Ανοιξιάτικες βόλτες στην πόλη με ηλεκτρικό πατίνι

by Zikou Stella

Τα ηλεκτρικά πατίνια χαρακτηρίζονται ως «πράσινα προϊόντα» που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο λεωφορείο ή το μετρό, καθιστώντας τα χρήσιμα εργαλεία στην καθημερινή μας μετακίνηση.

Τώρα, μάλιστα, που ο ανοιξιάτικος καιρός ευνοεί ακόμη περισσότερο τις βόλτες μας, τα ηλεκτρικά πατίνια γίνονται ακόμη πιο απαραίτητα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη.

 

Εύκολη και οικονομική μετακίνηση

Σε αντίθεση με τα μηχανοκίνητα οχήματα, ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν χρειάζεται καύσιμο για να κινηθεί, ούτε απαιτεί ειδική άδεια για να το οδηγήσεις, όπως συμβαίνει με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα. Το μόνο που είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο όχημα είναι λίγες ώρες φόρτισης και μπορείς να απολαύσεις μια ξέγνοιαστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον βόλτα σχεδόν οπουδήποτε. Επιπρόσθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όπου έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσυκλέτες, αλλά ακόμα και σε μέρη όπου όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να πάνε, όπως στενά δρομάκια, πεζοδρόμια, αλλά και σε υπαίθρια πάρκα. Μπορείς, λοιπόν, να αποκτήσεις το δικό σου ηλεκτρικό πατίνι και να το μεταφέρεις μαζί σου στο λεωφορείο και το μετρό ή να το παίρνεις μαζί σου και εκτός πόλης για να απολαμβάνεις εκτεταμένες εκδρομές στις διακοπές σου.

 

Είναι «οικολογικά»

Χάρη στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν καύσιμο, τα ηλεκτροκίνητα πατίνια δεν παράγουν ρύπους που μολύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα συμβάλουν στη μείωση της ηχορύπανσης, αφού είναι εντελώς αθόρυβα.

Λειτουργίες που κάνουν τη βόλτα ακόμα πιο διασκεδαστική

Πλέον υπάρχουν scooter και πατίνια ισορροπίας που προσφέρουν GPS για να εντοπίζεις τη θέση σου μέσα στην πόλη, απομακρυσμένη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση μέσω τηλεχειριστηρίου ή και ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth για να απολαμβάνεις μουσική από το smartphone σου.

Άλλες προτάσεις συνοδεύονται κι από mobile app για να βλέπεις πληροφορίες όπως μέγιστη ταχύτητα, απόσταση που έχεις διανύσει ακόμη και το υπόλοιπο της μπαταρίας που απομένει στο πατίνι.

 

Οι βόλτες στην πόλη γίνονται “smart”

Οι smart τεχνολογίες έχουν πλέον περάσει και στα ηλεκτροκίνητα πατίνια. Έτσι, αν χρειάζεσαι κάτι που να συνδυάζει έξυπνες λειτουργίες και εντυπωσιακό design, υπάρχουν προτάσεις όπως τα Mi Electric Scooter. Διαθέτουν κατασκευή από κράμα αλουμινίου, είναι εφοδιασμένα με πίσω δισκόφρενα, ελαστικά για άσφαλτο και αυτονομία που φτάνει τα 25 χλμ. Ξεκινάνε με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα τα βρεις σε διάφορους χρωματισμούς που κάνουν τη διαφορά.

Κι επειδή γίνεται λόγος για “smart” συσκευή, δε θα μπορούσε να λείπει και η συνοδευτική εφαρμογή για το smartphone σου. Συντόνισε με ζεύξη το Mi Electric Scooter με το Bluetooth και χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να δεις την ταχύτητα, την ενέργεια που απομένει και άλλα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

 

Μοντέλα για κάθε γούστο και ανάγκη

Στα καταστήματα Κωτσόβολος θα βρεις μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, από ηλεκτρικά scooter και ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, μέχρι ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες καθώς επίσης και όλα τα χρήσιμα αξεσουάρ προστασίας για να απολαμβάνεις τις βόλτες σου με ασφάλεια.

Μπορείς να δεις ακόμη