Εξοπλίστε σωστά το γυμναστήριο του ξενοδοχείου σας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με τη βελτίωση της διατροφής και ενσωμάτωση της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητα οδήγησε την παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία σε μία ισχυρή αντίληψη για ύπαρξη οργανωμένων Fitness Centers στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Για πολλούς ανθρώπους η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος πρόληψης από τα θέματα υγείας που δημιουργεί η καθιστική ζωή. Είναι εκτόνωση από την καθημερινότητα που δεν θέλει να την αποχωρίζεται ούτε τις λίγες ημέρες που βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, αλλά πολύ περισσότερο όταν είναι σε άδεια και κάνει τις διακοπές του. Συνεπώς, το γυμναστήριο του ξενοδοχείου αποτελεί ακόμα μία απαραίτητη προσθήκη στις διαθέσιμες υπηρεσίες της επιχείρησής σας.

Σήμερα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο γυμναστήριο εντός του καταλύματός σας, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας.

 

Η έλλειψη χώρου δεν είναι πλέον περιοριστικός παράγοντας

Ακόμα και μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο χώρο γυμναστήριου.

Ενδεικτικά, το Kettler Home Gym Fitmaster Axos Πολυόργανο είναι μια εξαιρετική λύση για να εξοπλίσετε τον χώρο του γυμναστηρίου με ένα στιβαρό και ανθεκτικό επαγγελματικό πολυόργανο στις μικρότερες δυνατές διαστάσεις. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν μια πληθώρα ασκήσεων για όλο το σώμα, διατηρώντας τις υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές και την απαράμιλλη αισθητική και λειτουργικότητα.

Κατάλληλος για περιορισμένων διαστάσεων χώρους, ένας ευέλικτος σταθμός προπόνησης θα σας επιτρέψει ακόμη και να επεκτείνετε τις δυνατότητες του υπάρχοντος γυμναστηρίου εντός του καταλύματος. Μάλιστα, σε ορισμένες προτάσεις έχετε τη δυνατότητα να ενσωματώσετε ακόμη και λειτουργία “Personal Trainer”, προσφέροντας στον ασκούμενο μια μεγάλη γκάμα από on-demand προγράμματα γυμναστικής με καθοδήγηση από πραγματικούς personal trainers.

 

 

Επεκτείνετε τις επιλογές για τους επισκέπτες σας

Κάθε ένας ασκούμενος ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα γυμναστικής. Έτσι, το σοφότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμπλουτίσετε τον χώρο γυμναστηρίου σας με όργανα ενδυνάμωσης ή και όργανα γυμναστικής για εκείνους που θέλουν πρόγραμμα Yoga – Pilates.

Οι διάδρομοι γυμναστικής και τα ποδήλατα γυμναστικής αποτελούν βασική προσθήκη για κάθε γυμναστήριο. Είναι ιδανικά για αερόβια άσκηση, αλλά και απαραίτητα για προθέρμανση ή και αποθεραπεία μετά το τέλος της προπόνησης.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από ποδήλατα και διαδρόμους γυμναστικής με επιπρόσθετες λειτουργίες για μια πλήρης και ομαλή προπόνηση. Πολλά μοντέλα έρχονται με προεπιλεγμένα προγράμματα για πλήρη προπόνηση. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα που επιθυμεί μέσα από μία εύχρηστη και ευανάγνωστη οθόνη, την ίδια στιγμή που σχεδόν όλα τα μηχανήματα διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες για έλεγχο καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ασφαλώς, ένα πλήρες γυμναστήριο, όπου θα μπορεί να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, είναι σημαντικό να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερους σταθμούς προπόνησης. Ενδεικτικά μπορείτε να συνδυάσετε ένα σταθμό προπόνησης όπως το  Proform Half Power Rack Σταθμός Προπόνησης, με το μηχάνημα κωπηλατικής  Toorx Rower Sea Κωπηλατική. Ο σταθμός προπόνησης προσφέρει δεκάδες επιλογές ασκήσεων αλλά και τις απαραίτητες θέσης αποθήκευσης δίσκων βάρους. Παράλληλα, η κωπηλατική θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκγύμνασης του κορμού και του πάνω μέρος του σώματος, την ίδια στιγμή που η εξάσκηση των μυών με κωπηλατική είναι ισοδύναμη με αυτή των υπόλοιπων αερόβιων ασκήσεων.

 

Κόστος εξοπλισμού

Το κόστος εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου εξαρτάται από την ποιότητα των μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στον χώρο. Η σημασία της υψηλής ποιότητας είναι πολύ σημαντική. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των οργάνων (σε επίπεδο ανθεκτικότητας, εργονομίας και λειτουργιών) τόσο πιο καλή είναι η απόδοσή τους αλλά και τόσο πιο πολύ μειώνονται τα έξοδα συντήρησης τους.

Ασφαλώς, ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός άρτια εξοπλισμένου Fitness Center ξενοδοχείου αποτελεί μεγάλη επένδυση. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, το αποτέλεσμα θα είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών σας αλλά και η προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.

Μπείτε στο www.kotsovolos.gr και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να εξοπλίσετε πλήρως το γυμναστήριο του ξενοδοχείου σας.

Μπορείς να δεις ακόμη