Αποκαλύφθηκαν τα νέα Samsung Galaxy S10

by K-Admin 1

 

Τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας σειράς smartphone Galaxy S10, πραγματοποίησε η Samsung πριν λίγη ώρα, γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια παρουσίας των Galaxy S συσκευών στην αγορά.

 

Φέτος η νοτιοκορεατική εταιρεία επιλέγει να λανσάρει τρία μοντέλα με αρκετά κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά, και με το Galaxy S10e να αποτελεί τη νέα και πιο οικονομική είσοδο στη σειρά. Συγκεκριμένα το Galaxy S10e έρχεται με οθόνη 5,8 ιντσών, έναντι οθόνης 6,1 ιντσών στο Galaxy S10 και 6,4 ιντσών στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το Galaxy S10+. Και στις τρεις περιπτώσεις τα περιθώρια είναι ελάχιστα ενώ βλέπουμε για πρώτη φορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Dynamic AMOLED, για την οποία η Samsung αναφέρει ότι αποδίδει χρώματα επιπέδου κορυφαίας τηλεόρασης, με 14% μεγαλύτερη φωτεινότητα από τον προκάτοχό της αλλά και υποστήριξη HDR10+. Η υποστήριξη HDR με τις εφαρμογές του Netflix, YouTube και Amazon Prime Video επιτρέπει την πιστή απόδοση των σκούρων χρωμάτων επιτρέποντας στον χρήστη να εντοπίσει ακόμα και τις λεπτομέρειες σε κάθε σκηνή. Παράλληλα διαθέτουν μειωμένη εκπομπή μπλε φωτός χωρίς τη χρήση φίλτρου, προκειμένου να είναι ξεκούραστη η μακροχρόνια χρήση της συσκευής σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

 

Σε αντίθεση με τα «μεγάλα» μοντέλα, το Galaxy S10e δε διαθέτει κυρτές άκρες ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής και όχι κάτω από την οθόνη όπως στα Galaxy S10 και Galaxy S10+ όπου βρίσκουμε τη νέα γενιά των αντίστοιχων αισθητήρων παντός καιρού.

 

Από κατασκευαστικής άποψης, η Samsung ανεβάζει το επίπεδο χρησιμοποιώντας αλουμίνιο σειράς 7.000, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι 1.2 φορές πιο ανθεκτικό από την προηγούμενη γενιά. Παραμένει πάντα η προστασία από το νερό σε πιθανές πτώσεις σε βάθος 1.5 μέτρου και για 30 λεπτά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανώτερες εκδόσεις του Galaxy S10+ διαθέτουν για πρώτη φορά και κεραμική επίστρωση, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατσουνιές.

 

Οι πρωτιές για τη σειρά Galaxy S δε σταματάνε στα παραπάνω αφού για πρώτη φορά βλέπουμε την παρουσία τριών κύριων καμερών στο πίσω μέρος για τα μοντέλα S10 και S10+. Ο πρώτος αισθητήρας (τηλεφακός) έχει ανάλυση 12MP, διάφραγμα F/1.5. οπτική σταθεροποίηση αλλά και οπτικό zoom 2x. Ο ευρυγώνιος φακός των 12MP έχει διπλό διάφραγμα, που είδαμε για πρώτη φορά στο Galaxy S9+ ενώ ο τρίτος υπερευρηγώνιος φακός έχει ανάλυση 16MP και μπορεί να καταγράψει περιεχόμενο με γωνία θέασης 123 μοιρών, ακόμη μεγαλύτερο δηλαδή από αυτή του ανθρώπινου ματιού.

 

 

Προκειμένου η οθόνη να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια στην πρόσοψη, η Samsung χρησιμοποιεί των Infinity-O σχεδιασμό για τον οποίο μας είχε ενημερώσει πριν μερικούς μήνες στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει. Στην ουσία αυτός είναι μια μικρή οπή στο άνω δεξί μέρος της οθόνης, μικρού σχήματος στην περίπτωση του Galaxy S10e & S10 τα οποία ενσωματώνουν μονή κάμερα με ανάλυση 10MP και δυνατότητα εγγραφής 4K video. Λίγο μεγαλύτερη είναι η οπή στο Galaxy S10+ όπου η παρουσία διπλής κάμερας βοηθά στη δημιουργία κορυφαίων φωτογραφιών πορτραίτων, με το hardware να αναλαμβάνει το θόλωμα του παρασκηνίου με πολύ καλύτερα αποτελέσματα έναντι της software λύσης.

 

Στο εσωτερικό, η Samsung στηρίζεται σε μια δική της πρόταση για την ευρωπαϊκή αγορά, το Exynos 9820 SoC, κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 8nm. Οι επιδόσεις αναμενόμενα είναι κορυφαίες ενώ η μνήμη ξεκινά από τα 6GB και φτάνει τα 12GB στα ανώτερα μοντέλα του Galaxy S10+. Στο συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα η Samsung θα διαθέσει και επιλογή με αποθηκευτικό χώρο 1TB χωρίς τη χρήση κάποιας microSD κάρτας.

 

 

Για τα τρία μοντέλα η Samsung έχει χρησιμοποιήσει τρεις διαφορετικές μπαταρίες, με ανώτερη αυτή του Galaxy S10+ όπου σπάει το φράγμα των 4.000mAh (4100 mAh). Στο S10e η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3100mAh ενώ στο S10 ανεβαίνει στα 3400mAh. Και στις τρεις περιπτώσεις, στη μεγαλύτερη αυτονομία συμβάλλει η χρήση τεχνητής νοημοσύνης που αναλαμβάνει παράλληλα τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας στα καλύτερα επίπεδα. Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η υποστήριξη αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, μια λειτουργία που μετατρέπει τα νέα Galaxy S10 σε ασύρματη βάση φόρτισης άλλων ασύρματων συσκευών, είτε αυτά είναι smartphones είτε wearables και ακουστικά.

 

 

Τα νέα Galaxy S10 τρέχουν Android 9.0 Pie ενώ ολόκληρη η σειρά καταφθάνει στην ελληνική αγορά το Μάρτιο. Οι προπαραγγελίες είναι ήδη ενεργές στην ιστοσελίδα των καταστημάτων Κωτσόβολος, με δώρο τα νέα Galaxy Buds ακουστικά. Διαθέσιμα θα είναι τα χρώματα Prism White, Prism Black, Prism Green ενώ το Galaxy S10e θα το δούμε και σε κίτρινο χρώμα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη