|  | 

Κουζίνα

Τηγανόψωμα με φέτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

 

Υλικά για 3 τεμάχια σε μέγεθος πιάτου

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 4γρ. μαγιά ξερή
  • 130γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • λάδι για το τηγάνισμa

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Κάνουμε μια μικρή γούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε με μίξερ χειρός χρησιμοποιώντας γάντζους μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιογενής. Τη βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη δουλεύουμε με το χέρι να γίνει εντελώς λεία. Την κάνουμε μπάλα, τη βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη δουλεύουμε ξανά για λίγο στο πάγκο. Την κάνουμε κύλινδρο και τη χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
  4. Κάνουμε τα κομμάτια μπάλες και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε 6 δίσκους.
  5. Βάζουμε τριμμένη φέτα πάνω στους 3 δίσκους και σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους 3 δίσκους. Κλείνουμε περιμετρικά τα τηγανόψωμα και τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη.
  6. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε ένα τηγανόψωμο τη φορά και το τηγανίζουμε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά.
  7. Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά με επιπλέον φέτα ή με λίγο μέλι αν προτιμάμε.

Δείτε ακόμη