Απόλαυσε τη δύναμη του PS5 σε περισσότερες οθόνες!

by Aggeliki Tsoukana

Το PS Remote Play είναι πλέον συμβατό με μια πληθώρα συσκευών, αφού υποστηρίζει σχεδόν οποιαδήποτε φορητή συσκευή με λειτουργικό iOS και Android, μέχρι macOS και Windows.

Χάρη στο Remote play app και την υποστήριξη ασύρματου χειριστηρίου DualSense και DualShock 4 μπορείς να μεταδίδεις και να απολαμβάνεις παιχνίδια PS5 και παιχνίδια PS4, να παίζεις παιχνίδια εναλλάξ, ή να περιηγείσαι στα μενού της κονσόλας σου, από οποιαδήποτε συμβατή συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ευρυζωνικό σου δίκτυο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια PlayStation, να πατήσεις παύση στη δράση και να συνεχίσεις το παιχνίδι σε άλλη συσκευή του ευρυζωνικού δικτύου σου, χωρίς να βρίσκεσαι απαραίτητα μπροστά από την τηλεόρασή σου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, ειδικά εάν μοιράζεσαι την τηλεόραση του σπιτιού σου με άλλους ανθρώπους.

 

Τί θα χρειαστείς

Αρχικά φρόντισε η κονσόλα σου να είναι συνδεδεμένη στο οικιακό σου δίκτυο, και να έχεις εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο firmware update. Για να μπορέσεις να απολαύσεις στο έπακρο το απομακρυσμένο παιχνίδι, θα χρειαστείς ευρυζωνική σύνδεση δικτύου τουλάχιστον 5 Mbps. Συνιστάται 12 Mbps μέσω καλωδίου LAN για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η συμβατή συσκευή, στην οποία θα μεταδόσεις περιεχόμενο από το PlayStation 5 ή PlayStation 4, θα πρέπει επίσης να είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφτείς το App Store από τη συσκευή της επιλογής σου και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή. Τα περισσότερα παιχνίδια PlayStation είναι συμβατά με αυτή τη δυνατότητα, ωστόσο υπάρχουν κι ορισμένες εξαιρέσεις. Για να ελέγξεις εάν κάποιο παιχνίδι υποστηρίζει remote play, ρίξε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο πίσω μέρος της συσκευασίας ή στη σελίδα του παιχνιδιού (αν πρόκειται για ψηφιακή έκδοση).

 

 

Συμβατές συσκευές

Το Remote Play app είναι συμβατό με smartphone ή tablet με Android 7.0 ή πιο πρόσφατη έκδοση, και με οποιαδήποτε iPhone ή iPad με iOS 13 ή μεταγενέστερη έκδοση. Σε ό,τι αφορά στους φορητούς και desktop υπολογιστές, η εφαρμογή είναι συμβατή με τα λειτουργικά Windows 10, Windows 11, και macOS 11.3 ή νεότερη έκδοση.

 

Σύνδεση ασύρματου χειριστηρίου

Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα σύνδεσης του χειριστηρίου PS5 DualSense ή DualShock 4 μέσω Bluetooth, υποστηρίζεται από συσκευές με Android 12+, iOS 13+, Windows 10 ή Windows 11. Συσκευές Mac με macOS 11.3 ή νεότερη έκδοση μπορούν να χρησιμοποιήσουν ασύρματο χειριστήριο DualSense μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης.

Οι παίκτες PC μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση του λογισμικού συσκευής για το ασύρματο χειριστήριο DualSense συνδέοντάς το μέσω καλωδίου USB σε έναν υπολογιστή με Windows 10 ή Windows 11. Το ασύρματο χειριστήριο DualSense δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε κονσόλα PS5 για να εκτελέσει την αναβάθμιση.

 

 

Ρύθμιση PS Remote Play με απλά βήματα

Αφού ολοκληρώσεις την εγκατάσταση της εφαρμογής PS Remote Play στη συσκευή σου, μένει μονάχα να ενεργοποιήσεις την αντίστοιχη επιλογή στην κονσόλα σου. Έπειτα, άνοιξε την εφαρμογή Remote Play στην επιλεγμένη συσκευή σου, προκειμένου να συνδεθεί με την κονσόλα σου. Πάτησε το μενού “Προσθήκη συσκευής” στο PlayStation και το “Έναρξη” στην εφαρμογή Remote Play. Σε αυτό το σημείο, και οι δύο συσκευές θα πρέπει να ξεκινήσουν την αναζήτηση στο δίκτυο.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί σύνδεση με αυτόματο τρόπο, θα πρέπει να την κάνεις χειροκίνητα. Για να το κάνεις αυτό, απλώς κάνε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή με μη αυτόματο τρόπο” στην οθόνη που εμφανίζεται ενώ η εφαρμογή προσπαθεί να συνδεθεί. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποκτήσεις έναν κωδικό, μεταβαίνοντας στην οθόνη Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις σύνδεσης απομακρυσμένης αναπαραγωγής στο PS5/PS4 και επιλέγοντας “Προσθήκη συσκευής”. Θα λάβεις έναν κωδικό που θα πρέπει να εισαγάγεις στην εφαρμογή.

H κονσόλα σου θα πρέπει τώρα να μεταδίδει περιεχόμενο στη φορητή συσκευή σου ή στον επιτραπέζιο υπολογιστή σου. Είσαι πλέον ελεύθερος να απολαμβάνεις τα games σου σε οποιαδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει ίντερνετ, χωρίς να περιορίζεσαι μπροστά από την τηλεόραση. Καλή διασκέδαση!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη