Απλά βήματα για να κάνεις την κουζίνα σου “smart”

by K-Admin 1

 

Η τεχνολογία γύρω από το smart home έχει περάσει και στη σύγχρονη κουζίνα. Από «έξυπνους» φούρνους κι εστίες που σου επιτρέπουν να μαγειρεύεις με το πάτημα ενός κουμπιού, μέχρι έξυπνα ψυγεία που πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα τη συντήρηση των τροφίμων, πρόκειται για συσκευές που μας προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στην κουζίνα.

Δες, παρακάτω, πώς μπορείς να προσθέσεις στην κουζίνα σου εκείνα τα έξυπνα χαρακτηριστικά που θα αυτοματοποιήσουν τον σχεδιασμό γεύματος αλλά και καθημερινές εργασίες για μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

 

Ξεκίνα με έναν «έξυπνο» φούρνο

Ένας «έξυπνος» φούρνος υπόσχεται να κάνει πιο ευέλικτο το μαγείρεμα, για να μπορείς να το συνδυάσεις ευκολότερα με όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες «έξυπνες» συσκευές, οι «έξυπνοι» φούρνοι χρωστούν την ευφυΐα τους στο ότι μπορούν να «συνομιλούν» με το κινητό σου ή το tablet σου, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή.

Έτσι, μπορείς να μεταμορφώσεις το smartphone ή το tablet σου σε τηλεχειριστήριο του φούρνου, για να μπορείς να παρεμβαίνεις στις ρυθμίσεις του οποτεδήποτε και από οπουδήποτε βρίσκεσαι. Έτσι, για παράδειγμα, αν διαπιστώσεις ότι δε θα προλάβεις να μαγειρέψεις, θα μπορείς να ενεργοποιήσεις την προθέρμανση, για να επισπεύσεις το μαγείρεμα.

Μέσω του κινητού, ο φούρνος θα σε ειδοποιεί μόλις τελειώσει το ψήσιμο, ενώ βέβαια δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχήσεις μήπως ξέχασες αναμμένη τη συσκευή. Κι αυτό γιατί θα μπορείς να το ελέγξεις σε δευτερόλεπτα από την οθόνη του τηλεφώνου.

Μάλιστα, ορισμένα «έξυπνα» μοντέλα θα σε ειδοποιήσουν όταν έχουν αρχίσει να λερώνονται σε τέτοιο βαθμό, που θα ήταν καλό να καθαρίσεις το εσωτερικό τους. Έτσι, θα είσαι σίγουρος ότι θα φροντίζεις με σωστή συχνότητα το φούρνο σου, για να μη φτάσεις κάποια στιγμή να «πρέπει να τα βάλεις» με πολυκαιρισμένα καμένα λίπη. Ακόμη καλύτερα, μπορείς να επιλέξεις «έξυπνο» φούρνο με λειτουργία αυτοκαθαρισμού.

 

 

Έμπνευση και δημιουργικότητα με «έξυπνες» εστίες

Με τεχνολογία Wi-Fi και μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet, οι συνδεδεμένες μαγειρικές εστίες προσφέρουν πλήρη πρόσβαση  στις ρυθμίσεις αλλά και στη λειτουργία της συσκευής μέσω τηλεχειρισμού, από όπου κι αν βρίσκεσαι. Η απομακρυσμένη διαχείριση προσφέρει δυνατότητα εποπτείας λειτουργίας, ένδειξη υπολοίπου θερμοκρασίας και μια πληθώρα έτοιμων προγραμμάτων μαγειρέματος. Επιλέγοντας την επιθυμητή λειτουργία από την οθόνη του κινητού σου, έχεις την ευελιξία να μαγειρεύεις χωρίς να βρίσκεσαι διαρκώς μέσα στην κουζίνα ενώ δεν ανησυχείς για το αποτέλεσμα αφού η εστία προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ, εκμηδενίζοντας περιθώρια λάθους.

Ορισμένα μοντέλα, όπως οι συνδεδεμένες συσκευές με Con@ctivity και Home Connect, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τον αντίστοιχης τεχνολογίας απορροφητήρα. Οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω WiFi. Μόλις ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί η εστία, ο απορροφητήρας αποκρίνεται αυτόματα. Η ισχύς εξαγωγής προσαρμόζεται αυτόματα σε αυτό που συμβαίνει στην εστία, εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο κλίμα χώρου ανά πάσα στιγμή.

 

Ευφυΐα στην ψύξη και συντήρηση τροφίμων

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα «έξυπνα» ψυγεία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σου εξασφαλίσουν πως τα τρόφιμά σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια. Η επικοινωνία με smartphone ή tablet κάνει ακόμα πιο ευέλικτη τη συντήρηση των τροφίμων.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδέσεις τον ψυγειοκαταψύκτη στο οικιακό Wi-Fi σου. Κατέβασε στο smartphone ή το tablet την εφαρμογή του κατασκευαστή και θα μπορείς να ελέγχεις βασικές λειτουργίες της συσκευής ή και να λαμβάνεις ενημερώσεις για την κατάσταση της συσκευής. Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης μπορούσε να σε… διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να χαλάσουν ποτέ τα τρόφιμά σου επειδή ξέχασες ανοιχτή την πόρτα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σε ειδοποιήσει στο smartphone ή το tablet σου, ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι;

Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα έρχονται με εσωτερική κάμερα για να σου προσφέρει εικόνα του τι έχεις μέσα στο ψυγείο σου, κάθε φορά που κλείνεις την πόρτα του ψυγείου. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι, πάντα γνωρίζεις το περιεχόμενο του ψυγείου σου από την τελευταία φωτογραφία που αποστέλλεται στο κινητό σου. Έτσι, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «πονοκεφαλιάσεις» μπροστά από τα ράφια του σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να θυμηθείς αν σου έχει τελειώσει το γάλα ή αν έχεις αυγά. Ανοίγοντας απλώς την εφαρμογή στο smartphone σου, θα μπορείς να δεις τι ακριβώς «φιλοξενεί» το ψυγείο σου.

 

Οικονομία και ευελιξία στο πλύσιμο των πιάτων

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα ή και να λαμβάνεις ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση πλύσης, στο smartphone ή στο tablet σου.

Μάλιστα, θα συναντήσεις μοντέλα, όπως τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων της Hoover, που μπορούν να καταλάβουν φωνητικές εντολές, μέσω του κινητού, σχετικά με τον τύπο φορτίου που πλένουν, την ποσότητα και το επίπεδο λερώματος. Η εφαρμογή Hoover Wizard σου προτείνει τα καλύτερα προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου, να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, να μπορείς να ρυθμίσεις και να χειριστείς τη συσκευή σου απομακρυσμένα, ενώ παράλληλα μπορείς να παρακολουθείς την αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης μέσω της εφαρμογής Hoover Wizard.

 

Έξυπνη φροντίδα ρούχων

Η τοποθέτηση εντός πλυντηρίου ρούχων στην κουζίνα είναι συχνά απαραίτητο μέτρο, ειδικά όταν δεν υπάρχει χώρος στο μπάνιο. Ευτυχώς, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων και τα στεγνωτήρια έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες σου σε όλες τις περιστάσεις. Είναι «ήσυχα» και πάντα έτοιμα να προσφέρουν εξειδικευμένη φροντίδα στα γάντια του φούρνου, στα τραπεζομάντηλα και στο πουκάμισό σου, που έχει λερωθεί με σάλτσα.

Με τα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων με Wi-Fi κερδίζεις ακόμη περισσότερα. Χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα που διαθέτουν, για επικοινωνία με το smartphone και το tablet σου, θα μπορείς να προγραμματίζεις τη μέρα σου όπως εσύ θέλεις. Μέσα από την εφαρμογή για το κινητό μπορείς να βρεις το ιδανικό πρόγραμμα πλύσης σε κλάσμα δευτερολέπτου. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απαντήσεις σε μερικές απλές ερωτήσεις, όπως τύπος υφάσματος ή χρώμα. Ύστερα, στέλνεις από το smartphone σου τις ρυθμίσεις και το πλυντήριο θα ξεκινήσει αυτόματα.

Επιπλέον, γνωρίζεις πάντα με ακρίβεια δευτερολέπτου εάν η πλύση έχει τελειώσει ή όχι. Έτσι δεν χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τόσο το πλυντήριο, για να διαπιστώσεις εάν είναι ακόμη σε λειτουργία. Παράλληλα λαμβάνεις χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για πιο αποτελεσματικό πλύσιμο ρούχων ή και την κατάσταση της συσκευής, απευθείας μέσω της εφαρμογής για το κινητό σου.

Όπως όλες οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές, έτσι και οι «έξυπνες» συσκευές κουζίνας είναι σχεδιασμένες για να απλοποιήσουν τη ζωή σου. Προσθέτουν περισσότερες ώρες στην ημέρα σου, για να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν.

Μπορείς να δεις ακόμη