Όλες οι λεπτομέρειες για το Star Wars Jedi: Fallen Order

 

Η επίσημη αποκάλυψη του Star Wars Jedi: Fallen Order έγινε στο φετινό Star Wars Celebration. Πλέον υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον επερχόμενο τίτλο της Respawn Entertainment. Συγκεκριμένα, έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, λεπτομέρειες για την ιστορία, σημαντικές πληροφορίες για το gameplay και το σημαντικότερο, ένα επικό story trailer.

 

Ημερομηνία κυκλοφορίας – Πλατφόρμες

Το Star Wars Jedi: Fallen Order αναμένεται να κυκλοφορήσει μερικές εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας Star Wars: Episode IX – Rise of Skywalker τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το λανσάρισμα του τίτλου έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2019 σε εκδόσεις για PC, PlayStation 4 και Xbox One.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του τίτλου. Η μία standard edition και μία deluxe edition, με την τελευταία να περιλαμβάνει κάποια επιπλέον κοσμητικά DLCs, καθώς και behind-the-scenes features και επιπλέον περιεχόμενο.

 

Νέα ιστορία, νέος πρωταγωνιστής

Η ιστορία του Fallen Order λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Βασικός πρωταγωνιστής του Fallen Order είναι ο Cal Kestis, ένας εκκολαπτόμενος Jedi που κατάφερε να επιβιώσει από την Order 66 και την εντολή αφανισμού των Jedi. Ο νεαρός Padawan έχει πλέον αποκαλύψει τις δυνάμεις του και τώρα καταδιώκεται από τη Second Sister, μία Imperial Inquisitor που έχει βάλει στόχο να εξοντώσει όλους τους εναπομείναντες Jedi. Σύμφωνα με τον Vince Zampella της Respawn, η Second Sister είναι αρκετά ισχυρή για να ελέγξει απομακρυσμένα το σκάφος διαφυγής του νεαρού Kestis, οπότε σίγουρα θα παίξει εξέχοντα ρόλο στην ιστορία του Fallen Order.

 

 

Νέοι κόσμοι, γνωστοί και άγνωστοι χαρακτήρες στο σύμπαν του Star Wars

Η Respawn επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός Padawan θα βρεθεί στην Bracca, έναν από τους πολλούς νέους κόσμους που φέρνει η εταιρεία ανάπτυξης στο σύμπαν του Star Wars. Ο πρωταγωνιστής θα συναντήσει μια πληθώρα χαρακτήρων καθώς καταδιώκεται από την αυτοκρατορία, όπως ένας «μυστηριώδης σύντροφος» που ονομάζεται Cere, αλλά και ένα μικρό droid που ονομάζεται BD-1.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Cere είναι πρώην Jedi Knight, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό σημαίνει ότι έφυγε από το Τάγμα των Jedi πριν η μετά την Order 66. Την εμφάνισή τους θα κάνουν επίσης και οι Purge Troopers, μια λεγεώνα εξαιρετικών μαχητών Clones. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρώιμη έκδοση των Dark Troopers που γνωρίσαμε στην ταινία Rogue One, με τη διαφορά ότι μάχονται με την ίδια ράβδο που κράδαιναν τα MagnaGuard droids του General Grievous.

Η λεγεώνα των Purge Troopers βρίσκεται υπό την αρχηγία των Inquisitors, πρώην Jedi Knights και Jedi Masters που βρέθηκαν στη σκοτεινή πλευρά. Οι Dark Side δυνάμεις τους έχουν πλέον ενισχυθεί μετά την εκπαίδευση με τον Darth Vader. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Inquisitors διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στο μυθικό σύμπαν του Star Wars, καθώς εκτελούν εντολές του Σκοτεινού Άρχοντα των Σιθ και παράλληλα συνωμοτούν εναντίον του. Η σειρά κόμικς της Marvel Comics με πρωταγωνιστή τον Darth Vader είναι επίσης αξιοσημείωτη για την εισαγωγή πολλών Inquisitors που δεν εμφανίζονται στη σειρά Rebels.

 

Mάχη με φωτόσπαθα

Η Respawn γνωρίζει ότι οι fans του Star Wars λατρεύουν τα φωτόσπαθα. Αυτό σημαίνει πως το Fallen Orders υπόσχεται πολλές επικές μάχες με lightsaber. Σύμφωνα με το στούντιο ανάπτυξης, στο gameplay έχει ενσωματωθεί ένα έξυπνο σύστημα μάχης που θα επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν διαφορετικούς συνδυασμούς melee επιθέσεων με lightsaber και Force abilities. Οι παίκτες θα χρησιμοποιούν traversal και άλλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν στρατηγικά τους αντιπάλους και να λύσουν παζλ στην πορεία τους μέσα από αυτή τη νέα περιπέτεια στο σύμπαν του Star Wars.

Εκτός από τις δυνάμεις του Cal, ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει και το φωτόσπαθό του, το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία, κάτι που ίσως να αποκαλύπτει πως δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο Cal. Δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα εξέλιξης του παιχνιδιού. Ωστόσο στο story trailer του Fallen Order βλέπουμε τον Cal να σταματάει ένα τεράστιο περιστρεφόμενο συγκρότημα πτερυγίων πριν εκτοξεύσει τον Purge Trooper πάνω σε αυτό. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως θα δούμε ένα παρόμοιο σύστημα με εκείνο που συναντήσαμε στα Force Unleashed games, όπου οι παίκτες μπορούν να μεταφέρουν kyber crystals και να προσαρμόσουν την εμφάνιση και τις δυνάμεις του χαρακτήρα τους.

 

 

Νέοι τρόποι εξερεύνησης

Η περιγραφή του παιχνιδιού αποκαλύπτει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες που δεν είδαμε στο Star Wars Celebration. Κατ’ αρχάς, ενώ η Respawn έχει διευκρινίσει ότι το παιχνίδι δεν είναι ανοιχτού κόσμου, η περιγραφή του τίτλου υπόσχεται ότι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν πότε και πού θα προχωρήσουν, χαρακτηριστικό που τους δίνει την ευκαιρία να «ξαναπεράσουν» από περιοχές του παιχνιδιού με νέους τρόπους.

Οι Force powers του πρωταγωνιστή θα ανοίξουν νέους τρόπους εξερεύνησης. Επίσης, το Fallen Order δεν θα είναι μόνο μάχες με φωτόσπαθα, καθώς οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις που επικεντρώνονται στη μάχη σώμα με σώμα, την εξερεύνηση και την επίλυση παζλ.

 

Single player, χωρίς μικρό-συναλλαγές

Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού fan event, ο τίτλος δεν θα προσφέρει multiplayer mode και δεν θα έχει μικρό-συναλλαγές (αγορά επιπλέον περιεχομένου με πραγματικά χρήματα), μια πολύ ευχάριστη είδηση για τους παίκτες. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία DLC.

 

Με την υπογραφή των Chris Avellone και Stig Asmussen

Ο Chris Avellone, ο οποίος έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών κλασικών τίτλων για PC, όπως το δημοφιλές Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (KOTOR II), επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι συνεργάστηκε με την Respawn για την ανάπτυξη του Fallen Order. Σε ρόλο game director είναι ο Stig Asmussen, γνωστός για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των τριών πρώτων παιχνιδιών God of War της Santa Monica Studio.

Μέχρι τότε…. May the Force be with you!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη