Ακολούθησε αυτά τα 4 βήματα πριν την πρώτη χρήση του αφυγραντήρα σου

 

 

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μια απλή και πραγματικά οικονομική λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής υγρασίας στο χώρο σου. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων σωματιδίων, τα οποία οδηγούν σε πληθώρα προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα. Αν έχεις αναγνωρίσει ότι ο χώρος διαβίωσής σου παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας τότε, αγοράζοντας τον κατάλληλο για σένα αφυγραντήρα, έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να ζήσεις σ’ ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείς ότι ο αφυγραντήρας σου θα λειτουργεί σωστά. Από την τοποθέτηση μέχρι την ενεργοποίηση του αφυγραντήρα, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις σωστά τη συσκευή σου, ώστε να διασφαλίσεις ορθή και ασφαλή χρήση.

 

 

Έλεγχος συσκευής κατά την αποσυσκευασία

Κατά τη διάρκεια αποσυσκευασίας του αφυγραντήρα, θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά τη συσκευή για τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά, καθώς και αν όλα είναι στη θέση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα μοντέλα έρχονται με τηλεχειριστήριο, αποσπώμενο φίλτρο κ.λπ.

 

 

Σωστή τοποθέτηση για βέλτιστη λειτουργία

Εάν το πρόβλημα υγρασίας παρατηρείται σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού, τοποθέτησε αρχικά τον αφυγραντήρα σ’ αυτό το δωμάτιο και κλείσε πόρτες και παράθυρα. Όταν το πρόβλημα υγρασίας εξαφανιστεί, τοποθέτησε τον αφυγραντήρα σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, αφήνοντας όλες τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές, έτσι ώστε να τραβήξει την υγρασία απ’ όλο το σπίτι.

Για ν’ αποφύγεις προβλήματα και για την καλύτερη λειτουργία του αφυγραντήρα βεβαιώσου ότι η συσκευή δεν βρίσκεται κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα (π.χ. σόμπα), ή κοντά σε παράθυρο. Ορισμένα μοντέλα ενδείκνυνται για χρήση στο μπάνιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί στο λουτρό κατά τη διάρκεια του μπάνιου/ντους. Βεβαιώσου -επίσης- ότι γύρω από τη συσκευή υπάρχει κενός χώρος τουλάχιστον 30 εκατοστών κι ότι η εισαγωγή κι η εξαγωγή του αέρα δεν είναι φραγμένες.

Extra tip: Όταν χρησιμοποιείς αφυγραντήρα θα πρέπει να έχεις κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού. Στην περίπτωση που θέλεις ν’ αερίσεις το σπίτι το πρωί, μπορείς να το κάνεις για λίγη ώρα, απενεργοποιώντας πρώτα τον αφυγραντήρα.

 

 

 

 

Σύνδεση σε αποχέτευση / Έλεγχος δοχείου νερού

Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με δυνατότητα σύνδεσης σε αποχέτευση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις τον παρεχόμενο σωλήνα στην ειδική υποδοχή της συσκευής και να βεβαιωθείς ότι η άλλη άκρη του σωλήνα που καταλήγει στην αποχέτευση βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος. Εάν η υποδοχή είναι μπλοκαρισμένη, ή η σωλήνα δεν έχει καθοδική πορεία τότε το νερό θ’ αποθηκεύεται στο δοχείο και θα εμφανίζεται ειδοποίηση για γεμάτο δοχείο, ή ανάλογα το μοντέλο, ο αφυγραντήρας θ’ απενεργοποιείται αυτόματα όταν το δοχείο γεμίσει. Είτε χρησιμοποιείς τη σωλήνα αποχέτευσης είτε όχι, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η δεξαμενή νερού είναι σωστά τοποθετημένη, ώστε να είσαι σίγουρος ότι η συσκευή θα λειτουργεί ομαλά.

Extra tip: Οι αφυγραντήρες με δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης σε αποχέτευση είναι ιδανικοί για χώρους που συνήθως απουσιάζεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως είναι, για παράδειγμα, η εξοχική κατοικία. Έτσι, δεν θα ανησυχείς για το άδειασμα του δοχείου.

 

 

Σύνδεσε το καλώδιο σε κατάλληλη πρίζα τοίχου

Όταν έρθει η ώρα να συνδέσεις τη συσκευή στην παροχή ρεύματος, βεβαιώσου ότι η τάση που χρησιμοποιείς αντιστοιχεί σ’ εκείνη που υποδεικνύεται στην ετικέτα προδιαγραφών, όπως επίσης ότι η πρίζα διαθέτει γείωση. Όταν η τάση ρεύματος δεν είναι αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα τεχνικών χαρακτηριστικών ο αφυγραντήρας δεν θα λειτουργεί ομαλά.

Extra tip: Καλό είναι ν’ αποφύγεις τη χρήση προέκτασης, καθώς μπορεί να υπερθερμανθεί και να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Διαφορετικά, χρησιμοποίησε μόνο καλής ποιότητας και σε καλή κατάσταση προέκταση.

 

Μπορείς να δεις ακόμη