη του eye tracking αποτελεί μια ιδιαίτερη ευχάριστη νέα προσθήκη για τους λάτρεις της VR, καθώς επιτρέπει στο PS VR2 να παρακολουθεί την κίνηση των ματιών του παίκτη κάνοντας την εμπειρία πιο φυσική.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η SONY κράτησε το PS VR2 ενσύρματο και όχι ασύρματο. Το θετικό είναι πως πλέον απαιτεί μόνο ένα καλώδιο μεταξύ του headset και της κονσόλας PS5, γεγονός που διευκολύνει την εγκατάστασή του σε μεγάλο βαθμό.

 

 

Σχεδιασμός

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του PS VR2, έχει παρόμοιο σχήμα με το χειριστήριο PS VR2 Sense, παίρνοντας μια αντίστοιχη εξωτερική εμφάνιση. Το κυκλικό σχήμα σφαίρας αντιπροσωπεύει άριστα την προβολή των 360 μοιρών που νιώθουν οι παίκτες όταν εισέρχονται στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που όχι μόνο θα γίνει ελκυστικό μέρος της διακόσμησης του σαλονιού σας, αλλά θα σας κρατήσει βυθισμένους στον κόσμο του παιχνιδιού σας, σε σημείο που σχεδόν ξεχνάτε ότι χρησιμοποιείτε ακουστικά ή χειριστήριο. Γι’ αυτό δώσαμε πολύ μεγάλη προσοχή στην εργονομία του και πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες δοκιμές για να εξασφαλίσουμε μια άνετη αίσθηση για διάφορα μεγέθη κεφαλής. Είχαμε ήδη πολλά θετικά σχόλια για την εργονομία του πρώτου PSVR, εξισορροπώντας προσεκτικά το βάρος του νέου headset και έχοντας ένα απλό ρυθμιζόμενο κεφαλόδεσμο, επομένως διατηρήσαμε την ίδια ιδέα για τα ακουστικά PS VR2».

Άλλα χαρακτηριστικά, όπως η ρυθμιζόμενη εμβέλεια του headset που τοποθετεί την περιοχή εμβέλειας πιο κοντά ή πιο μακριά από το πρόσωπο και η τοποθέτηση της υποδοχής στερεοφωνικών ακουστικών παραμένουν επίσης ίδια, έτσι ώστε οι παίκτες να είναι εξοικειωμένοι με αυτήν.

Το PS VR2 πηγαίνει την άνεση μερικά βήματα παραπέρα προσθέτοντας νέες δυνατότητες, όπως επιλογές ρύθμισης του φακού ματιών, ώστε οι χρήστες να έχουν μια πρόσθετη επιλογή να ταιριάζουν με την απόσταση του φακού μεταξύ των ματιών τους για να βελτιστοποιήσουν την προβολή τους. Επίσης, η μείωση βάρους σε συνδυασμό με τα πιο λεπτά και κομψά χαρακτηριστικά απογειώνουν αισθητά το τελικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, η εταιρία ενσωμάτωσε μια νέα σχεδίαση αερισμού για το PS VR2 που θα αυξήσει την απόλαυση του παιχνιδιού από τους χρήστες. Ο Yujin Morisawa, Ανώτερος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο SIE ηγήθηκε του σχεδιασμού του PS VR2.

Με την κυκλοφορία του PS VR2 πραγματοποιείται ένα άλμα προς τα εμπρός στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες αντιλαμβάνονται και απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη