Αποτριχωτικές μηχανές: φρόντισε το δέρμα σου και δώσ’του την εμφάνιση που θες

by Zikou Stella

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται και οι μέρες μεγαλώνουν, είναι φυσικό να αρχίσει να σε απασχολεί η αποτρίχωση. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή για σορτς, φανελάκια και μαγιό, πράγμα που σημαίνει ότι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική.

Ένα σώμα χωρίς περιττή τριχοφυΐα είναι το ζητούμενο για πάρα πολύ κόσμο, ενώ ο καλλωπισμός δεν είναι θέμα μόνο ομορφιάς, αλλά συχνά και θέμα υγιεινής!

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να προστεθεί η ανάγκη για αποτελεσματική αποτρίχωση με επακόλουθο την απαλή επιδερμίδα, χωρίς ερεθισμούς και με αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι το ξυραφάκι μακροπρόθεσμα κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και χρήμα, διότι προσφέρει προσωρινό αποτέλεσμα, συχνά με μικροτραυματισμούς ή κοψίματα, ενώ από την άλλη το κερί απαιτεί βοήθεια από ειδικό, είναι πιο οδυνηρό και ενέχει κίνδυνο εγκαύματος. Είναι προφανής λοιπόν η ευκολία και η χρησιμότητα μίας αποτριχωτικής μηχανής!

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξεις και σε εξαιρετικές τιμές για κάθε ανάγκη και χρήστη.

Γενικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες:

 

Ημιμόνιμου αποτελέσματος

Όπως προδίδει και το όνομα, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αλλά τουλάχιστον διαρκεί περίπου 4 βδομάδες και όσο συχνότερα το χρησιμοποιείς τόσο αυτό αυξάνεται!

Οι αποτριχωτικές μηχανές ημιμόνιμου αποτελέσματος αποτελούνται από μια ανατομική χειρολαβή που στο άλλο άκρο της βρίσκεται ένας κύλινδρος με μικρές τσιμπίδες. Λειτουργούν συνήθως με ρεύμα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα που λειτουργούν με επαναφόρτιση. Όταν τεθεί σε λειτουργία, ο κύλινδρος περιστρέφεται, ανοιγοκλείνοντας τις μικροσκοπικές τσιμπίδες. Εσύ απλά το κουνάς με το χέρι σου έχοντας φορά αντίθετη προς στην τριχοφυΐα και έτσι αφαιρούνται ακόμα και οι πιο κοντές τρίχες (στα περίπου 0.5 χιλιοστά).

 

Επίσης, δεν προκαλεί παρά μόνο μία μικρή ενόχληση την ώρα της εφαρμογής, η οποία μάλιστα με τον καιρό και τη χρήση την συνηθίζεις πλήρως. Σε κάθε περίπτωση και στις πρώτες χρήσεις μπορείς να κρυώσεις την περιοχή αποτρίχωσης με λίγο πάγο, προσφέροντας ένα είδος προσωρινής τοπικής αναισθησίας.

Σε αυτή την κατηγορία ένα εξαιρετικό μοντέλο είναι το Braun Silk-epil SES9/880. Ειδικότερα, η συσκευή είναι επαναφορτιζόμενη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από νερό (αδιάβροχη) και συνοδεύεται από διάφορα αξεσουάρ για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μία άλλη καλή και λογικού κόστους επιλογή είναι η Braun Silk-epil SE3270/12, ενώ αν είσαι λάτρης του value for money καλό είναι να τσεκάρεις την Izzy 110 Lady Care 4 σε 1.

Μόνιμου αποτελέσματος

Οι αποτριχωτικές μόνιμου αποτελέσματος μοιάζουν με αυτές της προηγούμενης κατηγορίας, μόνο που αντί για κύλινδρο διαθέτουν μια λάμπα που εκπέμπει παλμικό φως. Αυτό ακριβώς το φως εισχωρεί στο τριχοθυλάκιο και το απενεργοποιεί (ουσιαστικά καθιστώντας το ανίκανο να δημιουργήσει νέα τρίχα).

Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα για να γίνει μόνιμο, δηλαδή για να εξαλειφθεί πλήρως και μία για πάντα η τριχοφυΐα, θα χρειαστούν μερικές και όχι μόνο μία εφαρμογή. Αυτό γίνεται γιατί το παλμικό φως κάθε φορά καταστρέφει τα ενεργά θυλάκια, οπότε είναι απαραίτητη η επανάληψη ώστε να τα πετύχεις όλα.

 

 

Παράλληλα, την ώρα της εφαρμογής μπορεί να νιώσεις μία μικρή και απόλυτα ανεκτή αίσθηση θερμότητας στην περιοχή. Αν θες μπορείς όπως και στις άλλες συσκευές να εφαρμόσεις κρύες κομπρέσες ή πάγο πριν περάσεις το φως από το δέρμα σου, πάντα σε μία λογική ήπιας και προσωρινής αναισθησίας. Ακόμη, επειδή μπορεί να έχεις λίγη κοκκινίλα μετά, μπορείς να απλώσεις στην περιοχή πλούσια ενυδατική κρέμα για νιώσεις ακόμα καλύτερα.

 

Πάντως, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλά και προφανή: μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σε κάθε σημείο του σώματος (εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια), είναι ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη, το αποτέλεσμα γίνεται μόνιμο σύντομα, ενώ τέλος, δεν χρειάζεται να περιμένεις να μεγαλώσουν οι τρίχες για να την αξιοποιήσεις (άρα το δέρμα δεν δείχνει ποτέ απεριποίητο)!

Σε αυτή την κατηγορία εξαιρετική επιλογή αποτελεί η Philips BRI921/00 Lumea IPL & Trimmer.

Η τεχνολογία εξελίσσεται προς κάθε κατεύθυνση και πλέον, με τις πιο σύγχρονες μηχανές αποτρίχωσης μπορείς να αποκτήσεις το δέρμα που ονειρεύεσαι και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι!

Μπορείς να δεις ακόμη