Ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα iPhones, δύο iPads και νέο Apple Watch

by K-Admin 1

 

Η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε με την ανακοίνωση δύο νέων συσκευών iPad. Tο πρώτο είναι ένα κλασικό iPad, ένατης γενιάς πλέον, με επεξεργαστή A13 Bionic και camera ανάλυσης 12MP στο μπροστινό μέρος του. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο νέος επεξεργαστής είναι 20% ταχύτερος σε σχέση με εκείνον του υπάρχοντος μοντέλου. Η οθόνη παραμένει στις 10,2 ίντσες με την ίδια ανάλυση, μόνο που τώρα υποστηρίζει τη λειτουργία True Tone. Σειρά πήρε το νέο iPad Mini, το μικρότερο tablet της Apple, που θα κυκλοφορήσει με οθόνη μεγέθους 7,9 ιντσών. Θα είναι εφοδιασμένο με υπερευρυγώνια camera μεγέθους 12MP κάτι που θα επιτρέπει στη συσκευή να εκμεταλλεύεται τη λειτουργία Center Stage. Από πλευράς συνδεσιμότητας θα υπάρχει υποστήριξη για δίκτυα 5G, η ταχύτητα των downloads θα φτάνει τα 3,5 Gbps και επιπλέον θα συνεργάζεται με το Apple Pen που θα “γαντζώνεται” στο πλάι του με μαγνητικό μέσο.

 

 

Το Apple Watch Series 7 ήταν αναμενόμενο ότι θα έδινε το “παρών”. Το επερχόμενο μοντέλο έχει πολύ μικρά περιθώρια, μόλις 1,7 mm και το always-on screen mode προσφέρει φωτεινότητα υψηλότερη κατά 70% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η Apple υποτηρίζει πως στην οθόνη του χωράει 50% περισσότερο κείμενο σε σύγκριση με το Apple Watch Series 6 και θα διαθέτει keyboard με δυνατότητα για swiping. Θα έχει αυτονομία 18 ωρών και η φόρτισή του θα πραγματοποιείται μέσω USB-C.

 

Η ανακοίνωση της σειράς iPhone 13 ήταν εκείνη που περίμεναν οι περισσότεροι και προφανώς έκλεψε την παράσταση. Το entry level iPhone 13 θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Τη standard με οθόνη 6,1 ιντσών και το iPhone 13 Mini με οθόνη 5,4 ίντσες. Ο τύπος της οθόνης παραμένει OLED και ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο. Ο επεξεργαστής Α15 Bionic τα κάνει πιο ισχυρά σε σχέση με τα αντίστοιχα iPhone 12, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην εγκοπή που φιλοξενεί το αισθητήρα αναγνωρισης προσώπου, που είναι κατά 20% μικρότερη σε μέγεθος. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone 13 είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη των αντίστοιχων συσκευών  iPhone 12. Η αύξηση είναι 2,5 ώρες για το βασικό μοντέλο και 1,5 ώρα για το Mini, χάρη στη μικρότερη κατανάλωση του επεξεργαστή A15 Bionic.

 

 

Στη σειρά υπάρχουν ακόμα δύο μοντέλα το iPhone 13 Pro και το 13 Pro Max, επίσης με τον επεξεργαστή A15 Bionic, νέες κάμερες, οθόνη νέας τεχνολογίας ProMotion με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και φωτεινότητα μέχρι 1.000. Το μέγεθος της οθόνης των Pro και Max είναι 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα.

Για το τέλος του event, η Apple κράτησε ανακοινώσεις που αφορούν τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. Έτσι λοιπόν, τα iOS 15, iPadOS 15 και watchOS 8 θα λανσαριστούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

 

 

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη