Ανανέωσε το setup σου με τα νέα προσιτά πληκτρολόγια και ποντίκια της HP

by Aggeliki Tsoukana

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις το παλιό σου πληκτρολόγιο, ή εκείνο το ποντίκι που έχει σταματήσει εδώ και καιρό να ανταποκρίνεται σωστά; Μήπως τα περιφερειακά του PC σου μοιάζουν με ταλαιπωρημένα μηχανήματα που από στιγμή σε στιγμή θα πάψουν να λειτουργούν; Μη φοβού! Πάνω στην ώρα για τα Χριστούγεννα, η HP κυκλοφορήσει μια καινούργια σειρά πληκτρολογίων και ποντικιών, με την εγγυημένη αξιοπιστία του ονόματος Hewlett-Packard. Είτε είσαι μαθητής/φοιτητής, είτε εργάζεσαι από το σπίτι και περνάς ατελείωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή σου, οι νέες προσιτές προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας σε αφορούν άμεσα! Τσέκαρε τις καινούργιες επιλογές και ετοιμάσου να ανακυκλώσεις το πληκτρολόγιο και το ποντίκι που έχεις χρόνια – που αλλού; Στον Κωτσόβολο, τη νούμερο 1 εταιρεία στην ανακύκλωση συσκευών.

 

Τα νέα πληκτρολόγια της HP

Το νέο ασύρματο πληκτρολόγιο HP 220 των 2.4GHz φέρει τον ανανεωμένο και άνετο σχεδιασμό της καινούργιας σειράς, με τετραγωνισμένα και επίπεδα πλήκτρα που ανταποκρίνονται με εντυπωσιακή ταχύτητα. Περιλαμβάνει όλα όσα θες από ένα πληκτρολόγιο της κατηγορίας του: αριθμητικά πλήκτρα στο δεξί μέρος, 12 πλήκτρα συντομεύσεων και ενδείξεις LED για τα Number Lock και Caps Lock, αλλά και για την μπαταρία του. Επίσης, με μόλις μια μπαταρία AAA θα μπορείς να το χρησιμοποιείς έως και 16 συνεχόμενους μήνες.

Εάν θέλεις και ποντίκι, τότε χρειάζεσαι το HP 330. Πρόκειται για ένα πακέτο πληκτρολογίου – ποντικιού, στο οποίο περιέχεται το HP 220 μαζί με ένα ασύρματο ποντίκι (2.4GHz). Το ποντίκι διαθέτει οπτικό αισθητήρα 1600 DPI και δεν θα σε απογοητεύσει, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και αν το χρησιμοποιήσεις. Όπως και το πληκτρολόγιο, έτσι και το ποντίκι απαιτεί μια μπαταρία ΑΑΑ για να λειτουργήσει. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις πως, εκτός από τα τρία βασικά πλήκτρα και τον τροχό κύλισης που περιλαμβάνει, το συγκεκριμένο ποντίκι απευθύνεται σε αμφιδέξιους. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με την ίδια ευκολία, είτε είσαι δεξιόχειρας, είτε είσαι αριστερόχειρας.

Αν προτιμάς τις ενσύρματες συνδέσεις στα περιφερειακά του PC σου, τότε θες το HP 150. Είναι ακριβώς το ίδιο πακέτο με το προηγούμενο, όμως αντικαθιστά την ασύρματη σύνδεση με καλώδια. Τόσο το πληκτρολόγιο, όσο και το ποντίκι, συνδέονται με τη μονάδα του ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω καλωδίων USB, τα οποία έχουν μήκος ένα μέτρο.

 

 

Τα νέα ποντίκια της HP

Το καινούργιο ασύρματο ποντίκι HP 240 υποστηρίζει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth 5.1, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη και ισχυρότερη σύνδεση, δίχως προβλήματα και καθυστερήσεις. Ο οπτικός του αισθητήρας εγγυάται τη μέγιστη ακρίβεια στα 1600 DPI, ενώ η λεπτεπίλεπτη και αμφιδέξια σχεδίασή του είναι ένα ακόμα από τα προσόντα του. Διαθέτει τρία βασικά πλήκτρα και τροχό κύλισης και για τη λειτουργία χρησιμοποιεί μια μπαταρία ΑΑ, με την αυτονομία του να αγγίζει τα δύο χρόνια.

Αν αυτό δε σου γεμίζει το μάτι, τότε το πιο κομψό HP Z3700 Dual είναι για εσένα. Πρόκειται για ακόμα ένα αμφιδέξιο ποντίκι, όμως με ακόμα λεπτότερο σχεδιασμό που, παρά τη διακριτική του εμφάνιση, είναι άνετο στο κράτημα για όσες ώρες κι αν το χρησιμοποιείς. Φέρει και αυτό τρία βασικά πλήκτρα μαζί με τροχό κύλισης και συνδέεται με PC μέσω Bluetooth ή dongle, δηλαδή πομποδέκτη που τοποθετείται σε μια από τις θύρες USB του υπολογιστή. Η ακρίβειά του είναι εντυπωσιακή (στα 1600 DPI), σε όποια επιφάνεια και αν το χρησιμοποιήσεις, χάρη στην τεχνολογία του αισθητήρα blue LED. Θα χρειαστεί μόλις μια μπαταρία ΑΑ ανά 16 μήνες και υποστηρίζει σύνδεση ακόμα και με Mac OS / Chrome OS.

Μπορείς να δεις ακόμη