Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της Amiga 500 mini

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Αν ανήκεις στις ηλικίες άνω των 40 είναι πολύ πιθανό να ήσουν κάτοχος Amiga 500 ή έστω να είχες παίξει στο σπίτι κάποιου φίλου ή γνωστού σου. Αν και η παραγωγή του υπολογιστή που άφησε ιστορία έχει σταματήσει εδώ και περίπου 30 χρόνια, η Retro Games Ltd. ετοιμάζεται να τον επαναφέρει στο προσκήνιο μέσω της Amiga A500 mini, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου 2022 και θα συνοδεύεται από 25 κλασσικά παιχνίδια. Αυτά θα βρίσκονται προεγκατεστημένα στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής.

Η λίστα των παιχνιδιών περιλαμβάνει με αλφαβητική σειρά τα: Alien Breed 3D, Alien Breed: Special Edition ’92, Another World, Arcade Pool, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, California Games, The Chaos Engine, Dragons Breath, F-16 Combat Pilot, Kick Off 2, The Lost Patrol, Paradroid 90, Pinball Dreams, Project-X: Special Edition ’93, Qwak, The Sentinel, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, Stunt Car Racer, Super Cars II, Titus the Fox, Worms: The Director’s Cut και Zool.

Σε περίπτωση που θέλεις να εμπλουτίσεις τον κατάλογο με επιπλέον τίτλους θα μπορέσεις να το κάνεις πολύ εύκολα, μέσω ενός USB stick όπου θα πρέπει να έχεις αντιγράψει τα σχετικά αρχεία, μιας και η Amiga 500 mini θα υποστηρίζει το πρόγραμμα WHDLoader, που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση και αναπαραγωγή τίτλων που είχαν κυκλοφορήσει για Amiga από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο μέσο αποθήκευσης, αρκεί να μπορεί να συνδεθεί σε θύρα τύπου USB.

Το πακέτο θα είναι πλήρες, κάτι που σημαίνει ότι στη συσκευασία, πέρα από την “κονσόλα” θα βρεις ένα ποντίκι δύο πλήκτρων και ένα χειριστήριο, με σχεδιασμό που παραπέμπει σε εκείνο της Amiga CD32. Το ποντίκι και το χειριστήριο θα γίνουν διαθέσιμα και ξεχωριστά. Σημειώνεται ότι θα μπορείς να συνδέσεις και ένα συνηθισμένο πληκτρολόγιο στη θύρα USB, το οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιείς σε όσα παιχνίδια απαιτείται.

Ετοιμάσου λοιπόν να ζήσεις και πάλι τα παιδικά σου χρόνια, με ένα νοσταλγικό ταξίδι στα ’80s.

Την Amiga 500 mini θα μπορέσεις να την αποκτήσεις, όταν λανσαριστεί, από οποιοδήποτε κατάστημα Κωτσόβολος.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη