Μάθετε για τους συντηρητές κρασιών επαγγελματικής χρήσης

by Zikou Stella

Είτε το πελατολόγιό σας αποτελείται από πραγματικούς οινογνώστες είτε από άτομα που ψάχνουν το τέλειο συνοδευτικό για το δείπνο τους, αξίζει να επενδύσετε σε συντηρητές κρασιών επαγγελματικής χρήσης.

Ένας θάλαμος κρασιών διασφαλίζει ότι κάθε μπουκάλι είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πελατών σας. Oι σύγχρονοι συντηρητές κρασιών συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με το εκλεπτυσμένο design, που ενισχύει την οπτική έλξη της συλλογής σας.

 

Εξασφαλίστε τις βέλτιστες συνθήκες για τις συλλογές σας

Σίγουρα θα γνωρίζετε το πόσο σημαντική είναι η σταθεροποίηση της ποιότητας του κρασιού. Έτσι, όταν το ζητούμενο είναι η συντήρηση ή αποθήκευση διαφορετικών κρασιών έτοιμων για σερβίρισμα υπό βέλτιστες συνθήκες, διατηρώντας παράλληλα τα κόστη λειτουργίας χαμηλά, τότε χρειάζεστε και την κατάλληλη λύση.

Ένας πολύπλευρος και ενεργειακά αποδοτικός θάλαμος κρασιών όπως ο Συντηρητής κρασιών ADN 231 BK της Whirlpool σέβεται κάθε τύπο και κάθε ποικιλία κρασιού, από λευκά δροσερά κρασιά μέχρι κόκκινα κρασιά με πλήρες σώμα.

 

Σταθεροποίηση της ποιότητας του κρασιού

Πάνω από τους 25 °C το κρασί αλλοιώνεται γρήγορα. Οι τανίνες γίνονται εντονότερες, το αλκοόλ πιο αντιληπτό και η φρουτώδης γεύση αντικαθίσταται από την οξύτητα. Έτσι, είναι σημαντικό να αποθηκεύονται όλα τα κρασιά σε σταθερή θερμοκρασία.

Οι πολύπλευροι συντηρητές κρασιών εξασφαλίζουν ότι κάθε μπουκάλι σερβίρεται στην ιδανική θερμοκρασία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο θάλαμος χωρίζεται σε διαφοροποιημένους κλιματικούς τομείς.

Παράλληλα, συσκευές όπως ο συντηρητής κρασιών Morris MFC-73204 συνολικής ωφέλιμης χωρητικότητας 200 lt, διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή προκειμένου να αποτρέπεται η αλλοίωση λόγω διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Το κρασί χάνει το άρωμά του αν αρχίσει να παγώνει καιμπορεί να σπάσει το μπουκάλι ή να χαλαρώσει το πώμα προκαλώντας οξείδωση.

 

Κάντε την ιδανική επιλογή

Οι συντηρητές κρασιών με πολλαπλές ζώνες είναι ιδανικοί για αποθήκευση διαφορετικών κρασιών, έτοιμα για σερβίρισμα. Ρυθμίστε το κάτω μέρος στους 6οC για τα λευκά κρασιά και τις σαμπάνιες και το άνω μέρος στους 18οC όπως χρειάζεστε. Μπορείτε να έχετε έτσι μία ζώνη ειδικά μόνο για συντήρηση.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε θάλαμο κρασιών μίας ζώνης. Είναι ιδανική επιλογή για την παλαίωση όλων των κρασιών σας στη βέλτιστη θερμοκρασία των 12-14 °C ή για να έχετε ένα ειδικό ψυγείο για κρασιά ώστε να τα διατηρείτε στην ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος, και συγκεκριμένα 6-8 °C για τα λευκά ή 16-18 °C για τα κόκκινα.

 

Τύπος ραφιού

Τα σταθερά ράφια σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο στοιβάζοντας τα μπουκάλια. Ιδανική επιλογή για φύλαξη και ωρίμανση.

Αντίστοιχα, οι συντηρητές κρασιών με ράφια παρουσίασης είναι ιδανικοί για την ανάδειξη των καλύτερων κρασιών σας παρότι μειώνουν τη συνολική χωρητικότητα του συντηρητή κρασιών σας, ενώ ο ακριβής έλεγχος υγρασίας σημαίνει ότι είναι δυνατή η κατακόρυφη αποθήκευση των φιαλών.

 

 

Ελκυστική παρουσίαση για τις ετικέτες σας

Όλοι οι συντηρητές κρασιών έρχονται με ιδιαίτερη σχεδίαση, πάντα με στόχο να αυξήσουν την οπτική έλξη της συλλογής σας.

Προτάσεις όπως ο συντηρητής κρασιών ICG-W185 είναι σχεδιασμένες με λεπτομέρεια και αισθητική. Η μεγάλη πόρτα με επαναφορά παρουσιάζει ιδανικά τα κρασιά  διεγείροντας το ενδιαφέρον του πελάτη. Τα διπλά τζάμια της πόρτας δεν θολώνουν εξασφαλίζοντας καλύτερη προβολή των προϊόντων. Ο κάθετος φωτισμός με χρήση LED καθιστά τον χώρο της κάβας πιο φωτεινό και πιο ελκυστικό στους πελάτες.

Δείτε, επίσης, τον συντηρητή κρασιών ADN 231 BK της Whirlpool. Τα ράφια για το κρασί είναι κατασκευασμένα από ξύλο φυσικής δρυός. Η γυάλινη πόρτα διαθέτει καπνιστή μεμβράνη για την αποφυγή υπεριώδους ακτινοβολίας, που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του κρασιού. Ένα φίλτρο άνθρακα μέσα στο θάλαμο εγγυάται το κατάλληλο επίπεδο εσωτερικής υγρασίας, απορροφώντας οσμές από το ψυγείο.

 

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, ένας συντηρητής κρασιών παρέχει τα βέλτιστα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και προστασία από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και τους κραδασμούς για όλα τα κρασιά σας.

Βελτιώστε τις συνθήκες των κρασιών σας και δημιουργήστε δελεαστικές προθήκες με φιάλες έτοιμες για σερβίρισμα.

Μπορείς να δεις ακόμη