|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Σούπα Κολοκύθας με ζεστή κρέμα παρμεζάνας – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σούπα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1/3 κούπας κάσιους
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ή ρίγανη
  • 1/2 - 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για την κρέμα παρμεζάνας

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι

 

  • Για το σερβίρισμα

  • Κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο
  • Κρέμα παρμεζάνας
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη σούπα:

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τα λαχανικά και τα κάσιους και τα σοτάρω ελαφρώς μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνω το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, το θυμάρι ή τη ρίγανη και αφήνω να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτούν τα υλικά για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώνουν. Αφαιρώ το θυμάρι και στη συνέχεια πολτοποιώ τη σούπα με το ραβδομπλέντερ Grunding, μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα.

 

Για την κρέμα παρμεζάνας:

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω την παρμεζάνα, ανακατεύω και στη συνέχεια κατεβάζω από τη φωτιά και ομογενοποιώ την κρέμα για να γίνει λεία.

 

Για το σερβίρισμα:

Μοιράζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, περιχύνω με λίγη ζεστή κρέμα, ελαιόλαδο, σκορπάω λίγο κολοκυθόσπορο και φυλλαράκια ρίγανης. Τέλος, πασπαλίζω με πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη